De Vrouw met de Baard: Maak kennis met Mas van Putten

‘Bij de eerste hap moet je verlangen naar de volgende, de volgende en weer de volgende. Hopend dat er nooit een einde komt aan het proeven, je buik nooit vol is en de avond nooit meer eindigt.’ Dat is het doel van van onze recepturen. Gerechten om zoveel mogelijk mensen om de tafel te verzamelen. Daarvoor moeten je gerechten barstensvol levenslust, bounce power en natuurlijk moeten ze verslavend lekker zijn. 

Als kookboekenschrijfster, restauranthouder en cateraar op festivals en evenementen wil ik het liefst een foodtrail door Nederland achterlaten met gerechten die een verhaal vertellen. Waarbij de Indische fusion keuken in mijn genen zit en mijn nieuwsgierigheid me naar alle keukens op de wereldbol brengt. 

Good products less work

Good products less work‘ is het motto. Ons motto moet ik zeggen, want er gaat niets de keuken uit zonder mijn grote liefde en mede-keuken OG Carl Lemette. JA de liefde gaat door de maag, JA de keuken is heaven en hell’s kitchen tegelijkertijd, maar altijd komt onze liefde samen in de gerechten, liefde voor mensen en is een bron voor goede verhalen.

Waarom ik het tv vak vaarwel heb gezegd weet ik af en toe niet echt niet meer. Beschouw tv maken maar als mijn derde liefde grote liefde naast het koken. Daarom kan ik me niet gelukkiger prijzen nu beide passies bij elkaar komen met recepten maken voor Tv-Vrouw.

Onze kookboeken

Op 25 oktober komt ons tweede kookboek JIWA uit met hartverwarmende Aziatische gerechten. Jiwa betekent ziel in het Maleis, want dat probeer je te doen met je gerechten: ‘De ziel van de ander raken voor een tafel gevuld met wat woorden niet altijd vertellen kunnen.’ Ons eerste kookboek ‘Asian Soulfood met verslavend lekkere gerechten met een Oosterse twist‘ is te bestellen bij boekhandel en Bol.com Voor meer avonturen en recepturen volg ons op Instagram account @devrouwmetdebaard

Vanaf zaterdag 6 augustus kan je op Tv-Vrouw elke week onze verhalen en unieke recepten lezen. Kook je gezellig met ons mee dit weekend?

Beeld bron: © Carl Lemette


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

  • Mas

    Mas van Putten is kookboekenschrijfster, restauranthouder en cateraar op festivals en evenementen. Ze wil het liefst een foodtrail door Nederland achterlaten met gerechten die een verhaal vertellen. Waarbij de Indische fusion keuken in haar genen zit en haar nieuwsgierigheid je naar alle keukens op de wereldbol brengt.