Wie is de Mol: Zonder hoofd is het lastig mollen

Wie is de Mol 2023

‘Maar eerlijk, Daniël is toch echt een mol in menselijke belichaming?’ Het is de opmerking die Nabil Aoulad Ayad maakt tegen een aantal kandidaten van Wie is de Mol 2023 en ja hoor mijn tunnelvisie is geactiveerd. Bedankt Nabil. Telkens als Daniël Verlaan in beeld komt speur ik naar signalen die aantonen dat hij geen hinderlijke ‘schreeuwmeeuw’ is, maar slechts een mol die zijn werk doet.

Opdracht 1: Om leiding

Bij de eerste opdracht gedraagt hij zich boven verwachting goed. Daniël is fanatiek en weet de groep bij elkaar te houden wanneer ze op quads door de Atlantis duinen crossen. De communicatie tussen de Wie is de Mol kandidaten is zoals altijd chaos op en top. De quads maken flink kabaal en de BN’ers schreeuwen tegelijk door de portofoons. Toch weten de kandidaten alle zeven stations te vinden en de rode knoppen tegelijk in te drukken waardoor er 2.500 euro wordt verdiend voor de pot.

Daniël vertoont geen mollenstreken maar Annick Boer maakt zich wel verdacht door in twijfel te trekken of ze wel alle stations hebben gevonden. Kunnen we hieruit opmaken dat Daniël geen mol is? Nee, ik denk meer dat hij zijn bondgenote Anke de Jong wil paaien door zijn beste beentje voor te zetten. Anke gaf eerder die dag aan dat ze ‘zijn hoofd eraf zou trekken’ als zou blijken dat hij de mol is. Volgens mij is Daniël best gehecht aan zijn hoofd en het is dan ook begrijpelijk dat hij zich even wat minder mollig gedraagt.

Opdracht 2: Per definitie

Waar ik normaal gesproken een schurfthekel heb aan dictees, lach ik nu de ballen uit m’n broek. Spreekwoordelijk dan, want als vrouw is er geen sprake van ballen in mijn down under regio. De kandidaten van Wie is de Mol moeten de betekenis raden van een Afrikaans woord. Dat klinkt makkelijker dan het is, want naast de juiste definitie zijn er ook vier foute antwoorden die door de kandidaten zelf zijn bedacht om hun concullega’s een rad voor ogen te draaien. Het levert in ieder geval hilarische creaties op.

Is een ‘glansgans’ een vliegtuig, model, pekingeend, beroemdheid of ijsvogel? Hoewel vliegtuig het meest logisch klinkt blijkt het juiste antwoord beroemdheid te zijn. Het woord pekingeend is bedacht door Ranomi Kromowidjojo, wat bijzonder verdacht is aangezien aan het eind van de aflevering een badeend te spotten is in de bossen.

‘Suurstofdieffies’ blijkt geen mondmasker, sigaretten, beademingsapparaat of rokers te zijn, maar de liefkozende benaming van de Afrikaanse bevolking voor senioren. Ik ben benieuwd hoe mijn ouders zullen reageren als ik ze de volgende keer dat ik een bakje koffie kom doen suurstofdief noem. Vinden ze vast leuk. 

De kandidaten weten 750 euro te verdienen voor de pot en Annick Boer en Jurre Geluk zijn de mazzelaars die een Wie is de Mol joker verdienen. De pot staat inmiddels op maar liefst 8.050 euro.

Opdracht 3: Het schip ingaan

Het heeft even geduurd, maar eindelijk is bij de makers van het programma het kwartje gevallen dat het leuker is om drie opdrachten uit te voeren. Knap gedaan mensen, wel jammer dat jullie tot aan aflevering drie nodig hadden om tot deze conclusie te komen. Gooi alsjeblieft die penningmeester en het contant geld ook weer even in het spel. Dat scheelt een hoop gemekker op Twitter elke week.

De kandidaten van Wie is de Mol moeten in de haven aan de slag op een ijsbreker. Niet iets wat je direct verwacht in het warme Afrika. Het is de bedoeling om een codewoord op te sporen, maar hiervoor zijn eerst hints nodig. Een hoop gedoe met ijsblokjes en kistjes volgt en ik snap er geen sodeju van.

Het team van Jurre Geluk, Soy Kroon en Daniël Verlaan moet uiteindelijk het codewoord naar Rik van de Westelaken brengen en dan komt er een onverwachte wending in Wie is de Mol. Ze kunnen kiezen voor het codewoord en daarmee 2.000 euro voor de pot verdienen óf gaan voor drie jokers. De mannen ontpoppen zich tot ware judassen en kiezen de jokers. Met schijnheilige smoeltjes keren ze terug naar de overige kandidaten en beweren glashard dat ze voor het geld hebben gekozen. 

Hints

Sander de Kramer gokte tijdens de Wie is de Mol test vol op één kandidaat (Nabil?) en moet als afvaller de aflevering verlaten. Daniël heeft bij de tweede opdracht gekozen voor de joker in plaats van het geld, wat in mijn ogen een prima mollenactie zou kunnen zijn. Ranomi verzint heel toevallig het woord pekingeend bij het dictee, terwijl aan het einde van de aflevering een badeend in beeld verstopt zit en Annick creëert chaos tijdens de quad race én heeft haar vingers in de vorm van een hoofdletter M aan het begin van de aflevering (zie foto). Soy stookt tussen Nabil en Annick door tegen Annick te zeggen dat Nabil haar niet vertrouwt.

Wat is jullie conclusie na aflevering 3 van Wie is de Mol 2023? Ik heb wel zo mijn vermoeden wie van de kandidaten de mol is, maar ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat mijn eerdere twee hoofdverdachten Sarah Janneh en Froukje de Both al als afvaller uit Wie is de Mol geflikkerd zijn. Dus of mijn intuïtie betrouwbaar is…

Mijn hoofdverdachten zijn:
1. Ranomi Kromowidjojo 
2. Daniël Verlaan
3. Soy Kroon

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Wie is de Mol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb je aflevering 3 van het nieuwe seizoen Wie is de Mol 2023 gemist en wil je de reactie van de afvaller zien? Kijk dan seizoen 23 van Wie is de Mol terug op NPOstart of NLziet.

Beeld bron: Still Tv NPO 1 / Avrotros

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 23 Wie is de Mol 2023