Voor Hetzelfde Geld: Klussen klussen, niet kopen

Voor Hetzelfde Geld

Voor Hetzelfde Geld deelnemers Rob en Maurits hebben zich de afgelopen jaren kostelijk vermaakt in het bruisende Haarlem. Waar hun vrienden met meer regel dan uitzondering over de grachten zwierden, bundelden Knappe Kop en Handige Harrie de krachten. Ze werkten zich het schompes om hun aftandse hut om te toveren tot een mini paleis, verkochten de tent en streken bijna twee ton op. Bruisend is het allerminst, maar lucratief is het zeker. 

Zo simpel kan het zijn als je als 28-jarige millenial nog iets anders met je poezelige pootjes kan, dan quinoa op je gouden lepel naar binnen duwen. Het besef dat de heren zichzelf hiermee wel volledig de Haarlemse huizenmarkt zouden prijzen, kwam toen ze met hondjes Storm en Pepper bij pa en moe op zolder belanden. Twee ton extra of niet, voor een budget van 4,5 ton je koop je nog geen plaggenhut in Haarlem. Maar ook daar hebben ze het prima naar hun zin. 

Werkelijk waar alles aan Rob en Maurits is keurig en correct. Dit belooft dan ook een oersaaie aflevering van Voor Hetzelfde Geld te worden dus stoelriemen vast. Stiekem hoop ik dat de hondjes elkaar zo bespringen, to spice it all up a little. Krijgt er tenminste iemand in aflevering 2 van Voor Hetzelfde Geld nog wat Pepper in z’n eh.. achterste. 

Wijnzolder en hondenslaapkamers

Handenwringend zitten de mannen klaar om de prachtigste etablissementen van het Brabantse platteland te mogen ontdekken. Klussen daar beginnen ze niet meer aan. Been there done that, dus het huis moet af zijn. Aan tafel met de makelaars verkondigt Natasja Froger, geheel overbodig, dat de halve wereld op zoek is naar het gouden ei binnen de gewenste prijsklasse. Met een zelfingenomen glimlach merkt Debbie op dat de halve wereld háár niet aan de zijde heeft. You go Deb! Vinod lacht ongemakkelijk zijn hagelwitte tanden bloot, een beetje ondersteboven van zoveel ongegeneerde zelfverheerlijking.

Met de eerste woning raakt Debs hem niet in de kruising en dat nog wel in een thuiswedstrijd. Je weet het meid, je zit in mijn hart, maar om nu een jong en levendig stel met een wijnkelderwens neer te pleuren in een Vinexwijk vol krijsende koters, valt me van je tegen. Dat de hondjes ieder een eigen slaapkamer krijgen en je je dure wijn ook wel op een snoeihete zolder kwijt kan is leuk geprobeerd, maar meer ook niet. 

Territoriumdrift

Voor het tweede huis moet het verliefde stel écht out of the box denken drukt Debbie ze op het hart. Hoe erg kan het zijn? Op naar Nuenen. Debbie blijkt het kantoorjargon zeer letterlijk te hebben genomen en ze heeft geen greintje overdreven. Dit huis ís een wanstaltig lelijke doos waar je heel ver bij uit de buurt moet blijven. Wat spiritus erover en een lucifer erbij. Run Forest run!

Maar het keurige koppel zou het keurige koppel niet zijn als ze niet toch met open vizier naar binnen zouden treden. Gieren moet ik van het lachen, als Debster de mannen erop wijst dat deze betonnen woestenij ook nog eens tegemoet komt aan hun wens om duurzaam te wonen. Je kan namelijk heel makkelijk zonnepanelen plaatsen op een plat dak. Echt geef deze vrouw een heel groot podium.   

Na een bezoekje aan de buurvrouw die haar afgrijselijke tent een aantal jaar geleden liet opknappen en zichzelf er zo te zien gratis bij mocht laten doen (Hallo Marijke Helwegen), besluiten ze toch te gaan proefwonen. Licht hysterisch eisen ze wel dat de hondenkinderen het plan ook moeten goedkeuren, anders gaat het feest niet door. De zorgen blijken een Storm in een bus Pepper, want de oogappels weten niet hoe snel ze tegen de schutting aan moeten pissen. Territoriumdrift alom. 

Brabantse gastvrijheid 

Eenmaal gesetteld is het tijd voor een introductie bij de buren. Rob en Maurits worden super gastvrij ontvangen. ‘Precies zoals je dat verwacht in Brabant.’ In de rest van de wereld wordt de deur namelijk ongenadig in je gezicht dicht geflikkerd als je ‘spontaan’ met een cameraploeg in je kielzog komt bedelen om een bakkie. Dat de beste buurman uit Thailand komt en kleefrijst met mango serveert, doet ook niet ter zake. Het bordje werd in Brabant geserveerd. Dus. Natuurlijk hadden ze liever een worstenbroodje gehad, maar ze hebben drie dagen geleden zelf ook nog Thais gekookt. Een prima fundament voor een vriendschap voor het leven.  

In de Roos

De Debs strikes again, want Rob en Maurits wachten het ongemakkelijke interviewtje met Natasja Froger niet af en doen gewoon lekker tegendraads alvast een bod. Toch nog een rauw randje gevonden bij firma Braaf & Co. Principes blijken ze ook niet te hebben, want de hele toko gaat op de schop en ze gaan de komende maanden toch weer heerlijk aan de klus. 

Mijn respect voor ‘de enige echte’ groeit met de week. Dat je een keurig, maar bruisend stel, met liefde voor schoonheid weet te enthousiasmeren voor een verblijf dat in het meest gunstige geval veel weg heeft van een crematorium, in een troosteloze wijk waar de zon nooit lijkt te schijnen verdient een diepe buiging. Hulde aan Debbie. 

Beeld bron: Still Tv RTL 5

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Voor Hetzelfde Geld te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Heb jij aflevering 2 van Voor Hetzelfde Geld seizoen 3 op RTL gemist? Kijk dan terug op Videoland.

Home » Televisie » Voor Hetzelfde Geld » Aflevering 2 Voor Hetzelfde Geld 2022