Steenrijk Straatarm: Dé aflevering waar al weken geruchten over gaan

Steenrijk, Straatarm – woensdag 20:30 SBS6

Meestal kijk ik met plezier naar het programma Steenrijk Straatarm, maar vanavond zap ik met een steen in mijn maag naar SBS6 om de aflevering met deelnemers Valerie, Edwin en Sabine te bekijken. Al meteen na de eerste zin van dit artikel is de toon gezet en is duidelijk in welke staat mijn mentale gemoedstoestand verkeerd. Met de woorden ‘vanavond zap ik met een steen in mijn maag’ bedoel ik natuurlijk dat ik zap met de afstandsbediening en dat er een figuurlijke steen in m’n maag zit. Met stenen zappen is nou eenmaal niet bepaald effectief. Ik zou overigens ook geen flauw idee hebben waar het klepje voor de batterijen bij een steen zit. 

Zoals jullie wellicht in de gaten hebben, ben ik tijd aan het rekken en moed aan het verzamelen om over Valerie en Edwin en hun deelname aan Steenrijk, Straatarm te schrijven. In de artikelen voor Tv-Vrouw word je als tikgeit geacht om je persoonlijke mening te geven over een televisieprogramma. Op zich een leuk idee, maar wat als je geen mening hebt? De gek die dit concept ooit bedacht heeft kan ik op dit moment wel schieten, ware het niet dat ik zelf die idioot ben. 

De geruchtenmolen

De afgelopen week werd de redactie van Tv-Vrouw overspoeld met berichten van mensen die iets te vertellen hadden over Valerie en Edwin, de rijke deelnemers van Steenrijk Straatarm. De berichten waren helaas allesbehalve positief. Ook juicechannel Reality FBI en diverse andere media hebben aandacht besteed aan hardnekkige geruchten. Persoonlijk ben ik niet zo van de juice en heb ik sowieso een schurfthekel aan sap. Doe mij maar een colaatje of een borrel, maar dat terzijde. Toch ben ik er in de afgelopen dagen achter gekomen dat die zogeheten juice weldegelijk mijn mening beïnvloed. 

Terwijl ik dit schrijf en ondertussen Valerie in een panterprint jurkje door het beeld van de tv zie huppelen, zoeken mijn hersens ongewild naar informatie die in overeenstemming is met de voorkennis die ik al heb. Ik kan je zeggen dat het Pomeriaan hondje wat vastgeplakt zit op de arm van Val en het waterstofperoxide blonde kapsel niet bepaald helpt, want de zure juice vreet zich steeds steviger vast onder de dakpan van mijn brein.

Misschien helpt het als ik zelf even een kijkje op het TikTok account van Valerie en Edwin neem en dan wellicht een onbevooroordeelde mening kan vormen over deze deelnemers van Steenrijk, Straatarm. Moment, ik ben zo terug…

10 minuten later

Nee, dat helpt dus helemaal niet. Het beeld van een koppel dat vooral erg graag ‘wereldberoemd in Nederland’ wil worden, komt overeen met hetgeen op TikTok te zien is en geeft te denken over de intenties van deze mensen om mee te doen aan het programma Steenrijk, Straatarm. 

In een filmpje op social media geven Valerie en Edwin aan dat de bevindingen van het juicechannel kloppen en dat het huis waarin de straatarme Sabine een week mag verblijven, inderdaad niet hun eigen huis is. Het rijke stel legt de verantwoordelijkheid bij SBS6 en beweert dat het de bedoeling was dat er in het programma aangegeven zou worden dat het niet hun eigen huis is. 

Waar of onwaar?

Wat is de waarheid? Al sla je me dood, ik heb geen flauw idee. Wat ik echter wel weet is dat ik met een erg ongemakkelijk gevoel naar aflevering 8 van Steenrijk, Straatarm kijk. De steen in mijn maag is onderhand doelwit geworden van de zwaartekracht en wil er met een rotgang via de uitgang van mijn dikke darm weer uit. Dus als jullie het niet erg vinden trek ik me nu heel gauw terug in het kleinste kamertje in huis om een stevig na te denken over de hele kwestie. Disclaimer: het huis waarin het toilet dat ik zo ga bevuilen zich bevindt, is gehuurd en is geen eigendom van mij.

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Steenrijk, Straatarm 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Steenrijk, Straatarm 2023 kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 8 van het programma Steenrijk, Straatarm elke woensdagavond om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingdiensten Kijk en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Steenrijk, Straatarm / seizoen 8 / 2023