Expeditie Robinson: Eerste man ooit die liegt over formaat vis

Expeditie Robinson

In team oranje zijn van alle Expeditie Robinson deelnemers inmiddels nog maar vier strijders over. Het is dan ook niet geheel verrassend dat Chatilla weer uitkomt in de captains battle. Harry Piekema is druk met het bestieren van zijn Albert Heijn filiaal, op afstand werken is namelijk helemaal hot. Weerman Dennis analyseert de buienradar en Vincent Vianen moet binnenkort de bühne weer op en zit vol in zijn dansrepetities. Er zit dus niets anders op, Follow Chatilla tilla tilla.

Kleur bekennen

Leider du jour van team paars Devrim Aslan heeft behalve een negatieve attitude tot nu toe weinig ingebracht in het Expeditie Robinson 2022 avontuur. Nu heeft Devrim sportief en sociaal gezien wellicht weinig in de melk te brokkelen, maar als er één ding is wat Devrim wel kan is het puzzelen. Het ‘kleurtjes-onthoud-spel’ lijkt hem op het lijf geschreven en de verwachtingen zijn hooggespannen. Team groen heeft Rose Bertram gestuurd. Die had immers nog helemaal niets uitgevoerd behalve heel erg knap zijn.

Een klein zwemmertje?

Nerdie Devrim bezwijkt niet onder de immense druk van de angstaanjagende blik van Nicolette Kluijver. Hij wint de proef en mag kiezen tussen een kokertje of een enorme vis. Dat het mensen met een hoge intelligentie soms toch wat ontbreekt aan sociale vaardigheden, blijkt hier maar weer. Devrim speelt een slecht toneelstuk, maar is duidelijk uit op eigen gewin. Gooi die vis maar terug bij zijn vriendjes. 

‘Slim’ als hij is besluit Devrim vervolgens ook nog tegen zijn teamgenoten te liegen over het formaat van de vis: ‘Het was maar een kleintje’. Devrim is waarschijnlijk wel de eerste man op aarde die bij het liegen over het formaat van zijn zwemmer het de boel verkleint, in plaats van vergroot.

Onbetrouwbaar knaagdier

Gelukkig waren Chatilla van Grinsven en Rose Bertram wel op de hoogte van het echte formaat van de vis en weten ze niet hoe snel ze moeten snitchen bij de overige deelnemers. Een brief in het zand verraadt Devrim bij zijn eigen clubje alsnog en zelfs Iliass Ojja is onder de indruk van dit groot verraad. Hij dacht hij zelf een rat was, maar Devrim is een roedel ratten gekruist met Gordon en Albert Verlinden als je het mij vraagt.

Zoete broodjes bakken

Harry Piekema wil wat zoete broodjes bakken bij zijn team, maar dit pakt totaal verkeerd uit. Hij laat de boel finaal aanbranden en als Chatilla hem hierop wijst zijn niet alleen de boordjes maar ook de rapen gaar. Hoe durft ze hem te hulp te schieten! Weerman Dennis Wilt ziet hier kans om zich tussen het verbondje van zijn drie teamgenoten weazelen en gaat achter Harry staan. Helaas voor Dennis, tijdens zijn doorzichtige relaas knuffelen Chatilla en Harry er alweer op los en is de lucht geklaard. Jammer Dennis, de één z’n verbrande brood is vandaag niet de ander z’n dood in Expeditie Robinson 2022.

Hakken in een mooi team

Na de immuniteitsproef is het dit keer team groen dat naar de eilandraad moet. Mike Weerts voelt dat hij zwak staat en wijs Niek Roozen nog even subtiel op hun verbond met London. Helaas voor Mike is Niek onverbiddelijk. Hij heeft geen actieve herinneringen aan de conversatie en beslist lekker zelf wat hij doet. Mike ziet het wel op de eilandraad.

Wat Mike op dat moment nog niet weet is dat het Niek allemaal een worst zal wezen. Mike of Rose, Rose of Mike ze gaan er allebei uit. Liever nu, dan later. Keihard en meedogenloos zijn ze, die jeugd van tegenwoordig.

Dziva wilde haar vriendinnetje nog wel even aan boord houden, maar krijgt de handen hiervoor niet op elkaar. Zelf pretty Thijs krakeelt nog wel iets over een hechte vriendschap met Rose, maar laat haar vallen als een baksteen. Team ‘knap en knapper’ is een knapperd armer, maar ze kunnen het lijen. Thijs en Dziva zetten de traditie van oogverblindend zijn in de meest smerige omstandigheden gewoon voort in Expeditie Robinson 2022. En zolang London ze blijft verwennen met lekkere hapjes blijven die oogjes gewoon stralen. 

Beeld bron: Still Tv RTL 4

Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 7 van Expeditie Robinson 2022 gemist? Kijk deze dan terug op Videoland.

Home » Televisie » aflevering 7 Expeditie Robinson 2022