Chateau Meiland: Geblaat Erica overstemt zanger op bruidsbeurs

Chateau Meiland

Ik snap het niet. Ik snap wel meer niet, maar daarover een andere keer. We hebben het nu namelijk over Chateau Meiland. Naar verluid heeft het nieuwe stulpje van Martien en Erica Meiland een slordige anderhalf miljoen euro gekost. De villa, die ze hebben verlaten, heeft bijna het dubbele opgeleverd. Kon er snotverdorie dan niet eens een schilder en een behanger vanaf? 

Wat een gepruts daar in Maison Duinwijk zeg. Oh nee, een stukje behang te veel afgeknipt. Geen probleem joh, we plakken er wel een stukje overheen en aan de bovenkant plakken we gewoon een plintje. Ik aanschouw en verbaas mij. Martien Meiland kan er ook niet veel aan doen. Volgens Erica heeft hij namelijk misschien wel een hersenaandoening, getuige zijn trillende arm. Zoals ik vorige week al liet doorschemeren heeft dat getril volgens mij een heel ander reden, maar hard maken kan ik dat natuurlijk niet. Dat doet Martien zelf wel. 

Montana lijkt volledig in de stress te schieten wanneer haar moeder het behangwerk komt inspecteren. Je zou zweren dat die meid een trauma heeft overgehouden van al dat geklus en gemopper van haar ouders in de loop der jaren. Zus Maxime Meiland verblikt of verbloost niet als ze ook even polshoogte komt nemen, ze vindt het waaaaaanzinnig! Dat de boel niet netjes op patroon op de muur is geplakt is een kleinigheidje en een kleinigheidje houd je altijd natuurlijk.

Een groot, klein of geen zwembad?

Erica Meiland duurt het allemaal veel te lang, ze wil uitmeten waar het zwembad moet komen en nog belangrijker, hoe groot het zwembad moet gaan worden. Je voelt hem onmiddellijk al aankomen; Erica wil een klein zwembad en Martien wil een groot zwembad. Hij leidt dan ook aan grootheidswaanzin volgens haar. Nou Erica, ik kan er inmiddels geen enkele persoon meer noemen in jouw gezin, die lekker gewoon gebleven is. 

Als Martien Meiland de volgende dag uit bed stapt, is hij die nacht waarschijnlijk geïndoctrineerd door, bezorgde en bang voor water zijnde aliens. Hij wil namelijk helemaal geen zwembad meer. Veel te gevaarlijk met die kleintjes. Maxime, die zichzelf al op een roze flamingo rond zag dobberen bij pa en ma in de tuin, gooit er een knap staaltje manipulatie in. ‘Clairtje hooooor je dat??? Opa wil geen zwembad meer!?’ De vierjarige stort zich ten gronde en is ontroostbaar. Knap hoor Maxime, om je vader te bespelen over de rug van je eigen dochter. Gezien de omvang van de onzin die geregeld wordt uitgekraamd had ik sowieso de meisjes lekker buiten beeld gehouden, maar mij wordt nooit iets gevraagd. 

Spanning op de draadjes bij Leroy en Maxime.

Maxime en Leroy hangen samen een lamp op aan de veranda. Ik zweer je, het zijn echt net pa en moe. Gekibbel, gegil en gemopper. Leroy, die het onzin vindt om de stroom in de meterkast even uit te schakelen. Maxime Meiland die hem naar zijn hoofd smijt dat ze zijn begrafenis niet gaat betalen. Dat Leroy wel van een uitdaging houdt lijkt me duidelijk gezien het feit dat hij, geheel vrijwillig, ingestapt is bij de familie Meiland. 

Maxime, het zal hem een rotzorg zijn wie zijn begrafenis betaald. Hij zal, nu hij behoorlijk participeert in de serie, toch zelf ook wel wat op zijn bankrekening hebben staan. Als je het allemaal zo goed weet meid, dan klim je op die trap en laat je die ‘PIPO’, zoals je hem noemde, toch even zien hoe het wel moet!

Tijd om de zinnen even te verzetten. Leroy en Maxime gaan naar een trouwbeurs. Ze nemen de kindjes mee. Oh en Martien en Erica Meiland. Wacht even, Montana wil ook graag mee. Weet je wat, we nemen de ouders van Leroy dan ook maar gezellig mee. Ik ben door mijn werk als trouwambtenaar geregeld op trouwbeurzen geweest, maar never ever heb ik daar complete families langs zien schuifelen. 

De, behoorlijk slechte, zanger die zijn kunsten  op de beurs ten gehore wil brengen valt volledig weg in het gekakel. Ach, misschien is dat gezien zijn kwaliteiten ook maar beter. Als Leroy baby Vivé in de wagen wil leggen en een grapje maakt dat ze net zo graag op haar rug ligt als mama, sneert Maxime Meiland dat Vivé net zo’n jankerd is als haar vader. Ik schiet vol van zoveel moederliefde. 

Dode hond in cabrio

De grote spullen worden door een verhuisbedrijf opgehaald, de kleine spullen moeten de Meilandjes zelf inpakken. Waarom het megagrote schilderij en de wanstaltige opgezette hond Bommel zo nodig in Martien zijn cabrio moeten worden gepropt is mij een raadsel. Alhoewel… er moet natuurlijk hier en daar wel wat gescript worden, anders wordt het misschien toch wat saai. Dus zit Erica Meiland met een schilderij in haar nek en een dode hond op schoot. Spraakmakend had het pas geweest als die dode hond bij het stoplicht uit de auto was gesprongen, maar ik besef heus wel dat mijn fantasie nu een loopje met me neemt.

Je kunt er met geen mogelijkheid omheen liever lezers. Het is écht een beetje teveel van hetzelfde aan het worden. De irritante gilletjes, het geschreeuw en de in scène gezette chaos. Gelukkig ben ik geen afhaker en stiekem toch wel benieuwd naar de bruiloft, dus we kijken gewoon nog even lekker verder. Tot volgende week!

Beeld bron: Still Tv SBS6

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb je deze aflevering van Chateau Meiland gemist? Kijk dan terug op KIJK.

  • Sandy

    Sandy Eireiner is eindredacteur, columnist en zelfstandig trouwambtenaar. Sarcastofiel, badass granny en soms gewoon zichzelf!