Matchmaker Radboud: Wat willen vrouwen absoluut niet horen?

In mijn vorige Matchmaker Radboud column besprak ik dat er volgens Australische datingexpert Louanne Ward een oorzaak is dat er nog zoveel vrouwen vrijgezel zijn.  De belangrijkste woorden daarbij zijn: ’Ik heb geen man nodig.’ Ik raad het ook echt af om de zin hardop te zeggen, want wat je uitstraalt, trek je aan.

Tot op zekere hoogte is deze uitspraak natuurlijk wel waar. Vrouwen hebben tegenwoordig ook geen man meer nodig. Zeker als het gaat om onafhankelijkheid of zichzelf financieel kunnen onderhouden. Ook hebben de meeste vrouwen hun eigen sociale kring en vinden ze hun eigen vrijheid om dingen te doen die ze leuk vinden erg belangrijk. Het zijn daarom ook vaak de onafhankelijke, zelfverzekerde en financieel stabiele vrouwen die deze opmerking sneller maken. Je kan jezelf prima onderhouden en je kunt oprecht gelukkig zijn zonder partner. 

Een belangrijk proces in een relatie

Ik kreeg veel reacties op de column. Want wat willen vrouwen niet horen? Wat zeggen mannen dat bij vrouwen de tenen kromt, de nekharen rechtovereind zet en de dame in afschuw achterlaat? 

In een langdurige stabiele en duurzame relatie vinden een heleboel processen plaats. Ze zijn allemaal belangrijk. Maar voor de woorden die mannen niet moeten gebruiken is één proces wel heel belangrijk. Namelijk dat het initiatief verplaatst van mannen naar vrouwen. In een traditionele relatie ligt aan het begin vaak meer initiatief bij de man dan bij de vrouw. 

Het is natuurlijk heel ouderwets, maar ik hou ervan als een man de vrouw uitnodigt voor een eerste date. De galante man stelt na het etentje voor de rekening te betalen. Modern is natuurlijk samen de kosten te dragen, maar het zou mooi zijn als de man hier initiatief neemt. Snap je wat ik bedoel? Dit gaat in een prille relatie verder, maar gaandeweg dat een relatie zich ontwikkelt zal de vrouw meer bepalend worden. Uiteraard zit hier een nieuwe ontwikkeling in en zijn man en vrouw steeds meer gelijk bepalend in een relatie. Het is tenslotte 2022. 

‘Zeg jij het maar’

Ik weet zeker dat de gemiddelde vrouw zich groen en geel ergert als een man steeds zegt: ‘Zeg jij het maar.’ Sommige mannen zeggen dat eigenlijk bij alles. Volgens mij is dat het begin van het einde van de relatie. Ik roep mannen op om dit niet meer te zeggen. Denk zelf na wat je wilt. Het hoeft daarna niet op jouw manier, maar zorg in ieder geval voor overleg. En gelijkwaardig overleg kan alleen als jij ook nadenkt en daadwerkelijk een antwoord geeft. 

Kortom wat willen vrouwen niet horen is: ‘Zeg jij het maar’, of ‘wat jij wil.’ Nee weet je wat pas erg is? ‘Doe maar.’ Je hebt een mening, je hebt gevoel, je hebt geschiedenis, dus ventileer wat je denkt. Trouwens, zonder wrijving geen glans. Als je het niet af en toe met elkaar oneens bent, bloedt de relatie sowieso dood. Daar heeft niemand wat aan. 

Tips voor de mannen

Wat moeten mannen dan wél doen? Zorgen dat ze onderdeel uitmaken van het gesprek en hun gedachten delen. En als ik dan toch bezig ben, wil ik graag dat mannen goed opletten wat de vrouw leuk vindt. Goed nadenken en dingen onthouden. Met écht leuke verassingen komen. Spontaan, klein, lief. Volgens mij zijn de woorden: ‘Blijf jij maar zitten, ik doe het wel’ waanzinnig in een relatie. Ook een lief kaartje is iets om van te smelten. Of wat denk je van een koude fles champagne en twee glazen om het leven samen te vieren? Dan kun je er samen echt weer even tegen!

Groeten,

Radboud Visser


Vind je deze column leuk? Deel hem dan gerust op social media. De deelknop staat bovenaan de pagina.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!