Hommeles tussen de bruid en de dochter van De Prins met het Witte Haar

In aflevering 2 van het SBS6 programma De Prins met het Witte Haar zien we de 80-jarige Otto in het huwelijksbootje stappen met de 79-jarige Dea uit Eindhoven. Presentator Dennis van der Geest volgt het energieke koppel in de aanloop naar hun droombruiloft. Van het aanzoek tot het altaar begeleidt hij het stel dat laat zien dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn voor de liefde.

Is Otto de prins met het witte haar voor Dea?

Otto zit als een ware prins met wit haar op een net zo wit paard en doet een romantisch aanzoek aan zijn vriendin Dea. Heel even denk ik ingeschakeld te zijn bij het verkeerde programma. De Prins met het Witte Haar zou toch gaan over bejaarden die op late leeftijd nog in het huwelijksbootje stappen? Op het witte paard zit een kerel, die ik hooguit 65 jaar oud schat. De man blijkt echter reeds de respectabele leeftijd van 80 jaar te hebben bereikt. Bij de gelukkige bruid in spe betrap ik mezelf op de gedachte: ‘Zo die ouwe rakker heeft een lekker jong blaadje aan de haak weten te slaan!’ Als Dea vervolgens verraadt al 78 jaar oud te zijn, donder ik nog net niet van verbazing van mijn stoel.

Zelf gooit Dea haar jonge verschijning op goede genen en positief in het leven staan. Dus als je positief bent ingesteld, dan kun je er als je de 80 bijna aantikt dus nog zo uitzien? Nou, dat verklaart een hoop! Was er nu helemaal niemand die mij dat even had kunnen melden zo rond mijn twintigste? Dat had mij in ieder geval de kans nog gegeven om iets vrolijker en minder zuur door het leven te gaan. Nu is het kwaad al geschied. Ik ren tijdens het eerste reclameblok van De Prins op het Witte paard naar de spiegel en aanschouw wat mijn grumpy persoonlijkheid voor schade heeft aangericht. Het is niet mis kan ik je vertellen. Of beter gezegd, het is goed mis.

Gooit de ruzie tussen Dea en de dochter van Otto roet in het eten?

De nog vitale en sportieve Dea en de 80-jarige hunk zijn vier jaar geleden aan elkaar gekoppeld door hun dochters. Met de dochter van Otto leeft Dea al een jaar in onmin, tot groot verdriet van De Prins met het Witte Haar. Waar ik in het begin onder de indruk was van de spontaniteit van Dea, zakt ze tijdens de uiteenzetting van de ruzie tussen haar en Monique niet één maar wel 6 treden naar beneden. Was het nu echt nodig om voor volk en vaderland zo expliciet uit te leggen hoe een en ander gegaan is? Ze trapt de dochter van haar aanstaande nog net niet onder de zoden, al scheelt het bijzonder weinig.

En zo geschiedde dat we plotsklaps in een aflevering van Het Familiediner lijken te zijn terechtgekomen. De Prins met het Witte Haar, oftewel Otto, hoopt uiteraard dat de ruzie tussen Monique en Dea voor de bruiloft wordt bijgelegd. Het afgelopen jaar liepen verzoeningspogingen op niets uit omdat Dea het nog niet aankon. Hop, daar pleurt ze weer een paar treden naar beneden op mijn ‘sympathie ladder’. Ze mag dan nog fit zijn en er uitzien als een jonge blom, in haar gevoel zit bar weinig rek meer. 

De vriendinnen van bruid Dea

Het is dezelfde rek die compleet ontbreekt bij een van de vriendinnen van Dea. Ik hou van eerlijkheid, maar op het moment dat deze gevoelloze vrouw zegt dat ze het ‘maar truttig vindt’ dat het stel gaat trouwen, riekt het een beetje naar jaloezie. Als de aanstaande bruid haar vriendinnen dan ook nog eens vraagt of ze bruidsmeisje willen zijn, dan zakken de mondhoeken van de verzuurde vriendin volledig weg in haar kin. Iedere vorm van enthousiasme of humor ontbreekt als ze sneert ‘ik doe het omwille van de vriendschap, maar ik vindt het echt stom.’ Ik zweer je, die vrouw heeft voor het laatst gelachen toen ze 12 jaar oud was en dat deed waarschijnlijk zo’n zeer dat ze het nooit meer aangedurfd heeft.

Ondanks het gebrek aan enthousiasme van de zure vriendin van Dea wordt er getrouwd in het SBS6 programma De Prins met het Witte Haar en Godzijdank is Monique, de dochter van Otto, er ook met haar kinderen ook bij. Ze heeft aangegeven niet voor camera inhoudelijk iets te willen zeggen over de vete met Dea. Kijk, dat is pas chique te noemen. Een beetje sympathie doet je misschien niet jonger lijken, maar wel heel veel mooier. 

Klik hier om alle artikelen over het SBS6 programma De Prins met het Witte Haar te lezen.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je De Prins met het Witte Haar op tv kunt kijken? Op televisie wordt seizoen 1 van De Prins met het Witte Haar elke zondag om 21:24 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je in 2023 hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / De Prins met het Witte Haar / 2023

Home » Televisie » De Prins met het witte Haar » aflevering 2 seizoen 1 De Prins met het Witte Haar 2023