Lieve Liselotte: Hoe belangrijk is ‘de vonk’ tijdens het daten?

Beste Liselotte,

Ik heb artikel op Tv-Vrouw gelezen over het uiterlijk. Dat vond ik zo inspirerend. Maar dat brengt me ook bij de vraag hoe belangrijk ‘de vonk’ is als je aan het daten bent. Dat is toch waar we op gericht zijn? Dat je hart een keer overslaat en dat je het voelt kriebelen. Die levendigheid, even verzuipen in z’n ogen, even smelten. Een soort van wat ik ‘chemie’ noem. Mijn 6 dates durende relatie is nu over, omdat ik vond dat de vonk ontbrak. ‘Het’ was er niet, zoals mijn beste vriendin het omschrijft. De rest van wat belangrijk is in een relatie was er wel. Ik stopte met hem en mis hem nu ik hem niet meer heb. Maar als ik terugga, ben ik bang weer te twijfelen dat er geen vonk is. 

Groetjes,

Annelies


Beste Annelies,

Ja en dan heb je de keuze. Alleen blijven leven en blijven hopen op de vonk die in boeken, films en muziek zo wordt opgehemeld. Of een leuk leven samen met iemand hebben. Het opgeven van een droom, ideaal of idee vergt ook een stukje verliesverwerking. Dat is vergelijkbaar met rouwverwerking. 

Je kunt er ook voor kiezen om te blijven hopen op die vonk. Als je het er voor over hebt dat je misschien heel lang alleen blijft dan. Wil je leven in een sprookje of gewoon een mooi leven samen? Een ander kan die keuze niet voor je maken. 

Kijk eens in de spiegel en vraag jezelf af: ‘Hoe belangrijk is die vonk? Heb ik het er voor over om te wachten, wat misschien jaren duurt en wellicht de rest van mijn leven? Of kies ik voor een relatie?’

 Ga vervolgens lekker wandelen, sporten, of douchen en denk er niet meer aan. ’s Avonds ga je slapen en voordat je in slaap valt stel je jezelf weer deze vraag. Vervolgens probeer je er niet over na te denken, maar ga je lekker slapen. De volgende ochtend weet je het antwoord.

Succes!

Liselotte Visser

Elke week behandeld Gz-Pycholoog, Matchmaker en Married at First Sight deskundige Liselotte Visser een lezersbrief. Zou jij ook zo graag advies willen van Liselotte? Vul dan je vraag nu hieronder in. Als je het fijn vindt mag het natuurlijk anoniem.

Beeld bron: Leon Fotografie


Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!


  • Liselotte

    Liselotte Visser is relatiedeskundige Mens & Relatie, Gz-psycholoog, schrijver, wetenschappelijk onderzoeker en expert bij Married at First Sight. Moeder, dochter, echtgenote en vriendin. Alles voor de liefde!