Het Perfecte Plaatje: Deze powervrouw is de terechte winnaar van de finale!

Het Perfecte Plaatje 2022

Hier was ik dus al die tijd al bang voor. Er waren een aantal deelnemers die ik wel weg kon kijken. Ik stond nog net niet dansend op tafel toen ze het programma moesten verlaten. En nu zit ik met de gebakken peren tijdens de finale van Het Perfecte Plaatje 2022. Ik kan simpelweg geen column schrijven zonder deze te overgieten met een sarcastisch sausje. 

De twee finalisten van Het Perfecte Plaatje 2022, Geraldine Kemper en Linda Hakeboom zijn beiden toppers. IJsland is magisch en Cynthia Bol heb ik vorige week al haar portie gegeven. Nu moet ik met het schaamrood op de kaken bekennen dat ik Maik de Boer mis of nog erger Trijntje Tut. Zei ik Trijntje Tut?  Uhm… ik bedoel natuurlijk Trijntje Oosterhuis. 

Huh… in de finale?

Alle deelnemers van dit seizoen zijn, evenals familie en vrienden van de finalisten, naar de studio gekomen en nieuwsgierig wie van de twee dames de winnaar wordt van Het Perfecte Plaatje 2022. Nou ja, de familie van Geraldine Kemper was niet op de hoogte van het feit dat hun Geraldine in de finale stond. Ofwel ze was het even vergeten te melden ofwel het was niet helemaal duidelijk. 

Ze kwamen er in de studio pas achter. Beetje akward en ik vraag me af hoe deze familie doorgaans met elkaar communiceert. De moeder van Geraldine vindt het nogal kut. ‘Knip dat er maar uit hoor, roept ze verschrikt, maar er maar kak van!’ Nou mevrouw Kemper, dat maakt de productie zelf wel uit hè.

Flexi-feminisme

De finale van Het Perfecte Plaatje bestaat uit drie opdrachten en we trappen af met het thema ‘powervrouwen’. IJsland is zo’n beetje het meest feministische land ter wereld met dank aan de ‘Women’s day off’ waarbij in de jaren zeventig vrouwen de barricaden op gingen voor meer gelijkheid. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Het feminisme streeft naar gelijke rechten voor vrouwen en mannen. Dat zou natuurlijk gewoon vanzelfsprekend moeten zijn, daar ben ik uiteraard volledig voor.

Maakt mij dat een feminist? Nee, ik ben bang van niet, want ik maak in mijn leven soms een tikkeltje misbruik van mijn ‘vrouw zijn’. Ik heb mij heus wel eens schuldig gemaakt aan wat extra decolleté in combinatie met mijn vrouwelijke charmes om iets voor elkaar te krijgen. Echte feministen zouden me op de brandstapel gooien voor zoiets, maar ik blijf van mening dat ik mijn okselhaar niet weelderig hoef te laten groeien of bh’s hoef te verbranden om een punt te maken naar een aantal seksistische klootzakken. 

Gaatje boren

Ik dwaal weer eens af. Geraldine Kemper en Linda Hakeboom maken beide een compleet ander plaatje van een powervrouw. Beide creaties vind ik heel mooi, maar Linda scoort net iets hoger met Het Perfecte Plaatje van brandweervrouw Rut. Sinterklaas ligt achter ons, ik ga hier nu niet heel kinderachtig op rijmen. 

De tweede shoot is een fashionshoot waarbij de finalisten een locatie, model en jurk krijgen toegewezen. De locaties zijn wederom adembenemend mooi, net als de modellen en Pino uit Sesamstraat zou stikjaloers zijn op de prachtige jurken. De foto’s zijn van ongekende schoonheid en ik zou er nu nog mijn man voor uit bed trekken om een gaatje te boren boven de bank. Met gevaar voor eigen leven, dat dan weer wel, maar soms moet je eens een risicootje durven nemen. 

Schatje, wakker worden

Stoppen op het hoogtepunt zou op dit moment van toepassing zijn, maar er is deze finale van Het Perfecte Plaatje 2022 nog een opdracht, een drieluik met een zelfportret ertussen. Aangezien er veel water is op IJsland blijken de dames allebei voor een waterthema te gaan. De drieluiken zijn mooi, echt hoor, maar ik heb die watervallen nu wel een beetje gezien. En ik zit stiekem nog steeds op de bank om mij heen te gluren waar ik die foto van de fashionshoot op de muur wil hebben. 

Boven dat kastje of toch liever op dat korte stukje muur boven de lamp. Nee wacht op de lange muur, daar komt dat groen van die jurk beter uit. Toch? Ik zou hem natuurlijk ook gewoon daar op… Wat? Shit, volledig afgeleid hoor ik Tijl Beckand zeggen dat Linda Hakeboom de winnaar is van Het Perfecte Plaatje 2022. Super Linda, het is je enorm gegund! Van harte gefeliciteerd! Stuur je mij even het adres waar ik die foto op kan halen? Maak ik even mijn man wakker voor dat haakje in de muur.

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je de finale van Het Perfecte Plaatje 2022 gemist waarin Linda Hakeboom winnaar wordt kijk dan aflevering 11 van seizoen 7 van Het Perfecte Plaatje terug op Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL 4 / Finale Het Perfecte Plaatje 2022

Home » Televisie » aflevering 11 seizoen 7 Finale Het Perfecte Plaatje 2022