Expeditie Robinson 2023 staat garant voor drama en onverwerkte trauma’s

In de column Jorit zegt het gewoon deelt Tv-Vrouw tikgeit Jorit haar visie op het wel en wee in televisieland, en vandaag gaan we het hebben over het jubileumseizoen van Expeditie Robinson 2023 waar de deelnemers zichzelf keihard tegen zullen komen tijdens de strijd.

Expeditie Robinson is een mix van gruwelen en genieten

Al sinds het eerste seizoen van Expeditie Robinson heb ik een haat-liefde relatie met het programma. Zelfs na 25 jaar is het nog steeds smullen van het gekonkel tussen de deelnemers en gruwelen tijdens de eetproeven. Ik durf zelfs zonder blikken of blozen te beweren dat de eretitel Kampioen Kots der Robinson Kijkers aan mij toe behoort. Elke eetproef weet mijn maaginhoud steevast in het toilet te doen belanden.

Het ‘vreet je klem aan ogen en testikels’ festijn is echter niet datgene wat mij het meest doet huiveren tijdens het kijken naar Expeditie Robinson. De eliminatieproeven zijn de grote boosdoener en dan met name het oorverdovende gekrijs van de deelnemers zorgt voor kippenvel van mijn bovenlip tot aan mijn anus. Het zorgt onherroepelijk voor flashbacks naar de gymlessen op de basisschool zo’n 35 jaar geleden. Herinneringen aan een groep kinderen die door elkaar heen aanwijzingen stonden te schreeuwen, terwijl ik ternauwernood probeerde te ontsnappen aan die klotevolleybal door mijn handen voor mijn ogen te doen. 

De deelnemers worden geconfronteerd met zichzelf

De BN’ers die dit jaar aan het survivalprogramma meedoen blijken ook allemaal hun eigen trauma’s te hebben. Zo hebben we onder de deelnemers bijvoorbeeld Eva Simons, die het gevoel heeft buiten de groep te vallen nadat ze samen met Iris van Lunenburg wordt weggestuurd in de eerste aflevering van Expeditie Robinson 2023. Roosmarijn de Wind die al pruilend boven haar bordje met lust-ik-niet zat te griezelen en Mark Baanders die dacht dat hij échte vrienden had, maar er al gauw achter kwam dat hij als enige niet voor het BN’er kinderfeestje was uitgenodigd.

Er staat de deelnemers van Expeditie Robinson 2023 nog een hoop te wachten aan plots optredende onverwerkte trauma’s, maar ook de kijkers hebben het dit seizoen niet makkelijk. We moeten een hele klas nieuwe kinderen leren kennen. Van sommige mensen hebben we weleens gehoord, maar een groot deel van de BN’ers doet geen enkel belletje rinkelen. 

De voice-over van het programma maakt onze verwarring nog een tandje erger door bij het voorstellen van iedere deelnemer te zeggen: ‘ken je van…’ ‘Willem ken je van, Chelsey ken je van, Isle ken je van..’ Nee meneer de programma-aan-elkaar-pratert, die lui ken ik niet. Jij hebt er misschien in het verleden weleens mee geknikkerd of gewipwapt op het Gooische matras, maar ik heb geen flauw benul wie die BN’ers zijn. 

Expeditie Robinson 2023, kijken of toch maar niet?

Kortom, Expeditie Robinson zorgt dit jaar voor een fijn potje projectielbraken, plotseling opduikende jeugdtraumaatjes en we krijgen ook nog het gevoel in de toch al zo gevoelige maag gesplitst een stel wereldvreemde domme gansjes te zijn, omdat we al die ‘belangrijke’ mensen niet kennen. Desondanks blijft het programma zeker de moeite waard om te kijken. Vermoeide BN’ers die buiten zinnen zijn door verschrikkelijke honger, staan nu eenmaal garant voor een heerlijke dosis drama. 

Dus lieve Bekende Nederlanders, leef je uit en geef die irritante buurman op het eiland gerust een draai om zijn oren. Lieg, steel en konkel naar hartelust. Nu mag het even, want met een lage bloedsuiker ben je toch niet toerekeningsvatbaar. Na afloop van Expeditie Robinson 2023 mogen jullie gewoon gezellig samen met de kijkers in therapie.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 23 van Expeditie Robinson elke zondag om 20:30 uur uitgezonden op zender RTL4 en op streamingsdiensten Videoland en NLziet zijn de afleveringen terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv RTL4

Home » Televisie » aflevering 1 en 2 seizoen 18 Expeditie Robinson 2023 Jorit zegt het gewoon