Het Perfecte Plaatje: Bijdehante gravinfluencer informeert naar sancties

Zit je net lekker in dit seizoen van Het Perfecte Plaatje op Reis 2023, kom je er op het laatste moment achter dat je aflevering 3 helemaal niet kunt bekijken vanwege verplichtingen elders. Dit overkwam mijn collega deze week, dus ging er wederom een smeekbede uit richting mijn persoon. Ik ben natuurlijk de beroerdste niet en neem daarom onder luid protest van de mannen hier thuis die Vandaag Inside willen kijken het stokje eenmalig  van haar over. Wat mijn huisgenoten namelijk wel weten, maar mijn collega even is ontglipt is dat ik er zelf ook regelmatig met mijn camera of smartphone op uittrek en me om die reden nogal eens op zit te vreten voor de tv als ik de deelnemers van Het Perfecte Plaatje op Reis in Zuid-Afrika bezig zie.

Feedback op de deelnemers van Het Perfecte Plaatje op Reis

‘Kader te ruim, horizon scheef, denk aan de regel van derden…’ van alles schreeuw ik tijdens de aflevering tegen de fotografen van Het Perfecte Plaatje op Reis. Ook vloekwoorden worden hierbij niet geschuwd. Gelukkig kunnen de deelnemers mij niet horen, en degenen die hier thuis met me meekijken naar Het Perfecte Plaatje hebben gewoon vette pech. Vanavond moeten jullie het met de vuilbekkerij van deze ‘Derksen’ doen. 

Terwijl ik zit te wachten op de bekendmaking van de eerste opdracht zie ik Tijl Beckand met een briefje in zijn hand op de deuren van de deelnemers van het Perfecte Plaatje op Reis 2023 kloppen. Even waan ik mij in een aflevering van De Verraders waarbij er in de nachtelijke uren ongegeneerd kandidaten door hun medespelers worden vermoord. Maar helaas, geen lugubere beelden.

In plaats daarvan zie ik hier in een flits twee kerels kwijlend in beeld verschijnen, omdat ze Leonie ter Braak en Tatum Dagelet hebben horen zeggen dat ze ‘naakt’ zijn. Teleurgesteld druipen de mannen weer af als blijkt dat de twee gewoon in een handdoek gehuld zijn. Bij deze voer ik hier ook maar meteen even een ‘regel voor derden’ in:  Blijf met jullie vege lijven uit mijn kader en laat me rustig kijken!!!

mensrelatie_300x250_v2

Vogel photoshoot

Gelukkig is daar dan eindelijk de eerste opdracht voor de deelnemers van Het Perfecte plaatje op Reis 2023. Vogels fotograferen, een eitje zou je denken. De BN’ers reizen in alle vroegte af naar een natuurgebied waar wel honderd verschillende soorten vogels rond schijnen te fladderen. Honderd, beste mensen! Hoe krijgen de deelnemers het dan in godsnaam voor elkaar om nagenoeg allemaal hetzelfde pleurisbeestje op het perfecte plaatje te zetten?

De paniek was tijdens de shoot duidelijk in de ogen van de amateurfotografen af te lezen. Wildebras zegt te willen gaan knallen al lijkt me dat niet zo handig, want daar jaag je die beestje juist mee weg sukkel. Gravinfluencer Eloise van Oranje heeft dermate moeite met het schieten van een goed plaatje waardoor ze me echt doet twijfelen of ze wel het jagersbloed van haar voorouders heeft geërfd.

Ook de rest van de deelnemers van Het perfecte Plaatje op Reis 2023 ziet ze helaas niet vliegen. Behalve Numidia el Morabet. Zij ziet wel degelijk iets vliegen, al zijn het geen vogels maar insecten en laat ze daar nou net een pestpokkehekel aan hebben. Uiteindelijk hebben de deelnemers dan toch allemaal een foto in kunnen leveren bij de jury van Het Perfecte Plaatje en krijgt Rick Brandsteder de welbekende veer in zijn reet gestoken. Hij mag zich de winnaar noemen van dit hele debacle. 

Apocalyptische photoshoot in Zuif-Afrika

Tijd voor de tweede opdracht. De Deelnemers van Het Perfecte Plaatje op Reis 2023 worden meegenomen naar een oud verlaten ziekenhuis in Kaapstad. Daar krijgen ze allemaal een model en een attribuut toegewezen en mogen ze een ‘apocalyptische’ scene uit gaan beelden. De ‘Hoe ziet de wereld eruit nadat deze is vergaan’ shoot. Lekker luguber…

Van een geamputeerd onderbeen, via een schreeuwende vrouw tot een kind met een gasmasker op. Ik hou ervan en eerlijk is eerlijk, sommige deelnemers weten zich verrassend goed te herpakken en lijken het licht weer te hebben gezien. Het veelvuldige vloeken van Leonie ter Braak nemen we dan maar even voor lief. Al heb ik wel een lichtelijke Tinnitus opgelopen door al dat wegpiepen. 

De winnaar en afvaller van aflevering 3

En dan zijn we aangekomen bij het beslissende jury oordeel en deze is voor sommigen niet mild. Tatum Dagelet is helaas niet geslaagd als weddingplanner en dat nog wel met Leonie ter Braak als haar bruid. Ook Eloise van Oranje kan rekenen op het nodige commentaar van de jury van Het Perfecte Plaatje op Reis. Waarna de puber zich hier afvraagt of er geen sancties horen te volgen op het leveren van kritiek op het koningshuis.

Terwijl Leonie ter Braak de laatste shoot van aflevering 3 van het Perfecte Plaatje op Reis glansrijk wint en daarmee ook de weekwinnaar wordt, moeten we afscheid nemen van afvaller Rob Dekay. Uiteraard worden daarmee alle clichés weer uit de kast getrokken. ‘Hij baalt, maar heeft enorm genoten van het land en de mensen’, zo laat hij de kijker weten.

Vertel eens wat nieuws gozer. Je bent gewoon heerlijk met een leuke groep mensen op reis geweest naar een prachtig vakantieland waar je je helemaal hebt mogen uitleven op fotografiegebied, waarschijnlijk ook nog tegen betaling. Dat noem ik toch wel de ultieme natte droom van iedere amateurfotograaf. Waar kan ik me opgeven? 

Klik hier om alle artikelen over Het Perfecte Plaatje te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 2 van Het Perfecte Plaatje op Reis elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 2 Het Perfecte Plaatje op Reis 2023