Expeditie Robinson : Finalisten zijn bekend na loodzware proef

Expeditie Robinson 2022

En toen waren er nog 5 uitgehongerde vogeltjes aka deelnemers in Expeditie Robinson 2022. O nee wacht, daar komt Dziva Kusenuh frivool als een jong geitje aangehuppeld. Als een boerin met kiespijn die te lang op haar eigen winterpeen geknaagd heeft, wordt ze ontvangen door de rest van groep. 

Dat ze Vincent Vianen er uit heeft weten te knikkeren is heel slecht nieuws. Iedereen hoopte dat hij terug zou komen, nadat ze hem met zijn allen zo lelijk uit de wedstrijd hadden gewerkt. Nu moeten de pestkoppen de rest van hun leven de last van hun misselijke daad dragen en dat valt hen zwaar op de lege maagjes. Dziva laat lekker achterwege dat Vincent inmiddels was veranderd in een enorme zak hooi die het meer dan verdiende om vliegensvlug zijn biezen te pakken. 

Over het feit dat Mister Albert Heijn Harry Piekema dit keer de bonusronde gemist heeft hoor je gek genoeg dan weer niemand. Had hij zijn blauwe kaart maar op tijd moeten verlengen. Dat kan gewoon bij de kassa, gek. 

‘Ferry’ irritant 

Het is tijd voor een potje paal zitten. Ja, dat is het in principe altijd wel toch? Hoewel ik moet toegeven dat ik persoonlijk liever eerst samen een goede maaltijd naar binnen heb gewerkt alvorens het zover mag komen, maar je kan niet alles hebben. En dan ook nog met die eeltige voeten op die paal. Arme paal.. Oké laten we het even netjes houden vandaag. 

Er zaten 6 kleine kleutertjes ieder op hun eigen houten paal en die moesten ik weet niet hoeveel emmertjes water halen om die verrekte sleutel te pakken te krijgen. Ondanks de overmaat aan bemoedigende teksten die London Loy zichzelf vandaag weer toespreekt, mag het niet baten. Want het is Ferry Weertman die als eerste de finale van Expeditie Robinson 2022 bereikt. 

De rest van de deelnemers van Expeditie Robinson vinden Ferry inmiddels ‘ferry’ irritant met al dat winnen van hem, maar zelf is hij in zijn nopjes. Liever een streber dan een loser. Ferry Weertman hoeft voorlopig niet naar huis en dat was ook precies het laatste waar hij zin in had. Fer heeft natuurlijk nog een appeltje te schillen met die wijn stelende kleptomaan thuis, maar dat komt later wel. 

Mannenwereld

Comeback kid Dziva Kusenuh heeft een klein beetje spijt dat ze met zoveel bombarie terug het veld in is gerend. Binnen een uur ligt ze er namelijk alsnog uit en kan ze gewoon met Harry Piekema op de bonustrein naar huis. Aju Dziva! Mijn grote vriendin April Darby zit gelukkig nog volop in de Expeditie Robinson 2022 game en mag samen met Dennis Wilt, London Loy en Niek Roozen een fikkie gaan stoken. 

Het valt mij op dat vooral de heren het Pippi Langkous syndroom regelmatig naar een hoger niveau weten te tillen . ‘Ik heb al zo vaak bewezen dat ik er geen flikker van kan, maar ik denk dat ik het wel kan’, zoiets was het toch? Helaas heeft lieve, mooie April Darby wat pech onderweg en moet zij als laatste van de vrouwelijke deelnemers Expeditie Robinson 2022 verlaten. 

Tja, wat kunnen we hiervan zeggen dames? Laat die mannen maar lekker jagen en verzamelen op een onbewoond eiland zonder iets fatsoenlijks te eten. Dan doen wij hetzelfde, maar dan in de PC Hooftstraat met een dikke berg sushi erbij. Iedereen akkoord? 

Losse flodders

Als een stel bevriende wandelende takken strompelen Niek Roozen en Dennis Wilt naar de laatste proef van de halve finale van Expeditie Robinson 2022. London Loy heeft zich inmiddels met een kilo braadworsten op zak aangesloten bij Ferry Weertman op winnaarseiland, dus die doet niet mee met de laatste proef. 

Er moet raak geschoten worden. Wanneer dit Dennis Wilt als eerste lukt, gaat er naar eigen zeggen ‘iets heel lekkers door hem heen’. Ja vertel mij wat. Ach Niek troost je met de gedachte dat ook jij daar op een dag vanzelf achter zal komen. Gewoon blijven oefenen jongen. Tot die tijd is er niets mis met losse flodders schieten.  

Het kan vriezen, het kan dooien 

Wie had ooit gedacht dat onze weerman als één van de finalisten de finale van Expeditie Robinson 2022 zou bereiken. Ik niet in ieder geval. Dat onze zeemeermin Ferry Weertman de eindstreep zou halen stond als een paal boven water. Pfff die namenkwestie blijft trouwens een dingetje hoor. Want wie van de twee was nou de weer(t)man?? Doen ze dit expres ofzo? 

Ook mensen die goed kunnen koken, zoals London Loy, zijn logischerwijs altijd zeer populair. Iets met liefde door een hele lege maag. Over lege magen gesproken. Ik vind echt niets smeriger dan een ochtendwalm afkomstig uit een lege maag. Ik wil dus niet weten welke geur van dooie muskusratten er inmiddels in de mond van de finalisten van Expeditie Robinson 2022 huishoudt. Maar okay een weerman dus. Wat heb je eraan? Ach lieve Dennis who cares? Het kan vriezen of het kan dooien, maar voor jou schijnt voorlopig een heerlijk warm zonnetje. Het is je gegund ouwe strijder.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️

Heb je aflevering 16 van Expeditie Robinson 2022 gemist en ben je nieuwsgierig wie van de deelnemers zich finalisten mogen noemen? Kijk dan terug wie er in de finale staan van Expeditie Robinson op Videoland

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Home » Televisie » aflevering 16 seizoen 22 Expeditie Robinson 2022