Massa is kassa: Nicolleke steekt de handen uit de mouwen

Massa is kassa

Nicol Kremers en Peter Gillis dronken koffie op het terras, de hoofdrolspelers van Massa is Kassa. In het zonnetje, uitkijkend over het landgoed. “Nicolleke, zou het niet goed zijn voor ons imago als jij voor de opnames ook eens je handjes uit de mouwen steekt? De mensen zien mij altijd heel hard werken, rondjes rijden in mijn achterlijk dure auto’s en continue controleren. Ik denk echt dat het ons imago naar een hoger niveau kan tillen als jij ook eens wat doet.” Nicol keek Peter Gillis waarschijnlijk met een zuur hoofd aan terwijl ze zei; “Hoezo, Ik doe toch best veel!?” “Ja lieverd, dat weet ik wel maar de kijkers zien je alleen maar een beetje lanterfanten.”

Ik stel me voor dat het zo gegaan is, moet haast wel. Waarom zit er anders ineens beweging in onze Nicol Kremers? Beweging in de vorm van werken wel te verstaan. Dus belde ze het productieteam van Massa is Kassa en hadden ze via een zoom-meeting overleg over Peter Gillis zijn wereldse ideetje. En zo geschiedde. Nicol gaat deze aflevering van Massa is Kassa niet één, maar twee keer aan het werk op een van de parken. Het mes snijdt aan twee kanten. We zien dat ze niet te beroerd is om iets te doen én het is een goede manier om te laten zien dat het personeel mekkert op niets af. Nicol zal wel even laten zien hoe het wel moet.

Pappen en nathouden

Binnen tien minuten heeft ze een caravan fris en fruitig. Ik ben van nature geen poetser, maar zelfs ik weet dat dat simpelweg niet kan. Ja het kan wel, het kan altijd, maar niet als het echt fris en schoon moet zijn. Een lapje hier en daar overheen en met de Franse slag een stofzuiger erdoor. Easy Peasy, red ik ook. Sterker nog, doe ik ook en ga er dan tegen echtgenoot ook gerust nog prat op dat ik heel lang en hard gepoetst heb die dag.  Maar het is uiteraard pappen en nathouden. Geen raam is gelapt, geen hoekje gezogen en dan lullen we nog maar niet eens over de onderrand van de wc-pot. 

Doneren

Terwijl Nicol Kremers tijdens de aflevering van Massa is Kassa Nederland wil overtuigen dat speed-poetsen een nieuw werkwoord is, rent Peter Gillis zich een hartverzakking op de crosstrainer. Net als Nicolleke is hij zo’n tien minuten bezig. Niet alleen met crossen, maar en passant ronselt hij tegelijkertijd wat sponsoren voor zijn marathon. Oh nee herstel. Ik bedoel natuurlijk voor zijn wandeling van wel vijf kilometer. De opbrengst gaat naar het Diabetes fonds. Mooi initiatief Petertje. Het getuigd van heel veel wilskracht dat je hier voor uit ‘bedelen’ gaat. Zomaar zelf een paar ruggen doneren zou natuurlijk té makkelijk zijn.

Zeeuwse kust

Tijd voor Peter Gillis om af te reizen voor een controle op zijn park in Zeeland. Hier aan de kust, de Zeeuwse kust, waar parkmanager Rob op zijn lauweren rust… Zijn kop spreekt boekdelen. Hij probeert Peter te verleiden met een bakkie koffie, maar die wil toch echt eerst een rondje doen. Nou je voelt het al aankomen. Als onweer na een hete drukkende dag. Veel, zo niet alles, is behoorlijk ruk volgens Peter. Rob zakt de moed in de schoenen. Dit wordt ten overstaan van half Nederland voor lul staan op tv in Massa is Kassa. Dit was jouw ‘moment of fame’ Rob. Ik hoop dat je er niet al te lang van wakker legt.

Snoepje

De ouders van Nicol Kremers, woonachtig in Spanje, strijken met caravan neer op een van de parken van Peter Gillis om daar een poosje te vertoeven. Nelis blijkt een game-verslaving opgelopen te hebben; Candy Crush. Zijn eigen ‘snoepje’ Henny is er niet van gecharmeerd en sommeert Nelis de vlonder voor de voortent af te maken. Doe eens rustig Henny, “Keulen en Aken zijn ook niet op één dag gebouwd”, gooit Nelis er nog maar een keer in. Wanneer zo’n vlonder klaar is vraagt u zich af? Lijkt me vrij logisch, als je doosje schroeven leeg is!

Treiteren

Samir, mijn favoriete ouwe horecatijger, krijgt nadat hij Gillis heeft weten te overtuigen een extra handje nodig te hebben, Nicol in zijn schoot geworpen door Peter. Was zo afgesproken tijdens de zoom-meeting dus Nicol, voorbereid erop, was er binnen no time. Ze gaat helpen achter de bar. Uiteraard ziet ze binnen enkele minuten wat er allemaal schort aan de bedrijfsvoering. En dat is knap, zeker gezien het feit dat haar Petertje niets anders doet dan haar treiteren vanaf de andere kant van de bar. Neem nog een ‘Rivellaatje’ Peter en ga dan in hemelsnaam weer iets nuttigs doen. Al was het alleen maar opdat wij niet nog langer naar Nicol Kremers haar verzuurde gezicht hoeven te kijken. 

Beeld bron: Still Tv SBS6

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Massa is Kassa te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 5 Massa is Kassa