Een Huis Vol: De Cudoghammetjes shoppen een vakantiehuis

Een Huis Vol

Tijdens het slaapfeestje, onlangs bij de familie Jelies, vertelde vader Johan dat het net kamperen was maar dan gratis. Ik ging er dan ook vanuit dat ‘echt’ op vakantie gaan niet in het pakket zat bij familie Jelies. Ik zat er weer eens naast. Story of my life. De familie Jelies gaat in deze aflevering van Een Huis Vol kamperen in Luxemburg. Twee bussen worden volgestouwd. Waar menig ouder van veel kleinere gezinnen zou lopen rond rennen met een zak stress onder de arm, is het een gezellige boel bij moeder Janneke en vader Johan. In het holst van de nacht lopen ze dollend en vrolijk naar de bussen af en aan. Ik kan er niks aan doen, maar een heel klein ietsepietsie jaloezie speelt mij parten. Waarom is bij mij nu altijd alles gelijk zo’n ding? 

De heren Buddenbruck gaan karten

Bij de familie Buddenbruck is er, uiteraard, wel wat meer hectiek als vier van de zonen een dagje mee mogen met pa en moe. Ze gaan in het kader van qualitytime iets leuks doen, maar houden dat nog even geheim tot ze op locatie zijn. Er wordt gegist en gegokt voordat Rob Buddenbruck ze eindelijk verteld dat ze gaan karten. Drie van de knapen zijn gelijk enthousiast, maar één van de zoons vindt het aanbod ogenschijnlijk wat karig. Hij roept: ‘En wat verder nog?’ Rob, die altijd zijn woordje wel klaar heeft, valt er gewoon even stil van. 

Nu kan ik al die knapen niet zo goed uit elkaar houden die kinderen van Een Huis Vol, maar het moet haast wel dat joch zijn dat gisteren met ‘vleeswaren’ strooide. Ik zou persoonlijk toch even kijken of ik van dat exemplaar het bonnetje nog ergens had liggen in een laatje. Toetie, de jongste dochter van het gezin, wil ook mee. Dat gaat natuurlijk niet gebeuren. Haar grote broer past op. Dat wil zeggen, hij zorgt ervoor dat ze genoeg snaaiwerk heeft en zet een filmpje voor haar op. Rust gegarandeerd. Pubers zijn zo dom nog niet.

Een huis vol geperst hout voor familie Cudogham

In Amsterdam lopen de Cudogham kinderen deze aflevering van Een Huis Vol weer in hun wollen giletjes. Het is bij de familie Cudogham een spannende dag. Ze hebben namelijk een erfenis van opa stuk te slaan en willen daar een vakantiehuisje van kopen. Op de Veluwe, lekker bosrijk en goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Cynthia Cudogham heeft daar bij het uitzoeken goed opgelet.

Huh? Wat zegt pa Iven nu weer? Hij wil een eigen bus gaan kopen? Cynthia’s gezicht spreekt boekdelen en wij kijkers weten allemaal dat ze daarop terug gaat komen als die verrekte cameraploeg weg is. In een gehuurde bus gaan ze onderweg om het huisje te bezichtigen. Ze zijn helemaal weg van huisje en zien mogelijkheden om de hele bubs met wat aanpassingen te kunnen stallen. Ik zie voor de plaatselijke houthandel alwéér een hele grote bestelling van geperst hout in het verschiet.

Wat kan ik schrijven over familie Zeldenrust?

Nou…uhhhh. Tja, bij Zeldenrust kabbelt het weer rustig door. Hoogtepunt is de verjaardag van de jongste zoon. Hiep Hiep Hoera, kadootjes, feestmuts, ontbijtje en hop weer naar school. Sorry ik zou er echt wat meer van willen maken, maar het lukt mij gewoon niet. Gaap…. Ik heb ook ’zeldenrust’.

Tot morgen!

Beeld bron: Still Tv NPO1

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 14 Een Huis Vol 2022