Het Perfecte Plaatje: Ladies trip naar noorderlicht in halve finale

Het Perfecte Plaatje 2022

Dikke jassen aan en mutsen op, want Tijl’s Angels zijn in IJsland voor de halve finale van Het Perfecte Plaatje 2022. Op Edwin Jonker na, mis ik niemand van de afgevallen deelnemers dus laat deze ladies trip maar doorkomen. Bij het woord ladies trip denk ik automatisch aan Tena Lady in combinatie met avonden vol wijn. Stom, lang en veel lullen en lachen tot de kramp in je kaken schiet. Door de bovenmatige wijnconsumptie gaat het lachen naadloos over in janken en bomen de die hards door tot diep in de nacht. Goh, terwijl ik dit ik tik besef ik dat het weer eens hoog tijd wordt voor zo’n avondje!

Erop of eronder

Uiteraard is dit een ladies trip van een ander kaliber. Geraldine Kemper, Tina de Bruin en Linda Hakeboom hebben een missie, namelijk de finalisten worden van Het Perfecte Plaatje 2022. Het is erop of eronder voor één van de dames deze week en ik hou mijn hart vast voor favoriet Tina. 

Tina de Bruin is alles wat je als vrouw wilt zijn, grappig, mooi, empathisch en lief. Oftewel bijna alles wat ik zelf niet ben. Nee maak je maar geen zorgen. Ik heb heus niet zo’n laag zelfbeeld, maar ik kop hem er maar even in voordat mijn lieve collega’s het doen

Wat een mazzel

Het hotel, in the middle of nowhere, is wat troosteloos. Maar dat maakt geen moer uit, want het is geen uitstapje waarbij de entourage belangrijk is. Het Perfecte Plaatje moet geschoten worden. De drie dames hebben koud hun intrek genomen in de kamers en hun zooi geïnstalleerd, wanneer Tijl komt melden dat het noorderlicht zichtbaar is. What the fuckerdefuck… hoeveel geluk kun je hebben?!  

Terwijl de dames zich vergapen aan het prachtige natuurverschijnsel, staat Tijl Beckand aan één stuk door te zeiken dat het koud is. Tja Tijl, je bent in IJsland. Ga volgend jaar  lekker Temptation Island presenteren joh. Ik vind het momenteel ook gribus koud en mekker daar ook over, maar ik stap op een tochtig parkeerdek uit mijn auto om boodschappen te gaan doen en jij…  Ja jij Tijl, staat verdorie in IJsland naar het gruwelijk magische noorderlicht te kijken. Zeiksnor!

Je kan niet alles hebben

Zijn Angels beleven het godzijdank heel anders en raken meerdere malen euforisch en zelfs emotioneel bij al het prachtigs wat IJsland te bieden heeft. Het is maar goed dat Maik de Boer er niet meer bij is, die had geen foto meer kunnen maken door al zijn gejank. Ik moet bekennen dat de opdrachten van de halve finale van Het Perfecte Plaatje 2022 een beetje langs mij heen gaan, zo onder de indruk ben ik van IJsland. Wat is het daar mooi zeg! Niet normaal meer.

Drie keer raden wat ik vandaag op mijn bucketlist heb geschreven? Nu weet ik op voorhand al zeker dat het Noorderlicht aan mij voorbij zal gaan. Ik gooi wat zulk soort dingen aangaat meestal geen zes. Al zou ik er vier weken gaan zitten, dan viste ik waarschijnlijk nog naast het net. Geen medelijden hoor, ik heb een prima leven verder en mijn vent zou zeggen: ‘Jij hebt mij, je kan niet alles hebben!

Blij voor Geraldine

Na een ‘Out of this world’ foto, wat feitelijk betekent dat het net moet lijken alsof je foto niet op de planeet aarde is geschoten maar op een andere planeet, is het tijd voor een photoshoot met IJslandse paarden. Klinkt logisch en dat is het ook. De Equus Ferur Caballus, een chique woord voor Fries paard, zie je doorgaans niet op IJsland. Geraldine Kemper probeert de knollen uit te leggen waarom ze niet aan de lenzen van haar fototoestel mogen zitten. Wanneer ze vervolgens gefrustreerd roept: ‘Alle zwarten nu even die kant op!’, ben ik voor Geraldine heel blij dat ze in IJsland op een vlakte staat en niet op straat in haar woonplaats Amsterdam. Dan zou die opmerking wel extreem fout zijn.

Jeuk is leuk

Ik krijg deze week een lichte error van het kritiek van de jury op de halve finalisten van Het Perfecte Plaatje. Niet buitenaards genoeg? Wat is jullie referentiekader? Ooit wel eens een andere planeet bezocht ofzo? De paardjes stonden niet goed op de wind, die er wellicht niet was, net als de jury zelf. Een stap naar achter was beter geweest… Uhm de opdracht was toch close-up?! 

Hoe dan ook, vooral Cynthia vind ik een beetje van het kaliber ‘zeiken om het zeiken’. Zelfs als leek snap ik heus wel dat een foto in dit stadium van de wedstrijd scherp moet zijn. Dat de compositie moet kloppen snap ik ook nog, maar die vrouw zoekt gewoon naar negatieve input. Je zou er jeuk van krijgen en dan heb ik niet over prettige jeuk, maar meer over Candida jeukachtige verschijnselen. 

Ga je mee?

Geraldine Kemper en Linda Hakeboom zijn de twee finalisten en mijn favoriet Tina de Bruin moet helaas in de finale van Het Perfecte Plaatje 2022 gemist worden. Terecht, maar meer dan jammer. Tina ik heb enorm van je genoten en als ik ooit naar IJsland ga, wil jij dan met mij mee? Neem jij je camera mee en zorg ik voor de wijn. Nu al zin in die kramp in m’n kaken van het lachen. 

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je de halve finale van Het Perfecte Plaatje 2022 gemist en wil je weten wie de finalisten zijn geworden? Kijk dan aflevering 10 van seizoen 7 van Het Perfecte Plaatje terug op Videoland.

Beeld bron:  Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 7 Het Perfecte Plaatje 2022