Wie wordt de nieuwe Nadège in het SBS6 programma Chateau Meiland?

Zal er in aflevering 17 van Chateau Meiland dan eindelijk een beetje schot komen in de verbouwing van pension Code Rosé in Noordwijk? Want terwijl de familie het pension al een tijd geleden officieel heeft geopend, hebben we als kijkers van Chateau Meiland de primeur gemist en zitten al wekenlang middenin het stof en de verfspetters. Wat de kijkers deze week wél geserveerd krijgen is een oproep voor de ‘nieuwe’ Nadège.

Chateau Meiland heeft het laatste nieuws gemist

De belevenissen van de Meilandjes lopen in seizoen 8 van Chateau Meiland zo hopeloos achter en daar kwam in de afgelopen week in verschillende media dan ook de nodige kritiek op. De trouwe kijker wil nu eindelijk wel eens zien wat er van het hele project geworden is. We willen een divers pluimage aan gasten zien. We willen Martien op een stretcher tussen de gasten zien bivakkeren en verlangen naar beelden van wat er allemaal misgaat in pension Code Rosé. Iedereen kijkt reikhalzend uit naar de georganiseerde chaos waarmee we in de tijd van Chateau Marillaux in Frankrijk zo kostelijk werden vermaakt.

Ik weet dat er ook in deze aflevering van Chateau Meiland vast weer het een en ander mis zal gaan, maar het is wat mij betreft een beetje te voorspelbaar geworden. Van de ‘druipers’ van Martien word ik inmiddels echt niet meer warm of koud en ook de keuzestress bij het uitzoeken van het zoveelste patroontje of stofje kan mij niet meer bekoren. Ik ben net als veel andere kijkers toe aan andere kost. 

Klussen in het pension

Helaas wordt mijn verlangen weer niet bevredigd, want ook deze aflevering van Chateau Meiland start met de werkzaamheden in pension Code Rosé te Noordwijk. Buiten de familie zelf zijn er nu ook mensen die wél verstand van zaken hebben aan het werk gezet. Eindelijk een slimme zet. Kan iemand alsjeblieft de krant bellen om dit heuglijke nieuws te delen?

mensrelatie_320x100_v1

Terwijl de vrouwen in de winkel van Montana weer druk zijn met het papieren vod van Maxime, hebben de Meilandjes onze Martien aan zijn lot overgelaten in het pension. Van verven komt niet veel terecht, want de werkmannen vechten constant om de aandacht van de voormalig kasteelheer. Hij mag, nee moet, alle belangrijke beslissingen zelf nemen en dat doet hij met verve. Martien Meiland lijkt zichtbaar gelukkig dat de Moeder Overste van de familie er niet bij is om een streep door zijn plannen te zetten. Dat alle afleiding de netheid van zijn schilderwerk niet ten goede komt, lijkt hem niet echt te deren. Wel is hij bang dat zijn kwast uitdroogt. Ik probeer me hier maar geen beeld bij te vormen. 

Familie Meiland stelt prioriteiten

Er is nog geen enkele kamer klaar en er kan nog geen boeking gemaakt worden, maar de familie legt in deze aflevering van Chateau Meiland nu al de agenda’s naast elkaar om een groot aantal vakantiedagen in te plannen. Dagen waarop pension Code Rosé dus niet te boeken zal zijn, omdat de Meilandjes geen tijd hebben om even een ontbijt te maken voor de gasten in Noordwijk. Of omdat ze de toko zelf nodig hebben voor het vieren van hun eigen feestjes. Tot overmaat van ramp wordt er ook nog eens besloten de opening van het gribuspension met een week uit te stellen en dat betekent voor ons kijkers dus niet veel goeds. 

Net als ik een beetje Chateau Meiland moe dreig te worden galmt de naam Nadège de huiskamer in. Als een hondje van Pavlov begin ik spontaan te kwijlen. Warme herinneringen aan die lieve, ietwat sullige Franse huishoudster overvallen me als een warme golf. De beelden van de catastrofes die zij samen met Martien het hoofd moest bieden in Chateau Marillaux en de taalbarrière die vaak de meest hilarische conversaties opleverden, toveren meteen een glimlach op mijn gezicht. Ik geef eerlijk toe dat ik als een klein kind zat te janken toen de poetsmiep na lange tijd weer een ontmoeting had met de Meilandjes. Wat mij betreft was Nadège een van de smaakmakers van het programma Chateau Meiland.

Nadège 2.0

Ik houd mijn hart vast als ik in deze aflevering van Chateau Meiland de oproep van Martien en Erica voorbij zie komen waarin ze zeggen naarstig op zoek te zijn naar een Nadège 2.0. Ze zijn op zoek naar iemand die goed tegen chaos kan en een kei is in soppen, handdoeken vouwen en bedden verschonen. Ik moet dit toch even laten bezinken hoor. Gaan we straks iemand anders in de rol van het manusje van alles zien? Dat laten we toch niet gebeuren?

Dus bij deze mijn vriendelijke doch dringende oproep aan de kijkers: Reageer alsjeblieft niet op de oproep van de Meilandjes, want er kan en mag nooit een Nadège 2.0 komen. De Franse huishoudster is een icoon geweest in de tijd dat de afleveringen van Chateau Meiland nog populair waren en is wat mij betreft onvervangbaar.

Klik hier om naar alle artikelen over Chateau Meiland te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, waar en hoe laat je de afleveringen op tv kunt kijken? Seizoen 8 van het programma Chateau Meiland wordt elke maandag om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist en de avonturen van Martien, Erica, Maxime en Montana Meiland en pension Code Rosé in Noordwijk terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Chateau Meiland / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 17 seizoen 8 Chateau Meiland 2023