Wie is de Mol: Deze kandidaat mag niet op het kinderfeestje van Rik komen

Wie is de Mol 2023

‘Lieve mensen, help mij uit de brand. Zie ik nu ook spoken of is Nabil de mol in Wie is de Mol 2023.’ Met deze vraag sloot ik mijn column van vorige week af. Snotverdorie, ik zag inderdaad spoken. Waar ben ik de mist in gegaan en nog belangrijker, wie is de mol dan wel als Nabil Aoulad Ayad de afvaller is?

Ik ben inmiddels mijn badkamer doorgegaan en heb alle badeendjes die ik kon vinden zwaar gefrustreerd weggeflikkerd. Niet te doen dit. Is dan toch Jurre Geluk de mol? Kijk, ik begrijp best wel dat we het als kijker niet cadeau krijgen, dat zou het hele concept onderuit schoppen. Maar een beetje meer helderheid over die rare badeendjes zou voor de niet al te snuggere molloten wel sympathiek zijn geweest. Het is tenslotte zaterdagavond en we zijn allemaal moe na een lange werkweek.

Op eieren lopen

De kandidaten van Wie is de Mol gaan op roadtrip door de woestijn van Zuid-Afrika en in de eerste opdracht moeten ze letterlijk op eieren lopen, niet op eitjes van de kippen van boer Janus, maar op struisvogeleieren. Een formaat ei waarmee je het niet redt met een paar plakjes bacon. Ik weet niet of er ook struisvogelbacon bestaat, maar een pondje heb je toch al gauw nodig.

Struisvogeleieren zijn doorgaans in rauwe vorm best breekbaar en daar komen de kandidaten van Wie is de Mol dan ook snel achter. De twee daagse roadtrip had trouwens ook niet misstaan in een reisprogramma. Het kost moeite om me niet al te veel af te laten leiden door de prachtige omgeving.

mensrelatie_300x250_v1

Struisvogelpolitiek

De BN’ers kunnen voor 500 euro een kist kopen. Boven de kist staat ‘Ben je zeker van je zaak?’ Als het geld kost zal er wel iets goeds in zitten, volgens Wie is de Mol kandidaat Jurre Geluk. De aangeschafte kisten worden ingeladen en het blijft we nog even onduidelijk wat erin zit. Ik krijg visoenen van een kinderfeestje bij de opdrachten. Het vermoeden dat er chips, snoep en limonade in de kisten zit, borrelt op. Wellicht hebben de makers van het programma er ook slingers en ballonnen in gestopt.

De volgende dag volgen er nog meer opdrachten waaronder het omschrijven van afbeeldingen van struisvogels en boogschieten op struisvogeleieren. Wie deze spelletjes heeft verzonnen verdiend een lintje. Het uitvoeren van de opdrachten verloopt rommelig en ik kan er totaal geen enkele aanwijzing uithalen om te ontdekken wie die verrekte Mol is. Er is deze aflevering 2000 euro verdient, maar ook 2000 euro uitgegeven aan de kisten. Per saldo is de pot dus ongewijzigd gebleven. Dat schiet lekker op. De mol lacht waarschijnlijk in zijn vuistje. Of moet ik zeggen pootje?

Stoelendans

Aan het einde van de aflevering wordt in een indrukwekkende grot onthuld wat er in de kisten zit. Geen chips, snoep of limonade en zelf geen roltoeters in de kisten. Daar gaat ons kinderpartijtje. De kisten zijn gevuld met bruine, houten stoelen. Eliminatiestoelen wel te verstaan. Wie is de Mol kandidaten Jurre Geluk en Daniël Verlaan hadden geen kist gekocht en zijn door deze ludieke twist in het spel de ‘spekkopers’.

Geen kist en geen eliminatiestoel, dat betekent dat Jurre Geluk en Daniël Verlaan sowieso door zijn naar de volgende aflevering en nog niet moeten vertrekken als afvaller van Wie is de Mol. Dan zullen ze ook geen mol zijn, want de mol zal ongetwijfeld een kist hebben gekocht om 500 euro uit de pot te kunnen trekken. Of is dat te simpel gedacht?

Heeft u een keuze kunnen maken?

Soy Kroon, Anke de Jong, Nabil Aoulad Ayad en Ranomi Kromowidjojo moeten de laatste 5 vragen van de eliminatietest afmaken. Niet alleen ik, maar ook mijn mol zit er compleet naast. Nabil Aoulad Ayad moet als afvaller Wie is de Mol 2023 verlaten. Shit, daar gaat mijn geniale theorie. Nabil zullen we samen een omelet van struisvogeleieren eten en brainstormen wie de mol dan wel is? Dan mag je daarna met mijn badeendje spelen.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Wie is de Mol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 6 van Wie is de Mol 2023 gemist en ben je benieuwd hoe het de kandidaten en Nabil Aoulad Ayad als afvaller verging? Kijk seizoen 23 van Wie is de Mol dan terug op NPOstart of NLziet en zie hoe de BN’ers balanceren op een struisvogeleieren.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 23 Wie is de Mol 2023