Expeditie Robinson: Ranomi is stout geweest

Expeditie Robinson 2022

Met de finale van Expeditie Robinson 2022 in zicht wordt de sfeer in huize Robinson er niet beter op. Dziva Kusenuh heeft inmiddels het energielevel van een leeggelopen blikje Redbull en Ferry Weertman praat nog langzamer dan hij al deed. Het is toch ongelofelijk dat deze man ‘het’ doet met een van de snelste zwemsters die Nederland gekend heeft. Een dame als Ranomi Kromowidjojo moet toch ook getergd raken van een stemgeluid dat op de muziek van een vastgelopen platenspeler begint te lijken? 

Deelnemers Niek Roozen en Thijs Boermans hebben er weinig last van, want ze hebben het ontzettend druk in Expeditie Robinson. Uiteraard met zichzelf. Hoe kan het anders dat je er na negenentwintig dagen niet douchen nog steeds zo gelikt uitziet? Daar gaat nu eenmaal veel tijd in zitten.

Stille kracht 

Ik was haar even vergeten, maar April Darby zit ook nog steeds in Expeditie Robinson 2022 en ik vraag me meer dan ooit af hoe ik haar gemist kan hebben de afgelopen weken. April is mooi, lief en wint alweer haar tweede proef. Nu is het waarschijnlijk maar goed voor April dat ze lekker onder de radar blijft, want voorlopig lijkt de tactiek van de eilandbewoners vooral om iedereen eruit te kieperen die beter is. 

Harry Piekema lacht zich daarom al weken een kriek. Met alweer één zwarte stem op zak wordt hij met deze strategie met de week populairder. Door zijn maandenlange afwezigheid moest hij zijn baantje als filiaalmanager helaas afstaan aan Rita van de vleesafdeling, maar hij staat nu wel pontificaal bovenaan in de Albert Heijn app bij de ‘overblijvers, tegen verspilling’. Het leven kan zo mooi zijn. 

Wat de Expeditie Robinson deelnemers nog niet lijken te beseffen, is dat als ze zo doorgaan Dennis Wilt en Harry Piekema straks samen in de finale tegen elkaar staan en één van hen zal dan toch op de lijst afvallers komen te staan. Ik weet niet hoe lang het duurt om een rollator te verschepen, maar ik zou alvast beginnen. 

Aan de wijn

Omdat April zo lief is, neemt ze Niek Roozen mee naar winnaarseiland. Hij was als enige nog nooit daar geweest en dat is zielig. April Darby was vroeger vast zo’n heerlijk kind dat het meisje met de beugel, de bril én de pleister op haar oog als eerste uitnodigde voor haar kinderfeestje. Ik word helemaal warm van binnen. Had iedereen maar een April in zijn leven. Dan zou de wereld er een stuk mooier uitgezien hebben. Hopelijk ontspringt ze nog lang het lijstje met afvallers van Expeditie Robinson 2022, want ze kan nog niet gemist worden.

Haar maatje Ferry mag natuurlijk ook niet ontbreken op winnaarseiland. Hij krijgt een videoboodschap van zijn geliefde Ranomi Kromowidjojo. Ranomi vertelt opgewekt in de lens dat hij wordt gemist tijdens Expeditie Robinson 2022, maar ook weer niet. Ze heeft namelijk de fles wijn die hij haar gegeven had om op een speciaal moment samen soldaat te maken, in haar eentje opgezopen. Wat een serpent is het toch ook die vrouw. Ferry moet ervan huilen.

Flessenpost

Wanneer de vriend van April Darby in beeld komt om zijn zegje te doen is het meteen duidelijk waarom April, April is. Ze is beresterk, maar de man weet haar met één hand mijlenver op te liften. Wat een heerlijkheid deze kerel. Niet alleen voor het oog, maar vooral door zijn intens lieve woorden. ‘Hij is zo trots, ze is een baas.’ En dan verkondigt hij ook nog de waarheid als een koe: ‘Vrouwen zijn sterker dan mannen.’ Deze vent begrijpt het. 

Dat is lang niet voor iedere ‘gelukkige’ bezitter van het y chromosoom weggelegd. Ik kende ooit een meneer die beweerde dat als bevallen echt zo zwaar was geweest, God het wel aan de man had overgelaten. Je begrijpt dat de beste man inmiddels als drie jaar lang zijn voedsel door een rietje naar binnen zuigt. 

Wie een kuil graaft voor een ander 

Thijs Boermans maakt zich ondertussen niet zo vreselijk druk over zijn ‘vrouwonvriendelijkheids gehalte’. Er zitten immers nog maar twee dames tussen de deelnemers in de race van Expeditie Robinson 2022 en daar kan hij prima mee door één deur. Nee, het is zijn voormalige best friend Niek Roozen die hij nu eindelijk eens van het eiland af zou willen slingeren. Hij is Niek kotsbeu met zijn gedraai. 

Ferry Weertman mag van Thijs ook vertrekken en zich gaan scharen onder de Expeditie Robinson 2022 afvallers. Hij heeft niets persoonlijks tegen tegen hem, maar Ferry kan wel goed zwemmen. Onder water duwen zal dus niet bij Fer werken. Thijs heeft een masterplan, maar ergens heeft hij Niek toch onderschat en dat begrijp ik helemaal. Niek Roozen komt op de een of andere manier gewoon niet over als het slimste jongetje van de klas. Thijs giert het dan ook als het jonge hond Niek, met zijn onzekere lachje en zijn vlassige bovenlip, dan toch is gelukt om hem eruit te werken. Thijs Boermans is trots op zijn kleine pupil. Hij heeft zijn streken geleerd van de meester himself en heeft hem met gelijke munt terugbetaald.  

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je aflevering 13 gemist? Kijk dan terug op Videoland wie van de deelnemers zich kan scharen onder de Expeditie Robinson afvallers.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 13 seizoen 22 Expeditie Robinson 2022