The Masked Singer: Dit mogen Winston en Renate nooit lezen!

Gadverdamme! Bij de gedachte alleen al draait mijn maag drie rondjes om zijn as en staat het maagzuur te trappelen om mijn slokdarm te verlaten. Waar ik het over heb? The Masked Singer 2022, of zullen we het voor het gemak maar even The Sweaty Singer noemen? Oké het lijkt misschien alsof ik raaskal en daar heb je helemaal gelijk in. Ik zal even mijn misselijkheid opzij zetten en een poging doen je uit te leggen wat de oorzaak is van mijn dwarsliggende maagsappen.

We gaan terug in de tijd naar februari van dit jaar. Om precies te zijn 1 februari 2022. Twee opgeluchte Belgen zetten hun masker af. Wat was het zwaar geweest. Al ruim 5 weken zongen actrice Lize Feryn en sportjournalist Aster Nzeyimana de longen uit hun lijf op het podium van de Belgische variant van het gemaskerde tv-programma. 

De kostuums van The Masked Singer

Het dansen in de loodzware pakken onder gloeiend hete studiolampen had zijn tol geëist. Lize en Aster hadden nog net geen uitdrogingsverschijnselen door het vele zweten, maar het scheelde niet veel. Gelukkig konden ze na de ontmaskering eindelijk opgelucht adem halen met de wetenschap dat ze de massieve kostuums nog maar één keer hoefden te dragen, namelijk bij de finale.

Over welke kostuums heb ik het? De robots van The Masked Singer. Gaat er al een belletje bij je rinkelen? Zeggen de namen Winston en Renate Gerschtanowitz je iets? Juist ja, de Special Guests van The Masked Singers aflevering van deze week. Wat toevallig dat ook Winston en Renate een robotpak dragen. Nog toevalliger is dat het exact dezelfde pakken zijn als die Lize Feryn en Aster Nzeyimana eerder dit jaar droegen.

Smetvrees is aan mij niet besteed

Normaal gesproken ben ik niet zo seuterig aangelegd. Ik heb geen smetvrees en ben geen Mien Dobbelsteen als het gaat om schoonmaakdrift. In mijn ogen is een bacterietje hier of daar goed voor de weerstand en ik draag ook weleens mijn lievelingstrui een dagje te lang. Een enkele keer groeit er een experimenteel soort paddenstoel op de boterham met kaas die ik vergeten ben uit mijn handtas te halen.

Toch heb ik ook ik een grens. Eigen bacteriën prima, we kennen elkaar al jaren, dat eencellige micro-organisme en ik. We gaan regelmatig samen klaverjassen en hebben een ruime historie in het bedrijven van de kunst van het fierljeppen. Echter bacteriën van wildvreemde mensen ben ik absoluut niet van gediend. Zeker niet als het micro-organisme via een vloedgolf aan zweet uit de poriën het lichaam van zijn of haar gastheer heeft verlaten.

Zie dat maar eens schoon te krijgen

Het feit dat Winston en Renate Gerschtanowitz de kostuums dragen die doorweekt zijn met het zweet van Lize en Aster, doet de innerlijke projectiel-kotser in mij ontwaken. Zo’n gigantisch robotpak flikker je niet even in de wasmachine en een kookwasprogramma is al helemaal onbegonnen werk. Meneer en mevrouw Robot zouden krimpen tot het formaat van Robin, de komische robot uit Bassie en Adriaan. 

Het moge duidelijk zijn dat de kostuums geen kookwas hebben ondergaan, want de pasvorm was tijdens het optreden van Winston en Renate nog steeds oversized. Wellicht dat de pakken door plaatselijke stomerij Het Frisse Lapje zijn behandeld, maar ik betwijfel of het mogelijk is om daadwerkelijk alle micro-organismen accuraat te verdelgen.

Wat als…

O jee, stel je toch eens voor dat je Winston of Renate Gerschtanowitz bent en vandaag tijdens de koffie met gebak, al scrollend op je telefoon de website van Tv-Vrouw tegenkomt en dit artikel over The Masked Singer leest. Je zou van schrik stikken in de hap appeltaart die je net genomen hebt. En de slagroom zou via je neusgaten weer naar buiten komen terwijl je kokhalzend naar lucht hapt. Arme Winston en Renate… Laten we hopen dat ze dit artikel niet onder ogen krijgen.

Klik hier om naar alle artikelen over het RTL4 programma The Masked Singer 2023 en 2022 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 4 The Masked Singer 2022