Massa is Kassa: Het dieet fiasco van Peter

Massa is Kassa

Ik moet wat bekennen. Ik kan die golfkarretjes en dat steeds weer opnieuw ‘vertrouwen is goed, controle is beter’ geneuzel van Peter Gillis in Massa is Kassa niet meer aanzien. Sterker nog, het gaat me tegenstaan als augurken in een plakje rookvlees tijdens een dieet. Ik krijg er werkelijk zure oprispingen van. Het wordt inmiddels een behoorlijk in scène gezet toneelstukje. Ik verdenk het productieteam van Massa is Kassa ervan dat ze instructies geven in de trant van: “Lekker dom kijken JP en dan zeg je gewoon nog een keer dat je het ook niet weet! Oh en jij Mark Gillis, jij laat JP weer koffie voor je pakken en geeft hem dan weer een onnozele opdracht zoals de bladen van de kalender omslaan!”

Ik ga dan ook deze week even niks zeggen over tv’s die het niet doen, er niet zijn of die niet opgehangen kunnen worden omdat er 700 schroeven ontbreken. Ik ga al helemaal niks zeggen over vieze stroomkasten, sanitair of gaten in de weg. Bekijk het maar. Ik weiger principieel. 

Personal trainer

Peter Gillis heeft een afspraak met Emre,  een personal trainer. Waar ze die vandaan hebben getrokken, geen idee, maar had die gozer niet tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden? Kijk, op zich had hij zich goed voorbereid door het gesprek in ‘Jip en Janneke taal’ te voeren met Petertje. Mijn pijnpunt zit hem in het feit dat hij het veel te veel doortrok in alles. Een hoodie met ‘Team Gillis’ meenemen?! Beter had hij een shirt laten bedrukken met ‘Doorlopen nou Bolle!’ 

Voor ze zich naar buiten begeven voor de eerste training, geeft Peter Gillis hem nog even een koekje van eigen deeg door hem toe te sneren: “Schuif je stoel eens even aan jongen.” Emre babbelt tegen Gillis alsof hij met een kleuter op stap is. Te enthousiast, jazeker dat bestaat, te veel en vaak nep lachen en zo slijmerig. Brrrr. Als hij als klap op de vuurpijl ook nog zegt: “Oh nu zijn je handjes vies”, word ik echt kotsmisselijk. Al zou dat theoretisch gezien ook een tikkeltje kunnen liggen aan die reep witte chocolade die plots naast me lag, maar dat zullen we dus nooit weten.

Losloopveldje 

Nicol Kremers pleit in Massa is Kassa voor een losloopveldje voor de honden op de parken. Ik denk dat Coco daar een heel gelukkig hondje van zou worden, want ze trekt hem aan de riem over het veldje heen alsof het een speelgoedhondje is. Hij mag niet lopen, niet snuffelen en niks eten uit het gras en ieder commando gaat gepaard met een ruk aan de riem. Coco mag kakken. Punt. Helaas voor Coco wordt het plannetje van het bazinnetje met de grond gelijk gemaaid door het baasje van het bazinnetje. 

Suiker

Peter Gillis en Nicole Kremers verplaatsen zich naar Spanje om hun appartement aldaar te koop te zetten. Het is hoog tijd voor iets groters. Peter laat zich in de tuinbank zakken en vindt dat ze wel een glaasje bubbels hebben verdiend. Het worden alcoholvrije bubbels in verband met het dieet van Peter Gillis. Volgens mij barst dat alcoholvrije spul van de suikers, maar dat wordt wel gecompenseerd door de ouders van Nicol Kremers. De beste mensjes wonen in Spanje en doen boodschappen om ‘gezonde’ hapjes voor hun schoonzoon te scoren. Vette worst, maar er zit geen suiker in. Vette kaas, maar er zit geen suiker in. Vette slagroom, maar er zit geen suiker in, of toch wel?! Nou ja… Er valt nog wat kennis te vergaren ben ik bang. 

Team-building 

Terwijl Peter Gillis en zijn Nicol Kremers in Spanje de hut proberen te slijten, heeft Mark een team-building uitje georganiseerd. Ze gaan 4×4 schuren in Jeeps. Ze rammelen bijna de Jeeps uit, maar eerlijk is eerlijk ze hebben wel lol. Iets dat ik verder weinig terug zie. Wellicht dat al dat gerammel wat hersencellen kan activeren. Peter checkt via facetime even wat Mark Gillis allemaal in NL uitspookt als hij er niet is. Hij is not amused dat Mark Gillis iets doet als hij er niet bij kan zijn. Misschien moet je je eens afvragen waarom dat is Peter… Als ze jouw gezelschap op prijs zouden stellen hadden ze het wel anders gepland. Of is het gewoon een typisch gevalletje van ‘als de kat van huis is’? 

Beeld bron: Tv Still SBS6

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Massa is Kassa te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 3 Massa is Kassa