Massa is Kassa: Wat is de oorzaak van deze vorm van zelfverheerlijking?

Het SBS6 programma Familie Gillis: Massa is Kassa met Peter Gillis, zijn kinderen Mark, Ruud en Inge en zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout lijkt te wankelen in 2023. Door illegale praktijken, de neerbuigende omgang met het personeel en het vermeende huiselijk geweld jegens zijn ex Nicole Kremers loopt het laatste drupje sympathie voor multimiljonair Peter Gillis langzaam door het afvoerputje van zijn eigen badgebouwen weg.

Waarom kijken mensen naar het SBS6 programma Massa is Kassa?

Wellicht zal het je verbazen, maar het hele doen en laten van Peter, de rest van familie Gillis en zijn vriendin Wendy van Hout in het programma Massa is Kassa intrigeert mij op een vreemde manier. Dat ik hierin geen uitzondering ben blijkt uit de kijkcijfers. We verguizen Peter en krijgen braakneigingen van zijn manier van doen, maar we blijven wel massaal kijken. Het is bijna een soort zelfkastijding. 

Als we de persoonlijkheid van Petertje even wegdenken en daarvoor in de plaats een sympathieke kerel neerzetten, dan zouden we onder de indruk zijn van wat deze Brabander heeft bereikt in zijn leven. Van niets naar een selfmade miljonair die de Quote 500 wist te halen. Uit zijn biografie blijkt dat Peter Gillis uit Massa is Kassa nu niet bepaald in een gouden wiegje is geboren bij zijn familie. Sterker nog volgens zijn eigen zeggen was het ‘een klotejeugd met veel armoede en verdriet’. Pa Gillis zoop te veel en was geen leuke echtgenoot voor de moeder van Peter. Geregeld moesten de kinderen Gillis al om 17.00 uur naar bed omdat er simpelweg geen geld was voor een avondmaaltijd. 

Is narcisme mogelijk een oorzaak voor het gedrag van Peter Gillis?

Dat Peter Gillis lijdt aan een extreme vorm van zelfverheerlijking kunnen we iedere aflevering van Massa is Kassa waarnemen. Daar hoef je geen psycholoog voor te zijn. Ik durf echter nog wel een stapje verder te gaan en vraag me oprecht af of Peter Gillis geen narcist is. Een korte Google sessie leert mij dat de symptomen van een narcistische persoonlijkheidsstoornis onder andere zijn:

  • Groot gevoel van eigenwaarde
  • Obsessie voor succes en macht
  • Gebrek aan empathie
  • Arrogant of hooghartig
  • Verlangt extreme bewondering van anderen

Als je bovenstaande kenmerken van een narcist in het spelletje ‘Wie ben ik?’ giet, dan roept iedereen geheid na het opsommen van dit lijstje dat het om Peter Gillis uit Massa is Kassa gaat, behalve zijn nieuwe vriendin Wendy van Hout. Een narcistische persoonlijkheidsstoornis ontstaat veelal in de jeugd van een kind. En dan moet je denken aan opgroeien in een onveilige omgeving, verwaarlozing of een ander jeugdtrauma. Is Peter Gillis vanuit dit oogpunt bekeken niet gewoon een heel zielig mannetje en misschien zelfs een narcist? Iemand met wie we medelijden moeten hebben en heeft die man niet een goede psycholoog nodig? Herstel: een heel team psychologen!

Onacceptabel gedrag van Massa is Kassa ster

Begrijp mij niet verkeerd, ik probeer absoluut niet recht te praten wat krom is en besef heel goed dat het gedrag van Peter Gillis compleet onacceptabel is. Het blijft een enorme kwingkwanger, maar misschien moeten we ons toch eens afvragen waarom hij zo’n sneuneus is geworden. Of we vragen ons lekker niets af en blijven ons gewoon irriteren aan die vent en negeren mijn psychologie van de koude grond. Ik heb er tenslotte totaal geen verstand van en roep maar een theorie.

Klik hier om alle artikelen over Familie Gillis Massa is Kassa te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Familie Gillis: Massa is Kassa op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 10 van Familie Gillis: Massa is Kassa elke dinsdag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 4 seizoen 10 Familie Gillis Massa is Kassa 2023