Married at First Sight: Vier teams op jacht naar eeuwige liefde

Married at First Sight 2022

‘Voor ieder wat wils’, zo omschreef expert Eveline het nieuwe seizoen van Married at First Sight 2022. Dat is nogal een belofte. Eveline blijkt een vrouw van haar woord. Als we de bruiden en bruidegommen van seizoen 7 op een rijtje zetten, zien we totaal verschillende koppels. Allemaal met hun unieke eigenaardigheden en charmes. Om alle kandidaten op een berg samen te gooien in een column, zou de koppels geen recht doen en alle namen door elkaar zou voor onnodig verwarring zorgen tijdens het lezen. Tijd voor een creatieve oplossing. Met gepaste trots introduceer ik jullie het gepatenteerde ‘MAFS Koppel Sorteer Systeem.’ Vier koppels voor de prijs van één, allen samengevoegd in één systeem. Oftewel we maken er gewoon 4 teams van.

Skeeler team

Voor skeeleraars Rowan & Astleigh is de rit eindelijk begonnen. De deur van de trouwzaal gaat open en als Astleigh zijn prachtige bruid voor het eerst ziet, valt zijn mond wagenwijd open. De chemie spat van het scherm en tussen de jonge tortelduifjes is het duidelijk liefde op het eerste gezicht. De huwelijksvoltrekking gaat in rap tempo voorbij. Voor we het weten staat het bruidspaar in de gang champagne te slurpen. ‘Op ons’ zegt Astleigh. Rowan grinnikt ‘we zijn nu al een ons.’ De bruid geeft de bruidegom een compliment over zijn pak en verklapt dat ‘haar halve interieur precies dezelfde kleur groen is als het trouwpak van Astleigh.’ Uiteraard kopt Carlo de bal gelijk in door te zeggen ‘dus hij past bij je interieur.’ 

De deal lijkt rond, maar laten we echter niet vergeten wat de vriendin van de bruid in de vorige aflevering zei ‘Rowan lijkt lief, maar is een klein dictatortje.’ Hebben we hier te maken met een heel jaloerse vriendin of heeft Rowan echt twee gezichten? In diezelfde aflevering zagen we ook hoe de zeer aanwezige vrienden van Astleigh, hem compleet ondersneeuwden. Die arme jongen had niks te zeggen over de kleur van zijn trouwpak. Vrienden Friso en Rudi namen de leiding over tijdens het pakken passen en Astleigh stond erbij als lijdend voorwerp. Alsof dat al niet gênant genoeg was, kreeg de aanstaande bruidegom enkele dagen later ook nog eens een verplichte bijles knipogen. En laten we het al helemaal niet hebben over de seksistische handgebaren die vriend Rudi in de auto op weg naar de trouwlocatie maakte. Zal Rowan haar echtgenoot Astleigh ook overheersen of is ze echt net zo lief als ze eruit ziet?

Jungle team

Hoe gaat het met Astrid & Sander, het koppel met de matchende panterprint leesbrillen? Nu de huwelijksceremonie achter de rug is, lijkt het bruidspaar iets minder hyper te worden. Alhoewel Sander nog wel even iets te enthousiast zijn kersverse schoonmoeder aflebbert tijdens de receptie. Het kapsel, waarvoor ma waarschijnlijk uren bij de kapper heeft gezeten, wordt in enkele seconden volledig verruïneerd door haar kleffe schoonzoon. Sander heeft tijdens de ceremonie al flink wat punten gescoord bij ma, maar het kapsel van een vrouw molesteren is met vuur spelen. 

Bioloog Patrick en seksuoloog/psycholoog Eveline staan buiten onder het genot van een glas champagne met Carlo te keuvelen. Het valt me op dat Patrick zijn notitieboekje bij heeft. Zoals jullie weten bestudeerd Patrick het gedrag van apen. Wat sneu voor hem dat hij het bonobo gedrag Sander net misloopt. Gelukkig is de expert wel getuige van de bijzondere speech van de broer van Astrid. Tijdens een huwelijksspeech zeggen dat de nieuwe echtgenoot van je zus wel even ‘haar parel af en toe op moet poetsen’ is tenslotte ook behoorlijk primitief.

Zonder aarzelen heeft Sander het advies van zijn zwager opgevolgd. In de hotelkamer zit de trotse bruidegom op zijn knietjes achter de blozende bruid. Met haar bips op ooghoogte maakt hij vakkundig de touwtjes aan de achterzijde van Astrid haar trouwjurk los. Vervolgens wordt de cameraman de deur uitgewerkt en hoort de kijker gegiechel en kus geluiden. Hoe verleidelijk het ook is om nu een grap over de parel van Astrid te maken, laten we dat in deze huidige tijdsgeest maar niet doen.

