Massa is Kassa: Binnen 10 minuten een nieuw huis ’gehatseflatst’

MASSA IS KASSA

Mark Gillis en Ruud hebben het er maar druk mee in Massa is Kassa deze week. Ons pap Peter Gillis is namelijk met Nicol Kremers naar Spanje om een huis te kopen, want met de vier koters van Nicol zijn ze uit het appartement gegroeid. Hatseflatsen met vier kinderen op je lip is uiteraard geen optie. Een stiefvader als Peter is al pittig genoeg, dus een beetje privacy zou fijn zijn voor iedereen.

Invegen

Ons Mark neemt zo’n beetje de gehele dagelijkse leiding over van Peter Gillis en, je zag het niet aankomen, hij groeit snotverdorie in zijn rol. Zo scherp als een chirurgisch mesje waarmee ze abcessen opensnijden, neemt hij misstanden waar en wijst het immer doortastende personeel erop. Hij gaat zelfs als ‘mystery guest’ een drankje doen op het terras. Omdat er geen personeel te vinden is, joh hoe zou dat toch komen, en Richard niet oplet is hij de uitdroging bijna nabij. 

Arme Richard krijgt het weer aan alle kanten om de oren. Het nieuwe gras is onkruid, het nieuwe terras is scheef en niet ingeveegd. Het moet ingeveegd worden Richard, want als je het niet inveegt is het niet ingeveegd en dan blijft het niet liggen, dus wat moet er gebeuren Richard? Oh invegen! Ja precies invegen.

Alles groot

Ondertussen is in Spanje makelaar Svetlana met haar laptop aangeschoven bij Peter Gillis en Nicol Kremers. Ze heeft wel iets in haar bestand wat aan de wensen voldoet van het edele stel. Peter die geen woord Engels praat, is volledig afhankelijk van Nicol voor de communicatie. Hij wil dat Nicol aan Svetlana meedeelt dat Petertje ‘alles groot’ heeft. Nee, maar echt alles! 

Ken je de uitdrukking ‘een kwartje voor je gedachte’? Nou daar hoef je bij Nicol Kremers niet eens een kwartje tegenaan te gooien, want haar gezicht staat op onweer. Onweer waarbij je de siddering door de lucht voelt en je kapot schrikt van de knallen. Ze weet zich al snel weer te herstellen en dat is niet per se omdat ze zijn geflirt tolereert, maar meer omdat ze gierend opgewonden raakt van het stulpje dat Svetlana laat zien op de laptop. Ze wil dit huis!

Pokerface

Ze gaan onmiddellijk kijken bij het huis. Nu valt over smaak niet te twisten. Over geen smaak al helemaal niet. Ik, let op lieve lezers, ik vind het wanstaltig. De locatie is helemaal super. In het zwembad zie ik mezelf ook nog wel een bommetje maken en in de wellness kan ik me ook gerust wel een poosje vermaken. De inrichting daarentegen, mijn hemel, wat een wanstaltig geheel. Maar het is duur en op maat gemaakt in Italië en Peter Gillis en Nicol Kremers vinden het geweldig. Peter roept om de minuut; “Niet te enthousiast Nicol.” Snap ik, hij wil er nog een paar ton aflullen dus pokerface op. 

Lift

Ze kopen het huis. Hele proces duurt nog geen 10 minuten. Hij weet er inderdaad een paar ton af te lullen. Fijn dat het zo snel gaat, want Petertje is moe van de bezichtiging. Zijn tong hangt haast op zijn knieën van in en uit die lift stappen. De lift, met uitzicht op zee, benoemt hij gelijk tot ‘hatseflats lift’ en de slaapkamer tot ‘hatseflats hut’. Je zou toch denken dat Peter Gillis helemaal geen personal trainer nodig had met al dat ‘gehatseflats’.

Missy

Door naar de ouders van Nicol Kremers, Henny en Nelis, om het goede nieuws te vertellen. Die waren druk met de Nederlandse les voor hun Spaanse pup Missy…. Ja je leest het echt goed. Nelis kijkt als een mier met verlatingsangst, als hij een foto van de nieuwe woning te zien krijgt. Of het afgunst is of juist het besef dat zijn Nicolleke zo goed terecht is gekomen, zullen we nooit weten.  

Henny serveert een bordje met ‘gezonde’ snacks voor Peter Gillis . Kaas, worst en aardbeien met slagroom. “Ahhh tis ma un klien toefje heur”, zegt ze vergoelijkend. Henny wat begrijp je niet aan ‘geen suiker’?! Als Peter alle kaas in zijn mik heeft gegooid is het tijd voor een wandeling, want Missy blaft ‘Tengo que ir a cagar’. Kwestie van een paar weken voor ze het gewoon in het Nederlands kan blaffen. 

Gescheten

Terwijl bovenstaande geschiedt probeert ons Ruud zijn tekort aan zendtijd een beetje in te lopen. Lekker bezig gozer. In tegenstelling tot zijn broer Mark, is deze Gillis telg niet te beroerd om hier en daar een klusje zelf aan te pakken in plaats van alleen maar te delegeren. Alles wat hij doet gaat gepaard met een slechte oneliner, maar hij onderneemt tenminste iets. Niet te gek natuurlijk want ons pap zit toch een eind verderop, maar met zijn slijptolletje slijpt hij toch wat schroeven weg. Mark Gillis opent wat dakluiken in een sanitairgebouw en hij trekt een scheve lantaarnpaal recht. Dan vindt hij het mooi geweest; “Gescheten voor vandaag.” Je haalt me de woorden uit de mond Ruud. “Gescheten voor vandaag!”

Beeld bron: Still Tv SBS6

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Massa is Kassa te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 4 Massa is Kassa