Mr. Frank Visser doet Uitspraak: Rupert vlucht met staart tussen benen weg

Mr. Frank Visser doet Uitspraak 2023

Met een mok latte macchiato in de ene hand en een gevulde koek in de andere, vlei ik mij vanavond neer op de bank om aflevering 3 van Mr. Frank Visser doet Uitspraak van het nieuwe seizoen te gaan bekijken. Ik heb er zin in, lekker even mijn gedachten verzetten. Tussen alle wereldproblemen door, vind ik het wel verfrissend om te zien dat het altijd nog een tandje erger kan. 

Wilde westen

Ik stel jullie graag aan de hoofdpersonen van vanavond van Meester Frank Visser doet Uitspraak voor. Ten eerste is daar Mevrouw Eekma, zij woont samen met haar labrador Cowboy op de eerste verdieping van een flat in het mooie Dordrecht. Een paar deuren verderop woont buurman Rupert. In hun beginjaren als buren leefden zij in relatief goede harmonie met elkaar, totdat de buurvrouw twee jaar geleden gezelschap kreeg van hond Cowboy. Sindsdien is het echt op het wilde westen gaan lijken op de galerij. 

Buurman Rupert is op zijn zachtst gezegd niet blij met Cowboy, en beweert dat zijn buurvrouw de hond tegen hem op zit te jutten. Hij laat tijdens de opname van Mr. Frank Visser doet Uitspraak aan Victor Brand weten doodsbang te zijn voor Cowboy. ‘Het dier heeft hem zelfs al een keer in zijn hand gebeten’, zo beweert hij. ‘Een echte Kauwboy dus’, zeg ik lachend tegen mijn zoon die inmiddels naast me op de bank onder een deken is gekropen. 

Buurvrouw Eekma beweert echter hele andere dingen. Zo zou Rupert de hond al vanaf dat deze een puppy was, met slaande en schoppende bewegingen van zich weg hebben willen houden. Op de vraag van de buurvrouw of hij misschien bang was, antwoordde hij ontkennend. Sindsdien vloekt en tiert Rupert er wat af tegen hond en mevrouw Eekma. 

Lekkende zakken

Zoals bij iedere uitzending van Mr. Frank Visser doet Uitspraak is er ook vanavond meer dan één irritatie, dat kun je niet gemist hebben. Zo schijnt de ruzie pas echt begonnen te zijn toen Rupert met lekkende vuilniszakken over de galerij is gelopen. De buurvrouw zou hem gevraagd hebben dit even schoon te maken om stank te voorkomen en omdat Cowboy er eventueel aan zou kunnen gaan likken. Volgens Rupert was er van vriendelijk vragen helemaal geen sprake. Er zou over de galerij geschreeuwd zijn. Ook is de ‘rolstoelinrijmat’ (mooi scrabblewoord) voor de deur van mevrouw Eekma verdwenen. Buurman Rupert heeft deze in zijn bezit. Hij claimt dat de mat van hem is. 

Inmiddels hebben zoonlief en ik er een bak popcorn bijgepakt en zien we dat de buurvrouw ten einde raad is. Ze zit er helemaal doorheen. Beide buren zouden de ander het liefst zien verhuizen, en als dat niet lukt dan moet er toch zeker een contactverbod komen. 

Indianenverhalen

Tijd om Mr. Frank Visser erbij te halen. De rechter neemt hondengedragsdeskundige Ellen van de Zweep (what’s in a name) mee. Na wat testjes met én zonder blaffende Rupert, concludeert zij dat er geen kwaad in Cowboy zit. Hij is hooguit wat enthousiast. Dat hadden wíj natuurlijk allang gezien. Intussen probeert Rupert zijn verhaal nog wat kracht bij te zetten door met plukken hondenhaar, die de buurvrouw voor zijn deur neer zou hebben gegooid, aan te komen zetten. Ook toont hij een filmpje van zijn hand nadat ‘Kauwboy’ hem zou hebben gebeten, inclusief een druppel bloed op de galerij die achteraf niet van zijn hand, maar van buurvrouw Eekma bleek nadat ze zich verwond had aan een tak tijdens het wandelen. Toch claimt Rupert een ‘mensenhond’ en ‘goudeerlijk’ te zijn, omdat hij ‘gelovig is en God hem geschapen heeft’. ‘Vandaar alle indianenverhalen’, zeg ik knipogend tegen mijn zoon.

Rupert has left the building

Door naar de hoorzitting. Ook daar probeert buurman Rupert zijn gelijk nog te halen door met papieren aan te komen zetten als bewijs dat de deurmat wel degelijk van hem. Mr.Frank Visser is echter streng. Nergens staat te lezen dat Rupert de mat rechtmatig in zijn bezit heeft. Inmiddels heeft half Twitterend Nederland én heel de flat zich achter #teamCowboy geschaard. De uitspraak van Mr. Frank Visser is dan ook kort maar krachtig. De enige gedragsproblemen die hij in deze zaak heeft geconstateerd zijn niet die van Cowboy maar van buurman Rupert zelf. 

Er wordt Rupert een contactverbod opgelegd. Houdt hij zich hier niet aan, dan riskeert hij een boete, die kan oplopen tot €10.000,-. Rupert kan uiteindelijk zelfs uit huis geplaatst worden. Buurvrouw Eekma barst in tranen uit. Ook de flatgenoten zijn uitgelaten. Na afloop hoeft Victor Brand dan ook niet te vragen of de buren elkaar nog een hand willen geven, want buurman Rupert is er inmiddels met de staart tussen zijn benen vandoor gegaan, maar hij kan gemist worden bij Mr. Frank Visser. Als dit slechts de derde aflevering was, dan belooft dit nog wat voor de rest van seizoen 8. Wat ik je blaf.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Mr. Frank Visser Doet Uitspraak te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Heb jij aflevering 3 van een nieuw seizoen 8 van Meester Frank Visser doet Uitspraak gemist? Kijk dan deze aflevering terug op KIJK of NLZiet.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Mr. Frank Visser doet Uitspraak / seizoen 8 /2023

Home » Televisie » aflevering 3 seizoen 8 Mr. Frank Visser doet uitspraak