Bloemen team

Wat zijn ze schattig, bloemist Arjan en tuinliefhebber Maurice. Voordat het opvalt geef ik het maar gelijk toe, dit koppel heeft mijn hart gestolen. Komt het door de bloemen van Arjan of het vibrerende hondje van Maurice? Nee joh. Het exacte moment was toen Arjan en Maurice een kaart en cadeau van elkaar ontvingen. Twee hevig blozende mannen lezen een romantische kaart van hun aanstaande echtgenoot. Arjan die straalt en zegt ‘ik hoopte al dat hij een mooi handschrift had’ en Maurice die ratelt dat hij ‘sprakeloos is’ van de mooie tekst op de kaart. Hoe kan je zo van de kaart zijn van een kaart. Ontroerend om te zien.

Vergeet echter niet het gezegde ‘stille wateren hebben diepe gronden.’ Dat geldt vast ook voor dit koppel. Een aantal aanwijzingen heb ik al voor je gevonden. Een vriend van Arjan die zegt ‘ik hoop dat hij jou een beetje kan temmen.’ De vriendin van Maurice die vraagt of hij ‘zijn sexy pyjama heeft ingepakt?’ En natuurlijk de verrassing die Maurice in petto heeft als hij gaat strippen voor Arjan…een rug vol getatoeëerd. De bruiloft volgende week zal ongetwijfeld heel braaf worden. Of dat tijdens de huwelijksreis zo blijft?

Knok team

Gaan ze samen de tegenstander te lijf of vechten ze elkaar de tent uit? Dat is de grote vraag bij het nieuwe koppel. Caroline is 26 jaar en komt uit Friesland. Een zelfverzekerde meid die geleerd heeft voor forensisch psycholoog. Geen stoffige geitenwollensokken psycholoog, maar eentje die daders van misdrijven mentaal ontleedt. Als ze geen boeven op de praatstoel heeft, hangt deze dame ondersteboven in haar paal. Nee dit is geen dubbelzinnige grap, Caroline heeft echt een paaldans paal in haar slaapkamer! Daarnaast leeft ze zich graag uit tijdens het boksen.

Wie o wie kan zo’n pittige dame aan? Volgens de experts zou Joep de man voor Caroline zijn. Joep is 26 jaar, werkt als eventmanager en komt uit Eindhoven. In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met vechtsport. Joep is niet bang voor de spotlight en is al eens op nationale televisie geweest om de liefde te vinden. In het programma ‘The Bachelorette’ deed Joep een poging om de hand van Gaby Blaaser voor zich te winnen. Bij de tweede rozenceremonie werd hij al knoerhard gedumpt door de blonde beauty, maar daar is Joep absoluut niet treurig om hoor. Zoals hij zelf zegt ‘uiterlijk is niet alles.’ Au…pijnlijk… die kan je in je zak steken Gaby. Lukt het Caroline wel om het hart van Joep sneller te doen kloppen? Of krijgt ook zij straks een steek onder water?

Nieuwe babs

Wat vonden jullie eigenlijk van Jeroen? Wat een vrolijke, grappige trouwambtenaar is dat. Je zou bijna een willekeurige vent van straat plukken om vandaag nog bij deze babs in het huwelijk te treden. Kan ik je alvast boeken Jeroen? Als cabaretier zou deze man zeker geen modderfiguur slaan. Echter voor de functie Cupido zonder pijl en boog, moet hij nog een beetje oefenen. Jeroen deed een poging om vlak voor de huwelijksvoltrekking Bo, de zus van Rowen, aan Friso te koppelen. Leuk geprobeerd, maar niet de beste match. Misschien even stage lopen bij experts Radboud en Liselotte?

Wordt vervolgd

Tot zover de derde aflevering van Married at First Sight 2022. De spanning loopt op nu de huwelijksreis steeds dichterbij komt. Het zal niet lang meer duren voor zowel de eerste romantische escapes als de eerste barstjes in het huwelijksleven van de kandidaten tevoorschijn komen. De roze bril gaat af, eigenaardige gewoontes komen aan het licht en dan gaan we pas echt zien of de liefde een kans krijgt. 

Beeld bron: RTL / NT Visuals / Nander de Wijk

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 3 seizoen 7 Married at First Sight 2022