Holland’s Got Talent: Lieve Dan, mag ik ook mee snotteren?

Holland’s Got Talent 2022

Wat ben ik toch in mijn nopjes met de Holland’s Got Talent jury van dit seizoen. Al moet ik eerlijkheidshalve wel bekennen dat ik Google moest raadplegen wie RTL hunk Edson eigenlijk is. Ik vind ze leuk met elkaar, ben dol op de dynamiek en ga stuk om Marc-Marie Huijbregts. Je houdt van de man of je haat hem. Het laat zich raden, ik moet al lachen als ik alleen zijn hoofd al zie.

Daar ging de sexyness

We trappen lekker af deze aflevering. Jitse is tweevoudig ‘Sterkste man van Nederland’ en een beer van een vent. Niet alleen groot en imposant sterk, maar hij heeft ook nog eens humor. Dan Karaty klimt het podium op. Nu weten we dat Dan geen grote kerel is, maar naast Jitse lijkt hij een tienjarig jochie dat schuchter tegen zijn vader aankruipt. Jitse drukt hem nog even tegen zich aan terwijl hij zegt: ‘It’s okay.’

De anders best sexy Dan dondert onmiddellijk van zijn sexyness voetstuk. Ik zie alleen nog een lullig opdondertje staan. Er volgt een act die nogal voor de hand ligt, het optillen van zoveel mogelijk gewicht. Indrukwekkend, maar weinig entertainend als je het mij vraagt.

Met padvinder hoedjes naar de halve finale

Ook indrukwekkend, maar juist zéér entertainend is de dansgroep CDK Junior. Ze zetten mij eerst volledig op een verkeerd spoor door hun duffe, soort padvindershoedjes. Waarom? Wie heeft bedacht dat je zulke getalenteerde dansers zo’n achterlijk hoedje op zet? De hoedjes vergeet je echter al snel als ze beginnen. Vanaf de eerste seconden hebben ze me te pakken. Het is echt waanzinnig goed.

mensrelatie_468x60_v1

Al hadden ze in een Pipi Langkous outfit gestaan, had het nog geen donder uitgemaakt. Zowel de Holland’s Got Talent jury als het publiek gaat volledig los en de dansers krijgen dan ook een staande ovatie. Geheel verdiend ramt Dan Karaty op de knop voor een golden ticket naar de halve finale van Holland’s Got Talent 2022.

Iedereen de hemel in behalve Bart

Wist je al dat ik echt een vreselijke hekel heb aan de ‘Snollebollekes.’ Ik kan er niks mee en het haalt het slechtste in mij naar boven. Bij de wannabe ‘Snollebolleker’ kandidaat Bart de Panter komt dan ook mijn, met veel toewijding bereidde, pasta pesto acuut omhoog in mijn slokdarm om daar een branderig spoor van vernieling achter te laten.

Kan iemand deze vreselijke gozer van het podium duwen? Hij is niet grappig, kan niet zingen en hij triggert ieder uiteinde van elke zenuw in mijn lijf. Dan Karaty besluit niet alleen zijn eigen knop voor het rode kruis in te drukken, maar ook die van de andere juryleden. Nou vooruit Dan, hier krijg je weer wat sexyness punten van mij voor terug. Marc-Marie nuanceert het nog even door te zeggen: ‘Als ik Petrus zou zijn, mocht iedereen de hemel in behalve Bart de Panter.’

Mister Gladjanus wil naar Texas

Er is onder de deelnemers nog een Bart deze aflevering. Bart van Gijn is een iets te ‘gelikt’ type. Het is een knappe knul, maar alles is net te gladjes. Hij is countryzanger en droomt van een leven in Texas. ‘Ik weet niet of Texas op jou zit te wachten mister Gladjanus’, mompel ik in mezelf. Dan begint hij te spelen op zijn gitaar en even denk je besodemietert te worden.

Mister Gladjanus met zijn mooi geföhnde haartjes geeft een optreden weg bij Holland’s Got Talent, waarvan het beeld niet met het geluid klopt. Als ik mijn ogen sluit hoor ik een ruige, doorleefde countryzanger zingen over hoe zijn leven in gevangenissen is verlopen. Ik luister dus maar verder met mijn ogen dicht en kan niet anders dan concluderen dat het gewoon een goede performance is. Bart, kunnen we afspreken dat je volgende keer even je handen door je haar woelt voor je het podium opgaat?

De verjaardag van ome Koos

De award voor de slechtste auditie van deze aflevering, en waarschijnlijk het hele seizoen, gaat met vlag en wimpel naar Arjan. Volgens zijn eigen zeggen is hij comedian. Ik begrijp heel goed dat je jezelf een bepaalde titel wil geven als je toiletpoetser bent. Begrijp me niet verkeerd. Niets dan respect voor zo’n baan, maar comedian klinkt toch net even iets leuker.

Iemand – zijn moeder, zus, buurvrouw, vriend of weet ik veel – had deze gozer tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. ‘Luister lieve schat, je imitaties zijn echt heel leuk, maar misschien is het beter dat je ze eerst nog een keertje laat horen op de verjaardag van ome Koos, wacht nog heel even met je opgeven voor Holland’s Got Talent.’ Ik ga het niet nuanceren, het was gewoon gruwelijk slecht. Marc-Marie zei het, zonder het daadwerkelijk te zeggen, door hem te vragen: ‘Hoe vond je zelf dat het ging Arjan?’

The girl next door

Na wat slechte, iets minder slechte én hele slechte audities was daar als showstopper Britt. Een wat schuchter meisje van 21 jaar. Een beetje the girl next door type. Britt was zichtbaar nerveus. Heel logisch, want ze had de dag voorafgaand aan de opnames al een pittig dagje achter de rug. Ze had haar ouders, die tot op dat moment nog van niets wisten, namelijk verteld dat ze veel gepest was voorgaande jaren. Het pesten was zo intens geweest dat ze bang, onzeker en eenzaam was. Al die ellende leverde haar een eetstoornis op.

Gelukkig gaat het nu wat beter met haar en ze hoopt met haar optreden bij Holland’s Got Talent 2022 én bijbehorend verhaal dat ze iemand kan helpen de moed te vinden om door te gaan. Al was het maar één persoon, dan is haar missie al geslaagd. Overbodig om te zeggen dat ze met haar prachtige, gevoelige liedje mijn tranen binnen no time wist te laten ontpoppen als popcorn in de hete olie. Waar zijn de tissues als je ze het hardst nodig hebt. Niet binnen handbereik kan ik je vertellen. Gelukkig had ik een stapeltje schoon, net opgevouwen wasgoed wél binnen handbereik. Het is je vergeven lieve Britt, de wasmachine draait alweer.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Holland’s Got Talent te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je de tweede aflevering van het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent op RTL 4 gemist? Kijk dan terug op Videoland.