Urk: Gerda bevallen van dochter Maily

Serie Urk 2023

Waar ik er vorige week nog heilig van overtuigd was dat Derrekien uit de serie Urk chronisch zuur keek, zet ze mij deze week behoorlijk voor schut door te lachen. Ja, je leest het goed. Als Derre met vriendin Truida onderweg is voor een avondje ontspanning in een spa en nagelsalon hebben ze het zo gezellig dat er écht gelachen wordt in de auto. Heb ik vorige week dus een complete alinea voor Jan met de korte achternaam zitten tikken. Dat de salon bij aankomst dicht blijkt te zijn mag de pret niet drukken en de dames besluiten om dan maar een drankje te gaan doen. Ik snap er geen fluit van, nu heeft ze een reden om zuur te zijn en dan gaat ze vrolijk aan de wijn. Het is een bijzonder volkje die Urkers. 

Waar is hier de nooduitgang?

Bovenstaande kun je allemaal snel vergeten, niemand die ook maar beetje geïnteresseerd is in het avondje uit van Derre, want in deze aflevering van Urk gaat de hoofdrol natuurlijk naar Gerda. Zij gaat namelijk een kersvers Urkertje uitpoepen en dat gaat niet zonder slag of stoot. Laat ik vooropstellen dat een bevalling nooit zonder obstakels verloopt. Het is en blijft ten alle tijden letterlijk en figuurlijk een K*Tklus. 

Uiteraard zijn naast Klaas, ook moeder Jannie, tweelingzus Mathilde, zus Geke en tante Lydia aanwezig om Gerda te steunen bij het bevallen van de jongste ster van de serie Urk. Jannie heeft een picknickmand vol voer mee om te tijd te doden. Lichtelijk in de stress ziet het gezelschap lijdzaam toe hoe de ontsluiting bij Gerda op vier centimeter blijft ‘hangen’. 

Je hoeft niet medisch onderlegd te zijn om te begrijpen dat er geen baby door een opening van vier centimeter omtrek past. Sterker nog, tien centimeter is al onmenselijk en doet godsgruwelijk pijn. Het is onoverkomelijk, dochtertje Maily moet middels een keizersnede uit de escaperoom worden bevrijd . Het is wat het is, zelfs Urkers moeten er op gegeven moment toch echt uit.

 Knikker op joh…

Terwijl Gerda in de serie Urk druk bezig is met bevallen, doen Tony, Greetje en Teun mee met het tv-programma Marble Mania. Iets met knikkers en behendigheid. Vraag me er niets over, want ik heb werkelijk waar geen idee. Ooit eens een klein stukje gekeken, maar ik dacht serieus dat ik naar een kinderprogramma zat te kijken. Niet mijn ding zeg maar, en dan druk ik me nog zachtjes uit. 

Ik heb de indruk dat Marble Mania presentator Winston Gerschtanowitz zijn gasten uit de serie Urk ook een uhh…‘bijzonder’ drietal vindt, maar dat kan natuurlijk ook mijn opspelende irritatieklier zijn die opspeelt zodra Greetje in beeld is. Mocht ze mijn columns lezen, dan is de irritatie waarschijnlijk inmiddels geheel wederzijds.

Wat zeg je?

Op de valreep van deze aflevering van de serie Urk pakken we nog even mee dat Teun zich stort op het maken van tutorials. In dit geval Teuntorials. Samen met een vriendin, die nog gekker praat dan de doorsnee Urker, gaat hij filmpjes maken met simpele instructies en tips om jezelf mooi te maken. Net zoals miljoenen andere influencers al decennia lang doen, maar dat geheel terzijde. 

Ach, niet geschoten is altijd mis en wellicht dat de gemiddelde Urker er behoefte aan heeft. Een veel groter bereik dan Urk zal het YouTube kanaal van Teun sowieso niet hebben, want er is geen mens die hem verstaat zonder ondertiteling.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Beeld bron: Still Tv SBS6 / serie Urk / seizoen 8 / 2023

Heb je aflevering 7 van van seizoen 8 de serie Urk gemist en wil je Maily, de dochter van Gerda en Klaas bewonderen? Kijk dan seizoen 8 van de serie Urk terug op KIJK of NLZiet en geniet van de pas bevallen tweeling Gerda en Mathilde en hun prachtige baby’s.

Home » Televisie » aflevering 7 seizoen 8 Urk 2023