Low budget zelfpromotie voor de rijke deelnemers in Steenrijk Straatarm

B&B eigenaren Ton en Joke van Schie zijn afkomstig uit Twello en wonen al een aantal jaar in de streek Andalusië in Spanje, maar voor het SBS6 programma Steenrijk, Straatarm verruilen zij hun riante Spaanse villa voor het flatje van Anita Kuiken en haar 5 kuikentjes in Leeuwarden. Het contrast kan haast niet groter zijn voor de twee gezinnen. 

Alleenstaande moeder Anita Kuiken verruilt Leeuwarden voor Spanje

In deze herhaling van Steenrijk, Straatarm zien we ondernemers Joke en Ton van Schie die een hele goede snee brood weten te verdienen met het ontvangen van gasten in hun prachtige B&B met zwembad in de bergen van Andalusië in Spanje. Het flatje van Anita Kuiken uit Leeuwarden staat in schril contrast met de prachtige accommodatie die de rijke deelnemers gewend zijn. Al na enkele minuten is mij weer pijnlijk duidelijk waarom ik ooit gestopt ben met het kijken naar het programma.

Het is een beetje dubbel. Als ik de blije toetjes zie van de twee zoons die met hun moeder naar Spanje zijn gevlogen dan smelt mijn hart. De euforie van Anita Kuiken en haar kinderen bij het zien van het zwembad en het tellen van het weekbudget van Joke en Ton van Schie laat mij bijna wankelen in mijn opinie dat Steenrijk, Straatarm gewoon een kutprogramma is. Ik gun Anita en haar zoons deze week van onbezonnenheid, maar ik heb er tegelijkertijd ook moeite mee.

Het is als snuffelen aan een lekkere volkoren boterham met oude kaas, terwijl je zowel een gluten als een lactose intolerantie hebt. Natuurlijk genieten de arme deelnemers als een malle, maar ze moeten toch weer terug naar hun weekbudget van 75 euro en hun kleine flatje. Het voelt bijna een beetje sadistisch, maar wellicht zie ik dat helemaal verkeerd. Ik probeer dan ook verwoed de hele aflevering van Steenrijk, Straatarm tot inkeer te komen, maar helaas lukt het mij niet. 

Joke en Ton maken met deelname Steenrijk, Straatarm ongegeneerd reclame voor hun B&B in Spanje

Steenrijk, Straatarm B&B eigenaren Ton en Joke van Schie maken er beste van in Leeuwarden en weten zelfs wat geld bij elkaar te sprokkelen voor Anita Kuiken en haar koters. Joke vertelt dat het een goede week is om weer eens even te beseffen hoe fijn ze leven in Spanje en hoe bevoorrecht ze zijn. Op dat moment heeft het stel nog mijn volledige sympathie. Als ik echter na de aflevering een interview met het rijke koppel onder ogen krijg waarin diezelfde Joke aanhaalt dat de deelname aan Steenrijk, Straatarm uiteraard ook heel goede reclame was voor hun B&B in Spanje stemt mij dat enigszins verdrietig.

Tv-Vrouw in de spotlight

Potdomme nu had ik al mijn bedenkingen en dan dit weer… Doen de rijken tegenwoordig mee uit eigenbelang? Is het ter promotie van hun eigen bedrijf? Tja, adverteren voor 1500 euro in een programma met zulke hoge kijkcijfers is een koopje kan ik je wel vertellen. En is dat dan verwerpelijk of juist heel slim? Misschien zie ik wel te veel beren op de weg. Dat rijke stinkerds Joke en Ton van Schie voor een prikkie hun B&B in Andalusië willen promoten in het SBS6 programma Steenrijk, Straatarm en daardoor Anita Kuiken en haar jongens een heerlijke week vakantie in Spanje vieren kan je natuurlijk ook als een win-win situatie beschouwen.

Zal ik ook eens 1500 euro van mijn spaarrekening halen en een arm gezin een week in mijn huis laten vertoeven? Het is wel een goedkope manier om Tv-Vrouw voor volk en vaderland op de kaart te zetten. Zet mij maar in een klein flatje met een paar tientjes, ik red mijn reet wel voor een weekje. Maar nee, ook ik heb mijn grenzen. Al zijn het er niet veel.

Hoe dan ook, Anita Kuiken en haar twee kuikentjes hebben de week van hun leven gehad in de B&B in Andalusië Spanje en Joke en Ton van Schie sloegen zich kranig door hun karige week in Leeuwarden heen tijdens deze aflevering van Steenrijk, Straatarm. Wie ben ik om mij er druk over te maken als ze dat zelf niet doen…?

Klik hier om naar alle artikelen over de afleveringen van Steenrijk, Straatarm 2023 te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op streamingsdiensten Kijk en NLziet kan je de aflevering Steenrijk Straatarm met deelnemers Joke en Ton uit Spanje en Anita Kuiken uit Leeuwarden terugkijken.

Beeld bron:  Still Tv SBS6

Home » Televisie » aflevering 9 seizoen 5 Steenrijk Straatarm