Oogappels: Boze loeders en krijsende moeders

Oogappels

Het is deze week puinruimen geblazen voor de oogappels. Voor de één letterlijk, voor de ander figuurlijk, maar één ding is zeker… er ligt een hele berg. Het einde van seizoen 4 van Oogappels naders en ik vraag me af hoe dit allemaal nog goed moet komen. Als kind dacht ik altijd dat je, je leven wel zo’n beetje netjes op orde zou hebben rond je dertigste. Volvo voor de deur, appelboom in de voortuin, getrouwd met een deftige vent en twee kinders met netjes gekamde haren. Zoiets in ieder geval. 

Rond mijn twintigste verschoof ik die toekomstvisie al een jaar of tien á vijftien, maar nu ik naar Oogappels kijk vrees ik dat ‘je shit op orde krijgen’ een utopie van een kleuter met een dikke roze bril is. En misschien maar beter ook toch? Stille wateren maken diepe gronden en zonder diepe gronden geen hoge pieken. Laat dat gekabbel maar aan een badeend met een kapotte buitenboordmotor over. Met de wind in de zeilen op volle kracht vooruit, we zien wel waar het schip strandt. 

Lekker krijsen

Bij Merel is het vooral nog steeds een puinhoop in haar hoofd. We hebben even mogen genieten van de zachtaardige verliefde Merel, maar inmiddels zit ze weer bij een cursus anger management of was het nu de AA? Deze vrouw heeft zo’n issue palette, dat ik soms de draad een beetje kwijt raak. Merel vertelt dat ze graag een keer de hele boel bij elkaar zou willen gillen. Nou vriendin mag ik met je meedoen? Dat lijkt mij namelijk ook zo ontzettend heerlijk. Gewoon ff lekker brullen, gewoon omdat het kan. 

Ik zag op Facebook ooit dat iemand een keer een bijeenkomst had georganiseerd ergens op een open veld in de middle of nowhere. Ik wist niet snel ik op de aanmeldknop moest rammen, maar ik heb er nooit meer wat over gehoord. Waarschijnlijk was er niet voldoende ME beschikbaar om een stel agressieve krijsende dames in toom te houden. Toch jammer.

Talencursus

Tim besluit zo hard als hij kan weg te fietsen van de rotzooi in zijn leven en wel in een kanariegeel fluorescerend fietspakje. Alleen van dat pak word je al acuut bloed agressief  en dan rijdt hij ook nog een wandelaar van haar sloffen. Merel is een zachtgekookt ei vergeleken bij deze tante, want de dame in kwestie gaat helemaal uit haar plaat. Ik vraag me af of de Nederlandse belastingbetaler blij is met het feit dat de NPO zijn zuurverdiende centen uitgeeft aan de onzedige taal die er in Oogappels regelmatig voorbij komt. Voor dit vocabulaire moet je namelijk bijna een aparte talencursus volgen. Ik besluit spontaan om het agressieve vrouwtje uit te nodigen om met mij en Merel mee te gaan op ‘krijscursus’. Zal haar vast goed doen. 

Zeehondjes kijken

Verstandige Pip moet van frustratie inmiddels ook de haren uit haar kop trekken, als je het mij vraagt. Ze wil graag met haar gelovige Jeroen naar Terschelling, maar dat zullen zijn ouders nooit goed vinden. Oké, ik wist niet dat je van een rondje wadlopen ook zwanger kon raken tegenwoordig, maar ik zal een setje condooms in mijn tas stoppen als ik volgende keer ga. 

Misschien komt het omdat zijn ouders liever niet willen dat Jeroen zich überhaupt met onzedige zaakjes bezig houdt. Daar kan ik dan weer wel inkomen. Het is immers meer regel dan uitzondering dat die zeehonden op het strand eens even lekker bovenop elkaar gaan liggen. Stel je voor dat je puberzoon daarmee in aanraking komt, hou op, schei uit. Nee, giet hem dan nog liever vol met een krat bier, dan kan hij Pip tenminste sowieso niet bezwangeren omdat zijn jonge heer het laat afweten.  

Dagje Amsterdam

Onze Pip krijgen ze er in ieder geval niet onder. Een dagje Amsterdam is voor haar ook helemaal goed. Met een rondje over de wallen en een sanitaire stop bij de bananenbar zullen haar schoonouders immers een stuk minder moeite hebben. Let the red light shine. Van haar moeder zal ze in ieder geval geen gezeur hoeven te verwachten. Die is blij dat Pip onder de pannen is zodat ze zelf lekker kan vozen met haar fysiotherapeut. 

Hoop doet leven 

Mees heeft de teringbende in zijn leven in seizoen 4 van Oogappels eindelijk een beetje opgeruimd en besluit na jaren muiten eindelijk weer eens normaal te doen tegen zijn moedertje. Beetje opruimen, goedemorgen zeggen, de  deur niet in haar gezicht dicht kwakken, je kent het wel. Hij is ons lichtje aan het eind van de tunnel. Onze hoop in bange dagen dat het na een potje ellende in je leven toch gewoon weer goed kan komen. Nadat de kolder die ergens rond de dertiende verjaardag in de mooie koppies van onze kindertjes wordt geplant er ook weer uit kan verdwijnen. 

Hoop doet leven en hier houden we ons dan maar aan vast. Nu nog een oplossing voor kanariegele kerels met een midlifecrisis op een racefiets. Misschien een klein stokje tussen de wielen steken? 

Klik hier om naar alle artikelen over de serie Oogappels te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ??❤️

Heb je de eigenzinnige acties van de cast van Oogappels gemist? Kijk seizoen 4 van de BNN/VARA hitserie Oogappels terug op NLZiet of NPO Plus.

Beeld bron: Mark de Blok

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 4 Oogappels 2022