Oma Erica Renkema laat kleindochter de trap af stuiteren in Chateau Meiland

Er was eens een familie die bestond uit een vader, moeder en twee dochters. De familie Meiland was geen doorsnee gezin en de pa des huizes spande de kroon met zijn opvallende gedrag in zowel Chateau Meiland als in pension Code Rosé. Als tegenhanger was er echter een stabiele factor in de vorm van moeder en oma Erica Renkema. Een nuchtere, down to earth vrouw die zich wat in de schaduw van haar flamboyante man schuilhield. In seizoen 9 van Chateau Meiland is het echter dezelfde Erica die werkelijk overal haar stempel op weet te drukken en niet helemaal op dezelfde golflengte zit als de rest van de wereld. 

Kleindochters van familie Meiland niet welkom in pension Code Rosé tijdens het ontbijt

Als Maxime Meiland samen met Erica het ontbijt verzorgt in pension Code Rosé in Noordwijk is het onmiddellijk een gezellige boel in de keuken. Of toch niet? Erica, die oma is van de twee dochtertjes van onze nationale schreeuwlelijk, is niet bepaald happy met het feit dat diezelfde twee mormeltjes mee zijn gekomen in de bakfiets van Maxime. Niet geheel onterecht, want de meisjes zijn van een leeftijd dat ze zichzelf nog slecht kunnen vermaken, wat resulteert in bijzonder weinig inzet voor het ontbijt van de kant van haar dochter. 

Nu zie ik Maxime er gerust voor aan dat ze haar koters expres heeft meegenomen om een excuus te hebben om zo min mogelijk te doen in het nieuwste Chateau Meiland project. Hoe moeilijk kan het zijn om oppas te regelen? Oma Erica geeft aan geen oppasser te willen zijn, want dat geeft geen voldoening. Aan oppassen zit volgens de grootmoeder ‘geen begin en geen einde’. Misschien moeten we haar er even op wijzen dat er aan de SBS6 serie Chateau Meiland ook al jarenlang geen begin en einde zit, en de voldoening van de kijkers medio 2023 ver te zoeken is.

Drama in Chateau Meiland na ongelukje met Vivé

Als Martien, Montana en Maxime in deze aflevering van Chateau Meiland 2023 een middagje naar het tuincentrum gaan krijgt Erica haar kleindochters Claire en Vivé toch door haar strot geduwd. De jonge moeder is er allesbehalve gerust op, want oma lijkt het drukker te hebben met onkruid wieden dan met het letten op de kleine meisjes.

Het onderbuikgevoel van Maxime blijkt juist, want de familie Meiland is nog maar koud over de drempel van het plantenparadijs en ze worden al door Erica gebeld dat Vivé van de trap is gedonderd. Serieus? Je had één taak oma! Hoe moeilijk kan het zijn?

Een bijzonder feest ter ere van Erica Renkema

Nu oma Erica in dit artikel over Chateau Meiland vandaag de hoofdrol te pakken heeft kan een sneak peek naar haar 60ste verjaardag natuurlijk niet ontbreken. Het zaaltje, waar oma voornemens is dronken in de lampen te hangen op haar feestje, is in de stijl van The Roaring Twenties ingericht en daarmee is het thema voor het partijtje geboren. Maxime, Montana en Martien Meiland googelen alvast wat leuke verkleedkleren en bij het zien van de heren outfits komen ze tot de conclusie dat het de stijl is van ‘Pikkie Bleinders’. Ja Peaky Blinders dus, maar dan op zijn Meilandjes.

Ik kan niet wachten om Martien als Pikkie zijn entree te zien maken op het verjaardagfeest van Erica, maar nog nieuwsgieriger ben ik wie er dan op de kindjes van Maxime gaat passen. Nou ja, oma kan de koters in ieder geval niet van de trap laten stuiteren die avond. Dat is al een hele opluchting. 

Klik hier om naar alle artikelen over seizoen 7, seizoen 8 en seizoen 9 van Chateau Meiland te gaan.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen van Chateau Meiland 2023 op tv kunt kijken?Het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist van seizoen 9 met de avonturen van de familie Meiland en hun pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / Seizoen 9 / 2023

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 9 Chateau Meiland 2023