Expeditie Robinson: De grote winnaar is niet Weertman, maar de weerman!

Finale Expeditie Robinson 2022

Over de aandacht naar je toe trekken gesproken… Is het eindelijk zover, na ik weet niet hoeveel weken, de finale van Expeditie Robinson 2022. Zit je daar in de studio met je goede gedrag en je beste tabberd aan en gelukkig weer wat vlees op de botjes. Het is duidelijk dat de expeditieleden na hun ‘vrijlating’ linea recta langs de Mcdrive zijn gereden en geef ze eens ongelijk. Hun haardos is chemisch gereinigd en de tandjes zijn schoon gebikkeld met een beitel. Alles helemaal spik en span voor die one minute of fame

Ruimteschip London Loy is ready for take off en ook de andere finalisten van Expeditie Robinson 2022 zijn blij dat ze eens andere vragen zullen krijgen dan de vraag of het morgen gaat hozen of dat ze effe die bal uit het water kunnen halen zo midden in de winter. Maar nee niets van dat alles, want het is de stem van Nicolette Kluijver die alle aandacht op zich vestigt. Meid, welk pak zware shag heb jij gisteravond achterover geslagen?!

Doodsbedreigingen

Met man en macht sleur ik mijn aandacht terug naar de orde van de dag en dat lukt voor even heel goed. Traditiegetrouw zijn alle deelnemers van seizoen 22 van Expeditie Robinson massaal naar de studio gekomen om zichzelf in Tarzan of Jane tenue te bewonderen. Zo ook Marion Pauw. Ergens op een achterafje, wat verder weg van de rest van de groep wil Marion nog wel even wat kwijt over haar kleptomane neigingen. De beste vrouw heeft online doodsbedreigingen gekregen omdat ze een ananas gejat had. En dat vindt ze heel erg belachelijk. Ik kan haar geen ongelijk geven dit keer. 

In een tijd waar het goedkoper is om een ananas te gaan plukken op een onbewoond eiland, dan je auto te starten om er een in de supermarkt te gaan halen, had Marion dat ding gewoon harder nodig dan de andere deelnemers van Expeditie Robinson 2022.  Je vraagt je toch af waar die toetsenbordridders de tijd vandaan halen. Ik moet echter wel bekennen dat ik Marion Pauw ook een dm heb gestuurd dat ik die ananas het liefst naar haar hoofd had willen slingeren, dus misschien bedoelt ze mij wel. Van schrijfster tot schrijfster bied ik je in dat geval mijn nederige excuses aan Marion. Jij zou toch als geen ander moeten begrijpen dat je fantasie soms gewoon met je op de loop gaat.  

Winnen is belangrijker dan meedoen

De ‘Gargamel van het stuk’ Devrim Aslan doet ook nog even zijn verhaal. Hoe zat het ook alweer? Devrim had bedacht dat hij de hele dag geen flikker ging doen, zodat hij niet moe zou worden. Dat zou niet opvallen en dan kon Devrim Aslan op zijn slofjes de winnaar van Expeditie Robinson 2022 worden. Niels Oosthoek had het echter in de smiezen en gaf hem een koekje van eigen deeg. Devrim had zo’n honger dat hij niet wist hoe snel hij dat koekje in zijn bakkes moest proppen en blies de aftocht. 

‘Of hij nog steeds achter zijn strategie staat?’, vraagt Rick Brandsteder aan Devrim. ‘Natuurlijk, het was een echte winnaarsstrategie’. Misschien moeten we met Devrim Aslan even terug naar de tekentafel om uit te leggen wat de term ‘winnen’ precies inhoudt, zodat hij een nieuw plan kan maken. Ik hoef deze gozer in ieder geval niet in mijn tafeltennisteam tijdens de kerstborrel. 

Bijzonder clubje 

De drie finalisten van Expeditie vormden best een bijzonder clubje bij elkaar. Een onverwacht leuk clubje. Ferry Weertman hadden we zien aankomen, maar Dennis Wilt en London Loy als potentiële winnaar van Expeditie Robinson 2022 had ik van mijn levensdagen niet kunnen voorspellen. Al had je me drie schoenzolen gegeven om op te vreten. 

Het onverwachte kietelt echter altijd een beetje en van kietelen ga je giechelen en giechelen is leuk. Zo simpel is het. Dus hoe ‘Ferry’ ik het meneer Weertman ook gun, het zou toch leuk als een van de oude knarretjes er met de bokaal als winnaar van Expeditie Robinson vandoor zou gaan.

Brandende ballen

Daarvoor moeten ze natuurlijk eerst nog allerlei roofbouw op het lichaam plegende capriolen uithalen. Uiteindelijk moeten Ferry Weertman, London Loy en Dennis Wilt in de finale van Expeditie Robinson 2022 hun brandende ballen in een pan met hooi werpen, zodat die ook in de fik vliegt. Na ruim een maand op een eiland zonder eten branden de ballen van Ferry en London helaas niet meer zo hard. Geen probleem mannen, dat schijnt vanzelf weer terug te komen. London Loy blijkt zijn vriendin ten huwelijk te hebben gevraagd, dus die kan daar dan mooi een beetje kietelen tijdens de huwelijksnacht en dan zijn ze zo weer on fire. 

Het venijn zit natuurlijk altijd in het staartje en de meeste wijze levenslessen van Expeditie Robinson 2022 kennelijk ook. ‘Onderschat nooit een oude weerman’, want het meest ongelofelijke scenario wordt waarheid. Het is Dennis Wilt die zijn pannetje als eerste in de fik krijgt en daarmee is hij de winnaar van de finale van Expeditie Robinson  2022. Ik had me geen betere winnaar kunnen voorstellen. Wat heb je dit enorm verdiend ouwe regendanser. 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je de finale van Expeditie Robinson 2022 gemist en ben je nieuwsgierig hoe Dennis Wilt als winnaar zegeviert? Kijk dan de bloedstollende finale terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL

Home » Televisie » aflevering 17 seizoen 22 Expeditie Robinson 2022