Chaos in vakantiehuis dankzij deelnemers van Het Perfecte Plaatje

Het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje is van start gegaan en de eerste aflevering vindt plaats in een vakantiepark in Uitdam. Voor seizoen 8 is het de makers weer gelukt een nieuw blik BN’ers open te trekken. Natuurlijk gaan wij de amateurfotografen de komende weken op de voet volgen. De deelnemers die in 2023 meedoen aan Het Perfecte Plaatje zijn: Henry Schut, Quinty Misiedjan, Waldemar Torenstra, Niek Roozen, Loes Haverkort, Anna Drijver, Frans Duits, Annemarie van Gaal, Sergio Vyent en Sylvia Geersen.

Complete chaos in vakantiepark tijdens de eerste fotoshoot van Het Perfecte Plaatje

Voor de eerste opdracht van het nieuwe seizoen van Het Perfecte Plaatje is het hele gezelschap afgereisd naar een vakantiepark in Uitdam. Nadat de groep onderverdeeld is in duo’s krijgt iedere fotograaf een huishoudelijk apparaat toebedeeld. De opdracht luidt: maak een blooperfoto van het apparaat waarop te zien is dat deze niet doet wat het moet doen.

Frans Duijts schiet meteen in de rode vlekken bij het horen van het woord ‘huishoudelijk’. Hij biecht op helemáál niks met huishouden te hebben. Tot zijn grote vreugde mag de zanger met Loes Haverkort aan de slag met een barbecue. Dat we de andere deelnemers in de weer zien met onder andere een blender, stofzuiger en strijkijzer kan ik nog enigszins plaatsen. Maar wanneer Niek Roozen en Quinty Misiedjan een poging doen om een trampoline door een kozijn te rammen, vraag ik me hardop af bij welk huishoudelijk klusje je dit springapparaat gebruikt. De dakgoot schoonmaken misschien?

Helaas moeten niet alleen de kozijnen van de vakantiehuisjes in het vakantiepark het in de eerste aflevering van Het Perfecte Plaatje ontgelden. De chipskruimels en inhoud van een blender worden door de deelnemers vakkundig alle kieren en gaten van de set ingewerkt. Diverse rookmelders zetten het op een loeien. Er moet zo nodig een barbecue binnenshuis in de fik worden gestoken. Ook wordt er een rookmachine in de strijd gegooid. Zelfs het groen buiten op het terras moet eraan geloven! Alles voor die ene perfecte foto. Het is dankzij de scheur in het enige niet huishoudelijk apparaat, dat Niek zich met zijn trampoline de winnaar mag noemen van deze eerste shoot.

Niek Roozen mag zich de Winnaar van de week noemen

Voor de tweede opdracht mogen de fotografen zich een uur lang met een camera uitleven in de stad. Er moet een fotoreportage gemaakt worden van hoe mensen hun vrije dag het liefst besteden. Bij de uitleg van Marieke van der Velde gaan de haren op mijn hoofd overeind staan. Ze legt aan de hand van een voorbeeld uit dat je aan de foto moet kunnen zien welke actie er gaat volgen. ‘Zie je links een auto aan komen rijden en rechts een hond lopen, dan moet je klikken’, hoor ik haar zeggen. Wat de actie is die erop volgt lijkt me in dit geval meer dan duidelijk. In het kader van dierendag had ik dit toch even uit de aflevering laten knippen door de productie. Stelletje sadisten. Laat het de Bond voor de Dieren maar niet horen.

De fotoshoot levert voor de meeste fotografen niet het gewenste resultaat op. De in scène gezette foto waarbij Niek Roozen een hond (gelukkig hij leeft nog) aan een ijsje laat likken levert hem de titel Winnaar van de week op in Het Perfecte Plaatje. Niet echt verrassend is het dat er na deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen niemand naar huis hoeft. Wel verrassend is het ontbreken van de thuisopdracht. Alhoewel, na het zien van de fotoshoot is het misschien wel te begrijpen waarom er geen prijs te winnen is voor de thuisfotografen. Het hele budget is natuurlijk gespendeerd aan schadevergoedingen voor het vakantiepark waar de shoot met huishoudelijke apparaten heeft plaatsgevonden. Don’t try this at home.

Klik hier om alle artikelen over de deelnemers van Het Perfecte Plaatje 2022 en 2023 te lezen.

Mis niks van Tv-Vrouw door ons te volgen op social media

Op televisie wordt seizoen 8 van Het Perfecte Plaatje elke woensdag om 20:30 uitgezonden op zender RTL4. Op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen van Het Perfecte Plaatje terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4 / Het Perfecte Plaatje / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 8 Het Perfecte Plaatje 2023