Expeditie Robinson: Welke BN’ers gaan op kokosnoten dieet?

Expeditie Robinson

Maandag 29 augustus zitten we klaar voor het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg altijd extra honger van het kijken naar mensen die niet mogen eten. Noem het plaatsvervangende eetlust. Ik zet in ieder geval alvast een kaasplankje koud, want ze hebben kennelijk toch weer maar liefst 21 BN’ers bereid gevonden zich geheel vrijwillig op te laten sluiten op een eiland zonder eten. En dat allemaal voor de one minute of fa.. uh once in a lifetime experience.´

Robinsons staatsmonument Nicolette Kluivert is ook weer uit de kast getrokken. Geef haar eens ongelijk. Voor haar wordt de Mc Donalds gewoon ingevlogen op dat eiland waar nog geen sperzieboon wil groeien. En ze hoeft de rest van het jaar niet meer te werken. Hier en daar nog een Hello Fresh schnabbeltje erbij en de kindermondjes zijn ook weer gevoed. 

Waar is Kaj?!

Kaj Gorgels moeten we dit jaar helaas missen en dat is op z´n zachtst gezegd jammer te noemen. Wat een leuke gast is dat en niet alleen om te zien. Ik bedoel.. je schittert niet voor niets op de cover van de Mens Health of wel dan? Maar goed, volgens zijn goede vriendin Monica Geuze heeft hij het te druk met het verhuren van zijn huis op Ibiza voor 8K per week. Dus ook zijn drukke leven moet je niet onderschatten.

Gelukkig hebben ze The Bachelors wingman en ‘toevallig’ goede vriend van Nicolien, bereid gevonden om z’n zakken te vullen over de rug van een stel hongerige diepvries BN’ers. Rick Brandsteder kan immers wel wat positieve publiciteit gebruiken, nadat hij laatst op het vliegveld van Malaga op de gevoelige plaat werd vastgelegd door één van de spionnen van Yvonne Coldeweijer. Met een borreltje te veel op lalde hij smekend of hij echt niet mee mocht, maar de Spaanse diender was onverbiddelijk. 

Deelnemers Expeditie Robinson 2022

Maar wie zijn die mensen dan die zichzelf uit eigen beweging in het hol van de leeuw werpen? Die het niet erg vinden om hun haar de komende tijd niet te wassen en hun tanden te poetsen met het hars van een boom? Nou hier komen ze:

