Het Perfecte Plaatje: Griezelig mooie foto van Geraldine Kemper

Het Perfecte Plaatje 2022

Maakt het mij een naar mens dat ik blij ben met de uitslag van aflevering 6 van Het Perfecte Plaatje 2022? Niet dat het antwoord mij iets kan schelen, want het is wat het is. Deze week geen inleiding, opbouw en weet ik veel waar een column aan zou moeten voldoen. Ik ben gewoon zo blij als een hond met zeven l*llen dat Maik de Boer uit Het Perfecte Plaatje ligt. Maik, je zal ongetwijfeld een toffe peer zijn, maar ik ben je gezemel gewoon meer dan zat. Zo, dat is eruit. Maik zal bij Het Perfecte Plaatje door mij niet worden gemist.

Luisteren of voelen

Vandaag zijn de fotografen van Het Perfecte Plaatje 2022 op bezoek bij het Nationaal heren waterpoloteam om een actiefoto te maken tijdens een training en dat is volgens Tina de Bruin allesbehalve ‘easy peasy’. Geraldine Kemper loopt als een kip zonder kop rond te rennen door het zwembad en ik hoor mijn moeder nog roepen: ‘Niet rennen in het zwembad!’ Als kind was luisteren al niet mijn sterkste kant en tot tweemaal toe moest ik een bezoek aan het zwembad bekopen met een aantal krammen in mijn kop. Typisch gevalletje ‘wie niet horen wil moet maar voelen.’ 

Wie ook voelt is Linda Hakeboom. De naweeën van haar behandelingen om kanker te bestrijden eisen zijn tol en haar schouder is te pijnlijk om foto’s in het water te maken. Ze is zichtbaar aangedaan, heel sneu. Dan ben je ‘schoon’ verklaard, maar blijft je achter met tal van beperkingen. Dat moet frustrerend zijn.

Niet goed is niet goed

Waar Tina de Bruin tot op heden steeds onderaan eindigde op de ranking van Het Perfecte Plaatje heeft ze deze week de poedelprijs gemist. Bij deze opdracht wordt ze maar liefst tweede! Het ongeloof druipt van haar gezicht. Ze maakt er zelfs geen grapjes over. Als Tina geen grapjes maakt is ze écht een beetje van het padje. 

Trijntje Oosterhuis en Maik de Boer bungelen voor de verandering eens onderaan en ik ben er niet trots op maar geniet er wel van. Het doet Maik pijn dat zijn foto niet goed wordt bevonden. Maik, je foto werd niet alleen maar niet goed bevonden, hij was niet goed! Zo lul je alles dat krom is nog recht.


Natuurlijk begrijp ik je

Fine Art portretfotografie met als thema ‘vreemde ogen’,  klinkt tof en dat is het ook. Voor de tweede opdracht van deze aflevering van Het Perfecte Plaatje krijgen de deelnemers allemaal een kindmodel toebedeeld. De schattige ettertjes maken hun entree in de fotostudio. Het model van Tina de Bruin is een koddig knaapje. Tina probeert Floris op zijn gemak te stellen en hem uit te leggen wat de bedoeling is, maar steeds als ze wil verifiëren of hij haar begrepen heeft zegt hij steevast ‘nee.’ 

Waarom houden we als volwassen die onbevangenheid toch niet wat meer vast? Hoe vaak ik niet met een stalen smoel sta te knikken dat ik iets heb begrepen, maar in werkelijkheid geen flauw idee heb, zijn niet op één hand te tellen. Vervolgens moet ik thuis eerst Google raadplegen of mensen gaan bellen: ‘Weet jij toevallig wat huppeldeflup betekent?’ En daarna in totale paniek terechtkomen als die hulplijnen ook niets opleveren, terwijl het zo simpel had geweest om eerlijk ‘nee’ te zeggen op zo’n simpele vraag. Tja… het leven is geen komkommer. 

Toedeledokie 

De foto’s zijn echt prachtig en een aantal ervan zou ik met alle liefde aan de muur hangen. Sterker nog, als ik klaar ben met deze column duik ik het internet op met de zoekterm ‘fine art foto.’ Ik wil nu, het liefst morgen al, iets soortgelijks boven mijn bank hebben hangen. De foto van Geraldine Kemper is een waar kunstwerk. Haar creatie is mooi en creepy tegelijk. Twee foto’s voldoen echter niet aan de gewenste criteria om boven mijn bank te mogen pronken. Juist ja, die van Maik de Boer en Trijntje Oosterhuis. 

Het is uiteindelijk Maik de boer die Het Perfecte plaatje 2022 moet verlaten. Wonder boven wonder doet hij dit met opgeheven hoofd, zonder tranen of sneer naar de jury. Toedeledokie, het was gezellig, de volgende keer bij ons! Tina de Bruin is de onverwachte topfotograaf van aflevering 6 van Het Perfecte Plaatje en dat is haar meer dan gegund. 

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je aflevering 6 van Het Perfecte Plaatje met Maik de Boer, Trijntje Oosterhuis, Geraldine Kemper, Linda Hakeboom en Filemon Wesselink gemist? Kijk alle afleveringen van seizoen 7 terug via NLZiet of Videoland.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 6 seizoen 7 Het Perfecte Plaatje 2022