Een Huis Vol moeder vlucht het huis uit rustig te kunnen studeren in de bieb

In aflevering 3 van Een Huis Vol 2023 maken we kennis met de familie Wildeman uit Rotterdam. (Stief)vader Lucas en moeder Priscilla hebben samen zeven kinderen en winden er geen doekjes om dat nog zo’n klein herriebakkie meer dan welkom zou zijn. Bij Een Huis Vol familie Cudogham duikt moeder Cynthia in de boeken voor een studie, of was het nou een cursus?

Waarom hebben de kinderen van de familie Wildeman zulke ingewikkelde namen?

Zeven kinderen is een mooi aantal, maar acht van die opvreters is waar de familie Wildeman van droomt. Ik vind zeven koters al minstens vier exemplaren te veel, maar ik heb wel een plurishekel aan oneven getallen en alleen al om die reden ga ik er niets naars over zeggen. De twee jongsten kinderen zijn van Lucas en Priscilla Wildeman samen, de vijf oudste kinderen zijn uit eerdere relaties. Ik zou met alle liefde de namen van de kinderen Wildeman uit Een Huis Vol 2023 met jullie delen, maar ik heb nog meer te doen vanavond. Het lijkt verdorie de menukaart van pizzeria ‘Il Mulino’ wel. Eén naam springt er echter bovenuit: een jongetje met de naam Priscilliano. Ja, dat is een mond vol hè? 

Ik zat nog een beetje van bij te komen al die namen toen ik ineens besefte dat dat joch naar zijn moeder is vernoemd. Je wil het niet, maar automatisch ga je het dan toch uitproberen met je eigen naam: Sandylliano. Ik denk dat mijn zoon godsliederlijk blij is dat hij naar zijn vader is vernoemd. Als we de familie Buddenbruck van vorige seizoenen Een Huis Vol nog even op ons netvlies toveren zou je bijna denken dat er een ongeschreven wet is dat je bij meer dan zes kinderen verplicht bent om ze een ‘tongstruikelnaam’ te geven. 

Een Huis Vol ‘niet opgevoede’ kinderen bij de Cynthia Cudogham

Moeder Cynthia Cudogham heeft besloten een studie kindercoach te gaan volgen en is van plan om rustig te gaan studeren in de bibliotheek. Bij ons thuis heet zo’n studie een LOI cursus, maar dat even terzijde. Het is met een huis vol koters überhaupt al moedig om het plan te trekken je een half jaar door een stapel boeken heen te werken. Ondanks dat ik mij kapot irriteer aan al die hordes zelfbenoemde coaches tegenwoordig vind ik Cynthia wel echt het type ervoor. Je kan zeggen wat je wil van de familie Cudogham, maar de kinderen zijn best goed gelukt. 

mensrelatie_300x250_v1

Als ma Cudogham haar studieboeken heeft opgehaald, pakt Ivan er een boek uit met de titel ‘Stop met opvoeden’. ‘Oh dat deden wij sowieso al niet’, roept hij lachend. Nu is dat niet uitzonderlijk, want die grijns is permanent aanwezig op zijn tronie. De opmerking van Ivan is echter een pijnlijk besefmoment voor mij. Heb ik te veel mijn best gedaan om mijn kinderen op te voeden en gunden ze elkaar daarom het licht in de ogen niet? Was dat de reden dat ze elkaar op dagelijkse basis de tent uitvochten? Ik vraag me af of het al te laat is om voor mijn inmiddels volwassen kinderen nog een afspraak te maken bij Een Huis Vol moeder en kindercoach Cynthia Cudogham…

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 16 van Een Huis Vol elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Nagelkerke, de familie Blom, de familie Cudogham en de familie Wildeman terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv NPO

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 16 Een Huis Vol 2023