Expeditie Robinson: Valse wraakactie van Marion Pauw

Expeditie Robinson 2022

Ze hadden dit seizoen beter ‘Expeditie Pauw’ kunnen noemen in plaats van Expeditie Robinson. Mevrouw Pauw schrijft namelijk niet alleen thrillers, maar is zelf een wandelend griezelboek. Angstaanjagend, meedogenloos en doodvermoeiend. Sidderend achter de bank was ik al bijna vroegtijdig afgehaakt dit seizoen, maar net als vorige week redden Iliass met zijn brede lach en London met zijn kookkunsten de dag. Wordt het dan toch nog leuk?

High on bananenthee

Marion Pauw beseft in Expeditie Robinson iets later dan de rest van de groep dat ze tot nu toe flink nutteloos is geweest en besluit de mannen de rest van de dag achterna te hollen met bananenthee, getrokken van bananenbladeren. ‘Zo maakt ze zichzelf nuttig.’ Dit lijkt hetzelfde effect te hebben als het verorberen van die andere groene blaadjes, want de heren kunnen niet meer stoppen met lachen. Ondertussen heeft Marion besloten dat zelfreflectie iets is voor een spiegelbeeld en laat ze die nu net niet bij de hand hebben. Ook dit seizoen van Expeditie Robinson 2022 zit niemand te wachten op de aanblik van zijn eigen ongewassen kop. 

Nee, Marion richt haar peilen liever op Rose Bertram. Zij is bloedmooi, maar verder een bang hert. Pauw zal Rose eens uit haar comfortzone duwen zodat ze zelf ook eens beseft hoe waardeloos ze is. Dan zal de beauty zelf wel opstappen en is er meer tijd om voor Marion te klappen die steeds de waterflesjes bijvult. Je begrijpt ineens waarom deze vrouw zo’n eenzaam beroep heeft gekozen. Met Marion aan je zijde heb je geen vijanden nodig.

Nieuw leiderschap

Nieuw leiderschap aan de andere kant wordt Team Oranje godzijdank van haar leidster verlost. Of beter gezegd het gebrek hieraan. Lieve meid die Liza Sips, maar een auditie voor de rol van Jezus in de volgende Passion zou ik aan me voorbij laten gaan als ik haar was, anders raken de apostelen heel snel de weg kwijt. Met de aftocht van de twee andere captains heb ik meer moeite. Gelukkig blijft London als enige in zijn team iets nuttigs doen, dus het kan nooit lang duren voor hij weer aan de macht komt. 

Waar London zijn team voorziet van het spreekwoordelijke brood, zorgt Iliass op zijn beurt op het andere eiland voor het spel. Met zijn heerlijke humor houdt hij ondanks de verwoede pogingen van Marion om de sfeer hartgrondig te verzieken de gezelligheid erin. Zelfs als nieuwe captain Niels zijn ogen uit zijn kop schaamt voor zijn mislukte wedstrijd tegen de andere teamcaptains, weet Iliass hem op te vrolijken. ‘Hey maat, we hoeven in ieder geval niet te verkassen uit dit erbarmelijke oord en we hebben bananen, dus van die ranzige thee zijn we ook nog niet af.’ 

Oranje tranen

De eerste tranen Team Oranje wint met nieuwe teamcaptain Ferry de proef en mag verhuizen naar het ‘luilekkereiland’ van Expeditie Robinson. Er wordt niemand geëlimineerd deze week én Ferry neemt een courgette en een ui voor ze mee. Alle reden om uit volle borst het afgezaagde ‘In the jungle’ te zingen. Ik heb er steekpenningen voor over om dit team volgende keer niet meer te laten winnen. Nagels over het schoolbord zijn een feestje voor je oren vergeleken bij dit kattengejank. 

Vincent Vianen brengt het verdrietige nieuws huilend aan Team Groen en ook Harry Piekema baalt ervan dat hij het lekkere eiland moet verlaten. Tot nu toe waande hij zich een stiekeme verstekeling in het beste Albert Heijn filiaal van de stad na sluitingstijd. Straks wordt hij gedumpt bij de Aldi in een derde wereld land. Expeditie Robinson 2022 is écht begonnen. 

Gelukkig wint de groep nog wel de proef van Team Paars en hoeven ze niet naar eilandraad. De lelijke totempaal slepen ze met hun laatste krachten trots mee naar hun hol. Dziva van Team Paars is goed ziek van de kansloze ondergang. Twee dagen geleden was alles nog goed en nu wil iedereen elkaar het liefst onder de zanderige zoden leggen. Ja Dziva, je bent zo goed als je laatste wedstrijd.

De eerste eilandraad van Expeditie Robinson 2022

Tijdens de eilandraad kan zelfs de heerlijke stem van Rick Brandsteder de sfeer niet meer opkrikken. Marion Pauw heeft voorafgaand aan het spektakel allemaal vage verbondjes proberen te smeden en heeft zelfs de girlcode verbroken. Ja meid, als je tegen de meiden gaat liegen weet je dat Karma je komt halen. Haar acties waren ook nog eens minstens zo doorzichtig als haar huid, dus het is geen verrassing dat deze dame als allereerste het toneel moet verlaten. Zelf had ze het al zien aankomen. Ze kent zichzelf immers heel goed, want ze is altijd alleen, omdat niemand anders haar bananenthee meer trekt.

Marion Pauw verlaat Expeditie Robinson

Marion blijkt ook nog eens een meedogenloos slechte verliezer en heeft het al het eten mee in haar rugtas gestopt. ´Jullie naaien mij, ik naai jullie´, alsdus Marion. Zelfs het gezicht van Nicolette van Kluiver staat nóg verbaasder dan op de normale stand en van de sexy stem van Rick Brandsteder is niets meer over. Hij weet alleen maar verbaasde oergeluiden uit te stoten. Al ik moet zeggen dat ook de Neanderthaler look hem niet misstaat. 

Met het wippen van Marion heeft Team Groen zichzelf rechtstreeks de hongersnood in gejaagd. ‘Ga je Marion naaien, dan heb je niks meer te snaaien’, mompelt Mr. Albert Heijn Harry Piekema een paar eilanden verderop. Of was dat nou die andere van de telefoon reclame? Hoe dan ook: adieu Marion, je zal in Expeditie Robinson gemist worden als kiespijn.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je het vertrek van Marion Pauw in Expeditie Robinson gemist? Kijk dan terug op Videoland.

  • Anne

    Anne Sijtsma is een rasechte Amsterdamse verdwaald op het platteland. Smulpaap, accountmanager, reislustige huismus, blogger, trotse moeder & kersverse echtgenote met een passie voor taart eten.