 • Devrim Aslan: Bekend van het tv programma Beat the Champions. Zijn Insta vertelt ons dat hij wel van een spelletje houdt en dat hij uitkijkt naar een avontuur met ‘veel regen en weinig eten’. Oké hij lijdt dus graag het leven van het gemiddelde middenklasser modepopje in Manchester City. Moet kunnen.
 • Rose Betram: Influencer en model maar laten we er niet lang om heen draaien, vooral ex-liefje van onze eigen Oranje Leeuw Greg van der Wiel. Tja, geen betere plek om je liefdesverdriet te verwerken, dan in de bandende zon tussen een stel hongerige hyena’s.
 • Iliass Ojja: Shouf  shouf Habibi, een hele tijd niets en nu natuurlijk de bekendste taxi chaufeur van de Mocro Maffia. Geef mensen lang genoeg niets te vreten en de maffia praktijken komen vanzelf. Iliass gaat zijn plekje wel vinden in de groep. 
 • Harry Piekema: De man die voor altijd de filiaalhouder van de Appie zal blijven dankzij zijn jarenlange verschijning in de reclames. Dat wordt wennen Harry, jarenlang aan het roer van de voedselvloot en straks keihard in hongersnood.  
 • Laura Vlasblom: Schitterde in de ancient 80’s voor Nederland op het songfestival en is kennelijk nog steeds te boeken als zangeres op feesten en partijen. Een vergane zangstem is ook een manier om je medekandidaten van het eiland te verjagen, dus wie weet hoe ver deze dame komt. 
 • Niek Rozen: Zat vorige week nog in de ‘Brugklas’ en is sinds een aantal jaar het nieuwe snoepje van Neerlands eigen filmproducties. Als zijn uithoudingsvermogen net zo slecht is als de films waar hij in speelt, krijgt hij het nog zwaar te verduren vrees ik.
 • Liza Sips: Hier kunnen we eigenlijk exact hetzelfde over vertellen als over Niek Rozen, behalve dat ze haar carrière niet begon in Brugklas maar in GTST.
 • Kirsten Westrik: Jazeker, de zus van. Kennelijk is ze ook into de misdaadjournalistiek. Kan zij mooi verslag leggen van de ‘bananen-jat-praktijken’ van kamp Noord en kamp Zuid. 
 • Susan Radder: Acteert al 17 jaar in de iets betere Nederlandse films en series. Wellicht kan ze met haar acteerskills nog wat ‘fake verbondjes’ bewerkstelligen, waarna mensen nog jaren naar de psych moeten om bij te komen van zoveel misleiding. 
 • Niels Oosthoek: Jarenlang onderdeel van het Youtube account Gierige Gasten. Lijkt me een prima basis voor een programma waar je, je zuur verworven voedsel zéker niet moet willen delen. 
 • Marion Pauw: Thrillerschrijfster en kennelijk schrijft ze ook zelfhulpboeken voor mensen met liefdesverdriet. Die kan dus mooi Rose Bertram weer het zadel in helpen. Ze hebben daar toch niets te doen de hele dag. Daarna kan ze ook nog wat enge verhalen vertellen bij het kampvuur, zodat er hopelijk al een aantal kandidaten gauw hun biezen pakken. Dat scheelt weer. 
 • Ferry Weertman: Olympisch kampioen zwemmen op de tien kilometer. Hier kunnen we lang en kort over zijn, maar voor Olympisch kampioenen moet je gewoon oppassen in dit programma. Die zijn het namelijk gewend om op een barbaarse manier uitgebuit te worden en toch een topprestatie niet te zetten. 
 • April Darby: Kennen we die niet van de Idol tijd met Henk-Jan Smits en Jim? Ik weet het niet zeker. Verder eigenlijk geen idee, maar ze schijnt een rijzende musicalster te zijn.
 • Vincent Vianen: Die komen we de afgelopen tien jaar tegen in werkelijk waar ieder dansprogramma dat ons houten klazen landje rijk is. Maakt mij verder niet uit. Ik kijk graag naar Vincent, dus welcome back again knapperd.
 • Chatilla van Grinsven: Daar moeten we ook mee oppassen. Basketbalster, voor je het weet krijg je een kokosnoot op je neus gemikt. 
 • Dzifa Kusenuh: Mocht recentelijk in GTST nog aan de lippen hangen van de knappe ‘Daan Stern’. Dat wordt even terugschakelen net als die vette haren en ongepoetste tandjes op het eiland. 
 • Juultje Tieleman: Vlogster en bekend geworden omdat ze een relatie had met een andere Youtuber die ik niet ken. Ik word oud. 
 • London: Chefkok, model en fotograaf. Beter wordt het niet toch? Die weet van elk papaverblad nog een gebakje te maken. 
 • Thijs Boermans: Opkomend acteur en kan de extra aandacht dus goed gebruiken. Zet hem op Thijs!
 • Dennis Wilt: Een weerman is natuurlijk altijd een waardevolle schakel in de expeditie. Weet je in ieder geval wanneer je, je plaggenhut moet gaan opzetten voor het met bakken uit de hemel komt. 
 • Mike Weerts: Ik ken hem vooral van zijn rol als Danny in Voetbalvrouwen, maar hij blijkt nog meer gedaan te hebben. Alweer een acteur dus. Dit belooft een hoop gekonkel in Expeditie Robinson 2022. 

Met bovenstaande Expeditie Robinson deelnemers zal het vast een spectaculair seizoen worden. Ik zit 29 augustus om 20:30 klaar voor de tv. Jij ook?

Beeld bron: Jasper Suyk

Expeditie Robinson 29 augustus 20:30 RTL4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » deelnemers Expeditie Robinson 2022