Een tafel vol chocolade en Een Huis Vol hectiek

De families Nagelkerke, Cudogham, Blom en Wildeman geven ons in seizoen 16 een inkijkje in hun hectische bestaan in Een Huis Vol 2023. Hoe in hemelsnaam houd je zo’n groot gezin draaiende en zorg je ervoor dat die ettertjes allemaal drie maaltijden per dag naar binnen krijgen, schone kleding aan hun lijfjes hebben en op tijd op school zijn?

Een Huis Vol chaos bij de familie Blom

Bij tijd en wijle heb ik al moeite om goed voor mijzelf te zorgen. Een ontbijtje of lunch schiet er nog wel eens bij in en een schone handdoek vinden kan een uitdaging zijn. Over op tijd komen zullen we het sowieso maar niet hebben. De families Nagelkerke, Cudogham en Blom flikken het allemaal in aflevering 1 van Een Huis Vol 2023 alsof het niets is. Nou, dat is niet helemaal waar, bij de familie Blom uit Bodegraven kunnen we spreken van een enigszins ongeorganiseerde bende. Moeder Gerdien Nagelkerke is een geboren moeder, maar zeker geen geboren manager.

Als er in Een Huis Vol, drie van de acht familie Blom telgen al vroeg moeten voetballen op zaterdag, besluiten die zelf alvast maar vooruit te gaan op de fiets omdat pa en moe achter de kar aan lopen te rennen met de kleintjes. Eenmaal op het voetbalveld breekt het gedonder los. Het rommelige geheel, omdat de aandacht verdeeld moet worden tussen drie verschillende voetbalvelden in combinatie met wegrennende peuters werkt al gauw op mijn zenuwen. Tel daarbij het iets te blije hoofd met godsgruwelijke maffe muts van vader Maarten en de grafstem van moeder Gerdien op en ik raak, alleen al van het kijken behoorlijk overprikkeld.

De keurige Cudogham kindertjes

Ook de familie Cudogham heeft blijkbaar weer bijgetekend voor seizoen 16 van Een Huis Vol 2023. Wellicht herinner je ze nog? De 9-koppige familie woonachtig in een uit spaanplaat opgetrokken appartementje in Amsterdam. Tijdens de allereerste beelden donder ik al bijna van de bank als ik zie dat niet de kinderen in dit nieuwe seizoen die eeuwige wollen vestjes dragen, maar moeder Cynthia Cudogham zelf. Misschien ben ik vorig seizoen toch niet duidelijk genoeg geweest.

De te lieve en welbespraakte kindertjes zijn een jaar later nog niets veranderd en ik wil het niet, maar toch geeft het mij wederom de kriebels. Ik hoop zo enorm dat de Cudogham koters elkaar in seizoen 16 Van Een Huis Vol eens flink de hersens inslaan. Oké, dat is misschien wat te rigoureus, maar een flinke escalatie zodat ik een beetje het gevoel krijg niet alles verkeerd te hebben gedaan met mijn eigen kinderen zou meer dan welkom zijn.

Bakkersgezin familie Nagelkerke is er weer bij in Een Huis Vol

Terug van weggeweest in Een Huis Vol 2023 is de acht kinderen tellende familie Nagelkerke uit Oudenbosch. Vijf jaar verder is er veel veranderd in het bakkersgezin. Oudste dochter Merel is uitgevlogen om te studeren in Amerika en er zitten inmiddels meer tieners dan peuters aan tafel. Met vijf bakkerszaken ga ik vader Jan Nagelkerke een beetje beter begrijpen in de keuze van een groot gezin, want de pubers steken allemaal geregeld de handen uit de mouwen in de bakkerij. Laat die koekenbakker maar schuiven in een tijd waar lastig aan personeel te komen is.

Als ik zou moeten integreren in één van deze drie families zou vooralsnog mijn voorkeur na aflevering 1 van Een Huis Vol 2023 uitgaan naar de familie Nagelkerke om de volgende redenen:

  1. De meeste kinderen uit het gezin Nagelkerke hebben de leeftijd dat ze zelf hun kont kunnen afvegen.
  2. Ze hebben zojuist het allerschattigste puppy’tje dat ik ooit gezien heb geïntroduceerd in hun gezin.
  3. Ze hebben schalen vol met de meest uiteenlopende bonbons en chocolaatjes op tafel staan.

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat punt 3 alleen ook al doorslaggevend had geweest. Ik ben nu eenmaal een emo-snaaier en de hectiek van de familie Blom en het wollen vestje van Cynthia Cudogham drijven mij in aflevering 1 van seizoen 16 van Een Huis Vol al in de armen van de familie Nagelkerke.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Een Huis Vol te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Op televisie wordt seizoen 16 van Een Huis Vol elke werkdag om 19.00 uur uitgezonden op zender NPO1 en op streamingsdienst NLZiet en NPO Start zijn de afleveringen met de familie Nagelkerke, de familie Blom, de familie Cudogham en de familie Wildeman terug te kijken.

Beeld bron: Stijn Ghijsen / KRO-NCRV

Home » Televisie » aflevering 1 seizoen 16 Een Huis Vol 2023