B&B Vol Liefde fans zullen het programma Ik ga op Reis en Neem mee zeker waarderen

Op zondagavond een gloednieuw programma van SBS6 belooft meestal niet veel goeds, maar met Ik ga op Reis en Neem mee en deelnemers Haye, Nigel en Diana lijkt er eindelijk een kentering in de zondagavond misère te ontstaan.

Wat maakt Ik ga op Reis en Neem mee zo leuk?

Een aantal singles gaan apart van elkaar op vakantie en hebben vooraf een oproep gedaan om die ene leuke dame of man te vinden met wie ze wel een wijntje bij zonsondergang willen drinken in een warm oord. Vanuit de aanmeldingen kiezen de deelnemers van Ik ga op Reis en Neem mee vijf dates om het avontuur mee aan te gaan.

Gelukkig voor de kijkers worden niet alle dates tegelijk op ons afgevuurd, maar gaat het proces gefaseerd. Dat geeft ons mooi de tijd om de naar liefde smachtende singles te onderwerpen aan een diepteanalyse waar Freud jaloers op zou worden. Al direct bij de eerste deelnemer is het raak en kunnen we massaal de psychologie van de koude grond uit onze mouwen toveren. 

Wie zijn de deelnemers van het datingprogramma?

Laten we beginnen met Haye, de Ik ga op Reis en Neem mee single is een 32 jarige hovenier uit Waalwijk, die volgens zijn maat vooral als eerste kijkt naar wat plastic is bij een vrouw. ‘Minimaal die lippen en tetto’s waar jij naar kijkt’, aldus de vriend in kwestie. Het hoogstaande niveau is hiermee direct gezet en de lat wordt hoog gehouden als Haye zegt dat zijn potentiële nieuwe liefde ‘niet teveel hoeft te werken, maar wel een beetje moet schoonmaken’. Oftewel een echte catch die gozer.

Meneer heeft aanzienlijk minder praatjes als er eenmaal twee dames op Schiphol voor zijn neus staan. Veel meer dat een stamelend ‘Godsamme’ komt er niet uit zijn mond. In een privé momentje met de camera vertrouwt Haye de kijkers van het SBS6 programma Ik ga op Reis en Neem mee toe dat hij ‘bijna knock-out ging’ van twee vrouwen in zo’n korte tijd ontmoeten. Enigszins verwonderd, vraag ik me af of er in Waalwijk zo weinig dames rondlopen of dat de beste jongen als een kluizenaar heeft geleefd? Nog voor die prangende vraag is beantwoord, val ik in de volgende verbazing wanneer Haye in gezelschap van de dames met rode wangetjes verkondigt dat hij ‘ons mam’ gaat bellen. Als date Emma reageert met ‘Wie gaan we bellen???’ kun je mij opvegen.

Nigel, de blonde God van Ik ga op Reis en Neem mee

Stel je voor, pianist Jan Vayne die met half ontbloot bovenlijf gehuld in slechts een sarong in kleermakerszit op de grond zit en sensueel rond wappert met een witte veer. Dat is Nigel, de 32-jarige spiri wiri single met blonde manen en een echte aanwinst tussen de Ik ga op Reis en Neem mee deelnemers. Gewapend met een bos salie verovert hij graag de wereld en hoopt een leuke levensgezel te ontmoeten.

Zijn eerste twee dates zijn al zo onder de indruk van zijn video oproep dat ze niet eens een vliegtuig nodig hebben om in hogere sferen te komen. De 31-jarige Lana is ‘super excited’ om Nigel te ontmoeten en kan dan ook niet wachten om hem alles over haar ‘inner work’ en ‘synchronicity’ ervaringen te vertellen. Helaas is de blonde God niet onder de indruk en voelt hij aan zijn water dat het meiske heeft ingestudeerd wat ze wilde zeggen.

Date Charmayne is 25 jaar en vindt Ik ga op Reis en Neem mee vrijgezel Nigel op Tarzan lijken en laat dat nou net haar lievelingsfilm zijn. Als dat geen teken van het universum is, weet ik het ook niet meer. Om niks aan het toeval over te laten heeft ze vooraf wel even ‘gejournaled’ en wat kaartleggingen losgelaten op haar toekomstige Disney prins, want een slimme meid is op haar toekomst voorbereid.

Single nummer drie: Diana

Ze is 36 jaar, komt uit Breda en is werkzaam in de reisbranche. Diana zoekt met de hulp van het programma Ik ga op Reis en Neem mee een leuke man of vrouw om samen de liefde te ontdekken in het paradijselijke Costa Rica. Ze is open minded, gelooft niet in monogamie en aan haar date keuzes te zien is leeftijd ook geen factor van belang.

Twee mannen die werkelijk waar dag en nacht verschillen staan haar op te wachten voor het vliegveld op de vakantiebestemming. De gelikte 53-jarige Corné die zo uit The Village People lijkt te zijn ontsnapt en de 29-jarige elektro student Lars staan te popelen om Ik ga op Reis en Neem mee single Diana te ontmoeten. Weten zij het hart te veroveren van deze avontuurlijke dame?

Voorlopig heeft Lars vooral last van de zenuwen en zijn darmen. Hij heeft de hele nacht op de wc gezeten. Concullega dater Corné toont zich direct van zijn zorgzame kant en vraagt zich tot grote schrik van Lars gelijk af waar er bananen te koop zijn als Lars klaagt over zijn pijnlijke poeper. Het gezicht van de racekakker in combinatie met zijn aanhoudende zenuwachtige lachje is goud waard. 

Conclusie

Is het nieuwe SBS6 programma Ik ga op Reis en Neem mee de moeite waard om te kijken? Wat mij betreft is het antwoord absoluut ja. Als je buiten beschouwing laat dat het een slap aftreksel is van het succesvolle B&B Vol Liefde en ervan smult om de interactie van de deelnemers tijdens de dates te analyseren, plan dan de komende weken elke zondagavond om 20:30 vrij voor een heerlijk avondje date vermaak.

Klik hier om alle artikelen over het SBS6 programma Ik ga op Reis en Neem mee te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Ik ga op Reis en Neem mee op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van Ik ga op Reis en Neem mee elke zondag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist met Nigel, Haye en Diana terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Ik ga op Reis en Neem mee / Nigel

Home » Televisie » Ik Ga op Reis en Neem mee » aflevering 1 seizoen 1 Ik ga op Reis en Neem mee 2023