Kopen Zonder Kijken: Alex schudt Emanuel en Charissa wakker

Emanuel en Charissa hebben zich als deelnemers opgegeven voor Kopen Zonder Kijken, omdat ze al ruim één jaar op zoek zijn naar een koophuis en het maar niet wil lukken. Het valt ook niet mee om tientallen woningen te bekijken en steeds weer overboden te worden. Nou, zover is het jonge stel niet eens gekomen. Ze hebben om precies te zijn 0 woningen bezichtigd. Eén huis hebben ze bijna bezichtigd, maar bijna is per saldo uiteindelijk nog altijd 0.

Het probleem van Kopen Zonder Kijken deelnemers Emanuel en Charissa

Tja, dat schiet niet op natuurlijk. Maar als het probleem niet bij de hysterische woningmarkt ligt, wat is dan wel de oorzaak van hun vruchteloze speurtocht naar hun droomhuis? Of moeten we vragen wie de veroorzaker is? Het is de rappende visliefhebber Emanuel. Hij is letterlijk op zoek naar zijn droomhuis en dat conflicteert enigszins met zijn budget van rond de 4 ton.

Een woonkamer waar een aquarium van maar liefst 3 meter in past én waar ook nog eens een stuk of 10 familieleden tegelijkertijd op bezoek kunnen komen. In gedachte zie ik als enige oplossing een herenhuis met een hoog plafond. Dan kunnen Charissa en Emanuel boven het aquarium een soort tribune maken waar ze het bezoek op uit kunnen stallen. Kan het niet in de breedte, dan moet het maar in de hoogte. Ik ben niet zo moeilijk.

Het zoekgebied

Gelukkig hebben deelnemers Emanuel en Charissa de hulp ingeroepen van Kopen Zonder Kijken makelaar Alex van Keulen en bouwdeskundige Bob Sikkes, die een stuk meer verstand hebben van dit soort zaken. Ze gaan hard op zoek, maar lopen klem op het beperkte zoekgebied. Wat ook niet helpt is dat Charissa het liefst in Vlaardingen wil wonen en Emanuel in Maassluis. 

De concessieklok tikt echter onverbiddelijk voort en bereikt uiteindelijk het gevreesde eindpunt. Makelaar Alex besluit het concessie gesprek rigoureus aan te pakken. In het kader van ‘Show, don’t tell’ neemt hij Kopen Zonder Kijken deelnemers Charissa en Emanuel mee voor een bezichtiging. Alex laat duidelijk zien wat wel en vooral wat niet kan met het budget van het jonge koppel. Bij Charissa valt het kwartje meteen, maar Emanuel heeft even tijd nodig om alles te laten bezinken. 

Het valt nou eenmaal niet mee om je dromen synchroon te laten lopen met je portemonnee. Toch komt ook Emanuel weer met zijn beide pootjes op de grond. De visuele confrontatie met de realiteit blijkt een goede zet van Alex, want nadat de tv-makelaar een huis heeft gevonden in Rotterdam zijn Emanuel en Charissa dolgelukkig met hun nieuwe liefdesnestje.

De afwerking

Bouwdeskundige Bob ramt er nog even een nieuwe achterpui, badkamer en keuken in en Roos voegt hier en daar een likje kleur toe. De glazen deur blijkt bij het huidige seizoen van Kopen Zonder Kijken dé visgraat vloer van 2023 te zijn en mag natuurlijk niet ontbreken. Hoewel de doorkijk naar de gang mij onderhand behoorlijk mijn strot uit komt, zijn Charissa en Emanuel er content mee.

De blijdschap van deze Kopen Zonder Kijken deelnemers is zo puur en hartverwarmend dat zelfs op mijn zure kop een grijns van kraaienpoot tot kraaienpoot is verschenen. 

Klik hier om naar alle artikelen over Kopen Zonder Kijken te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op tv wordt seizoen 6 van Kopen Zonder Kijken elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van 2023 die je hebt gemist terug te kijken.

Jorit Henning

Jorit Henning is tv-recensent, redacteur en professioneel stuiterbal met een overdosis fantasie.
Schrijft het liefst voor lezers die de kunst beheersen om haar artikelen met een flinke korrel zout te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Kopen Zonder Kijken / seizoen 6 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 6 Kopen Zonder Kijken 2023