Deelnemers baden in luxe tijdens laatste aflevering van Bed & Breakfast

Dat een B&B vandaag de dag veel meer is dan slechts een bed voor de nacht en een broodje kaas als ontbijt wordt in het omroep MAX programma Bed & Breakfast meer dan duidelijk. In de voorlopig laatste aflevering zien we deelnemers Mirjam & Richard in Nunspeet, Jacqueline & Harry in Oosterwolde en Winanda & Marco in Nieuwkoop allemaal floreren in de meest luxe Bed & Breakfast die je maar kan bedenken.

Water in overvloed in Bed & Breakfast

De rode draad in aflevering 10 lijkt water te zijn. De Bed & Breakfast onderkomens van Mirjam & Richard op de Veluwe en Jacqueline & Harry in Oosterwolde hebben een zwembad en die van Winanda & Marco ligt pal aan de Nieuwkoopse plassen. Als ik zwembad zeg, dan bedoel ik geen opblaasbadje. We hebben het hier over serieuze baden. Gelukkig is het mooi zomers weer dus er kan volop geplonsd worden tijdens de logeerpartijtjes.

Ja, ik noem het logeerpartijtjes. Dat zijn het in mijn beleving namelijk. Hoe mooi, uniek of luxe de B&B ’s ook zijn, voor mij persoonlijk lijkt het overnachten in een Bed & Breakfast veel te veel op logeren. Dat is prima en als je houdt van de persoonlijke touch, maar ik verschuil me liever in een wat anonieme setting zoals in een hotel. Het voelt tenslotte toch enigszins of je in het privéleven dendert van wildvreemde mensen. Hun huis, hun tuin, hun habitat en daar word ik uiterst ongemakkelijk van.

Pareltjes van B&B’s

De B&B ’s zijn ook deze week weer stuk voor stuk pareltjes. Buiten de zwembaden om zien we jacuzzi’s, airconditionings, prachtige badkamers en comfortabele kingsize bedden met het mooiste beddengoed. De ontbijtjes zijn om van te watertanden. Het doet mij tijdens het kijken van de aflevering van Bed & Breakfast ook meerdere malen naar de koelkast voeren. 

Er valt weinig te mekkeren over de luxe onderkomens van de logees en ik hoor vooral heel veel ‘wat een heerlijk bed’ en ‘wat een geweldig ontbijt’ uit de kakels van de deelnemers van Bed & Breakfast komen. Op een haakje, handdoekje en een klemmend deurtje na zijn er dan ook weinig tips over die de stellen elkaar kunnen geven. Eigenlijk mis ik een beetje zo’n koppel dat het totaal niet voor elkaar heeft en maar wat aanklooit in hun B&B. 

De perfectie voorbij maar strontsaai

Mirjam en Richard uit Nunspeet nemen hun gasten in Bed & Breakfast mee kickbiken op de Veluwe naar het Verscholen Dorp. Dat blijkt een onderduikkamp te zijn uit de Tweede Wereldoorlog. Gastheer Harry vertelt in Oosterwolde alles over zijn grote passie bijenkasten en bij Marco en Winanda in Nieuwkoop gaan de Bed & Breakfast deelnemers gezellig een stukje varen op een fluisterboot. Er flikkert helaas niemand uit de boot,  geen mens wordt gestoken door de bijen en iedereen blijft overeind op de kickbikes. Zelfs geen bijna-dood ervaringen in de jacuzzi of geflirt met de partner van een ander. Kortom, alles is keurig, perfect en strontsaai. 

Tot overmaat van ramp geven deelnemers Mirjam & Richard, Jacqueline & Harry en Winanda & Marco in deze aflevering van Bed & Breakfast elkaar ook nog eens allemaal een hoger bedrag voor de kamer dan de oorspronkelijke prijs. Geweldig… perfecte bedjes, perfecte ontbijtjes én perfect vriendelijke gastheren en gastvrouwen. Killing voor een kritische Tv-Vrouw tikgeit die een pesthekel heeft aan logeren. 

Klik hier om naar alle artikelen over Bed & Breakfast te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Bed & Breakfast op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 17 van Bed & Breakfast elke maandag om 21:37 uitgezonden op zender NPO 1 en op streamingsdienst NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: © MAX 

Home » Televisie » aflevering 10 seizoen 17 Bed & Breakfast 2023