Matchmaker Radboud: Wat willen mannen absoluut niet horen?

Dé vijf woorden die volgens Australische datingexpert Louanne Ward de oorzaak zijn dat er nog zoveel vrouwen vrijgezel zijn: ‘Ik heb geen man nodig.’

Ik raad het dan ook echt af om de zin hardop te zeggen, want wat je uitstraalt, trek je aan. Google eens op deze zin en  gek genoeg vind je eigenlijk alleen artikelen die het aanmoedigen en je redenen geven waarom je inderdaad geen man nodig hebt. Mannen daarentegen verliezen automatisch hun interesse als vrouwen dit tegen ze zeggen. De uitspraak staat voor hen dus ook in het lijstje van ‘minst sexy uitspraken van vrouwen’. Want wat hebben ze dan te bieden, als ze toch onnodig gevonden worden? 

Klopt het dat vrouwen geen mannen nodig hebben?

Hebben vrouwen eigenlijk écht geen man nodig of ligt dat toch net iets anders? Tot op zekere hoogte is deze uitspraak natuurlijk wel waar. Vrouwen hebben tegenwoordig geen man meer nodig als het gaat om onafhankelijkheid of zichzelf financieel kunnen onderhouden. Ook hebben de meeste vrouwen hun eigen sociale kring en vinden  zij hun eigen vrijheid om dingen te doen die ze leuk vinden erg belangrijk. Het zijn daarom ook vaak de onafhankelijke, zelfverzekerde en financieel stabiele vrouwen die deze opmerking sneller zullen maken. Ze kan jezelf prima onderhouden en je kun oprecht gelukkig zijn zonder partner. 

Toch zijn er bepaalde dingen die mannen de vrouwen kunnen geven, die ze eigenlijk echt wel nodig hebben. En dit geldt voor zowel mannen als vrouwen, want tot op zekere hoogte hebben we elkaar juist wél hard nodig. Het samen lachen, huilen, het voor elkaar zorgen en de affectie die je voor elkaar hebt. Mensen hebben dit nu eenmaal nodig. Je kunt in je eentje niet samen zijn. 

Stel jezelf open

‘Ik heb geen man nodig.’ Deze uitspraak is dus deels wel waar, je hebt in feite ook helemaal geen man nodig. Wat je nodig hebt, zijn de dingen die een man jou kan geven. Zoals het lachen en huilen, de steun en de affectie. Natuurlijk is het belangrijk om onafhankelijk te zijn en je geluk niet af te laten hangen van een ander persoon. Maar jezelf kunnen openstellen naar iemand anders toe die je echt vertrouwt en het toelaten dat iemand je gelukkig maakt, is wat ons mens maakt. We zijn nu eenmaal sociale dieren.

De vraag is   wat jij voelt als iemand zou zeggen: ‘Ik heb geen vrouw nodig.’ Of stel dat jouw zus/broer zou zeggen: ‘ Ik heb geen zus of geen broer nodig.’ Dat komt binnen, toch? Je voelt dat het geen basis is voor verbinding. Zeg het dan   ook niet tegen elkaar. Met ‘ik heb jou niet nodig’ creëer je afstand. Je trekt een muurtje op. En deze mindset helpt gewoon echt niet tijdens het daten.

Groeten,

Radboud Visser


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!