Het Perfecte Plaatje: Een spannende finale met een onverwachte twist

Het was zover; de finale van Het Perfecte Plaatje Argentinië. Ik begin net de smaak van het schrijven over dit programma te pakken te krijgen, dus ik vind het jammer dat het alweer afgelopen is. Heb je gekeken gisteren? Ik ga vast vertellen wie de winnaar van dit jaar is, dus wees voorbereid. 

Lepeltje lepeltje met William in Het Perfecte Plaatje

In de afgelopen weken heb ik het weinig gehad over William Rutten, misschien wel de bekendste fotograaf van Nederland en coach en jury van het programma. In dit seizoen kreeg hij veel meer podium dan in alle andere seizoenen, maar zitten we hier eigenlijk wel op te wachten?

Tijl vindt het in ieder geval heerlijk om grapjes met en om William te maken en gelukkig kan hij daar goed tegen. Daarnaast heeft William heel veel kennis en kan ik bijna zeggen dat ik iets van hem heb geleerd over fotograferen. Bijna, dus volgend seizoen ben ik er weer bij. In het najaar kunnen we genieten van een extra lang seizoen van Het Perfecte Plaatje.

Paniek!

Je voelde het gewoon door de beeldbuis heen; paniek. De drie finalisten hadden er alle drie last van en vooral Jochem leek even de weg kwijt te zijn. Nu ze alle drie in de finale stonden, wilden ze winnen. Ondanks dat ze veel plezier met elkaar hebben gehad, werd het nu menens. Wie wint Het Perfecte Plaatje Argentinië? 

Liefde op het eerste gezicht

Deze aflevering begon met een fashionshoot en er kwamen drie prachtige modellen in beeld. Dit keer mochten de modellen hun fotograaf kiezen. Tot ieders verbazing koos het eerste model Jochem en dat was liefde op het eerste gezicht. Maurice werd als laatste gekozen en was meteen van slag, maar gelukkig herpakte hij zich snel weer.

Thomas nam zijn taak serieus en heeft zijn best gedaan om een mooie foto te maken. Hij had het natuurlijk ook niet makkelijk, want hij werd in de gaten gehouden door een grote stier. Ik vond het knap dat hij bleef staan. Misschien is de stier gaan lopen vanwege de geur die Thomas verspreidde. Uitwerpselen van een paard ruiken over het algemeen niet lekker. Maar wel altijd blijven kijken waar je je voeten plaatst hè?

Verrassing

Wat heeft een programma altijd nodig? Een verrassingseffect. Na de eerste shoot werd de eerste kandidaat al weggestuurd. Ondanks dat hij zo zijn best had gedaan, moest Thomas op het allerlaatste moment weg. Jammer, maar nu konden we ons focussen op Jochem en Maurice.

De laatste fotoshoot moest een drieluik worden over het leven van een gaucho, een soort korte documentaire. Jochem en Maurice kregen alle twee een gaucho toegewezen die ze een dag lang mochten volgen en fotograferen. 

De emoties lopen hoog op

Aangezien Maurice de hele wereld over reist voor ‘3 op reis’ spreekt hij een aardig woordje Spaans en redt hij zich prima. Jochem daarentegen heeft wat meer moeite om zich te mengen met de bevolking van Argentinië. Toch gaan ze er allebei voor meer dan honderd procent tegenaan. 

Een hele dag bezig zijn met drie foto’s vergt veel van de mannen. Aan het eind van de dag zijn ze allebei op en vol emotie. Ook deze stoere finalisten vallen op een gegeven moment om. Het is maar goed dat het avontuur afgelopen is. Maurice wint uiteindelijk dit seizoen van Het Perfecte Plaatje en ik vind dat hij het verdiend heeft. Ik vond Jochem ook goed, maar Maurice gaf net iets meer en zijn foto’s waren vaak erg goed. Gefeliciteerd Maurice!

Klik hier om alle artikelen over de afleveringen van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 6 finale Het Perfecte Plaatje