Expeditie Robinson: Dennis mag eindelijk naar winnaarseiland! 

Expeditie Robinson 2022

Het was een heftige cliffhanger vorige week, toen Expeditie Robinson deelnemers Niek Roozen en Ferry Weertman twee onbetrouwbare vlegels bleken. Thijs Boermans is nog steeds boos op Niek. Andersom vindt Niek zijn eiland-collega inmiddels ook een enorme eikel: ‘Thijs moet niet denken dat hij hem in zijn macht heeft ofzo.’ Niek geeft eerlijk toe dat hij Expeditie Robinson 2022 flink onderschat had. Hem was altijd verteld dat het maar ‘een programmaatje’ was, maar dat valt dus vies tegen. Hij slaapt er zelfs niet van. 

Pubers pesten

Niels Oosthoek en London Loy hebben vooral last van het feit dat ze hun kroost zo missen. De kids van London mogen dan inmiddels pokdalige pubers zijn, zodra London thuis is gaat er verplicht geknuffeld worden op de bank. Tegen wil en dank. Ik hoop voor de pubers dat pa eerst even onder de douche stapt anders, ruiken die koters nog dagenlang naar gebakken cassave en ongepoetste tanden. 

Thijs Boermans heeft in expeditie Robinson minder moeite met het gemis van het thuisfront. Zijn vrienden wachten maar even en de mooie dames staan straks ook nog wel voor hem in de rij. De tranen van Thijs vloeien rijkelijk wanneer zijn maatje Niels besluit Expeditie Robinson te verlaten. Nu zit hij alleen opgescheept met die vieze verrader Niek. Gelukkig heeft hij Dziva Kusenuh nog. Die vindt alles wel best, dus ze laat zich gewillig in de houdgreep nemen door Thijs Boermans.

Thijs for president

Thijs zou met zijn gekonkel en verbondjes niet misstaan in de tweede kamer. Zijn uitgehongerde volkje schaart zich als één man achter hun leider. Echter moet er ook nog een immuniteitsproef gespeeld worden. Expeditie Robinson deelnemers en afvallige onderdanen Harry Piekema en Dennis Wilt doen het beter dan Thijs Boermans had verwacht. 

Harry krijgt dit keer geen zwarte stem. Dennis Wilt wordt de winnaar van de Expeditie Robinson proef van deze week en mag naar winnaarseiland. Dennis is nog nooit zo blij geweest. Dit is de mooiste dag uit zijn leven! Nog mooier dan die ene septemberdag in 2004, toen de loftrompet voor hem schalde omdat hij het weer zowaar een keer goed voorspeld had. 

Pepertjes likken 

Vincent Vianen is inmiddels aangekomen op het afvallerseiland van Expeditie Robinson 2022. Hij heeft het er reuze naar zijn zin en het kan weleens ‘de fout van hun leven zijn geweest’ om Vincent weg te sturen. Ik denk dat je daar best eens gelijk in kan krijgen Vincent. Hij heeft hier in zijn eentje meer te eten dan op al die verrekte eilanden bij elkaar en hoeft niet meer naar dat gekrakeel van de andere Expeditie Robinson deelnemers te luisteren. 

Dit wordt heerlijk opladen voor de halve finale. Het vuurtje in Vincent brandt als nooit tevoren. Maar dat kan ook te maken hebben met het feit dat hij tegenwoordig graag aan rode pepertjes likt. Gewoon even lekker voor het slapen gaan. Voor de rest doet Expeditie Robinson 2022 gelukkig helemaal geen gekke dingen met mensen. 

In hogere sferen 

Waar Vincent Vianen zijn tong graag verblijdt met een pittig pepertje, snuift Harry op winnaarseiland liever aan een pot pepermuntzalf die voor tandpasta moet doorgaan. Je zou zeggen dat er op zo’n eiland betere middelen aanwezig zijn om in extase te raken, maar je wil natuurlijk ook niet dat een of ander verrukkelijk geurend plantje je fataal wordt. Nee, de Expeditie Robinson deelnemers moeten roeien met de riemen die ze hebben.

Dennis Wilt nam niet alleen zijn maatje Harry Piekema mee naar winnaarseiland, maar ook achterbakse Ferry Weertman moest mee. Die heeft zijn twee kornuiten al twee keer keihard laten vallen op de eilandraad, maar er was nu eenmaal niemand beter voor handen. In liefde en Expeditie Robinson is alles geoorloofd, zo blijkt. 

Vrienden voor het leven

Expeditie Robinson ‘vrienden’ Thijs Boermans en Niek Roozen proberen hun maatje Niels nog even in het spel te houden, omdat ze anders weer op elkaar zijn aangewezen en de grafhekel die ze aan elkaar hebben neemt inmiddels enorme proporties aan. Laat Niels Oosthoek zijn twee kinderachtig kibbelende puppyvriendjes nu gewoon vallen voor zijn bloedeigen zoon? Het moet toch niet gekker worden in Expeditie Robinson 2022.

Niels spreekt Thijs en Niek vaderlijk toe. Hij gaat naar huis, of ze het nu leuk vinden of niet. Thijs houdt het niet droog en Niek trekt zijn signature bovenlipje met snorretje omhoog. Gaan de twee kemphaantjes het redden samen of proberen ze elkaar uit het kippenhok te duwen? We moeten weer een week wachten op het antwoord. Ik oefen intussen alvast mijn aanmoedigingskreten voor Thijs Boermans. Ik houd nu eenmaal van knappe mannen die een beetje de baas spelen. 

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je aflevering 12 gemist? Kijk dan op Videoland terug hoe Thijs Boermans in tranen uitbarst en Dennis Wilt de Expeditie Robinson proef wint.

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 12 seizoen 22 Expeditie Robinson 2022