Temptation Island: Hevige storm op komst

Temptation Island

De tijd van de week is weer aangebroken voor een nieuwe aflevering van Temptation Island waarin we kijken naar een gebroken Cleo, nog maar net aangespoeld in het paradijs. Ze is flink overstuur omdat haar fotolijstje al signaleerde dat Antonio hun afspraak aan zijn laars lapt. De regel luidt als volgt; Geen singles meenemen naar de slaapkamer!

Wat Cleo nog niet te zien kreeg was een dronken Antonio die, als een wesp op zoek naar zoetigheid, om Fleur heen blijft zoemen. En Fleur is een vrijgezel die Cleo en Antonio buiten Temptation al kenden. Fleur zei in de vorige aflevering dat ze niet met Cleo door één deur kan. Piet Paulusma had nu een tornado vol drama op zijn radar te zien gekregen hebben en de bui al zien hangen. Maar laten we die beste man hier maar buiten laten en in vrede laten rusten.

Mag ik Ramon lenen?

Cleo maakt haar interesse in de knappe én lieve Ramon kenbaar naar Annebel. Een combinatie die in het wild erg schaars is en in dit seizoen van Temptation Island dé ultieme verleiding vormt. Ze vraagt haar op de vrouw af of ze hem een keer mag vragen voor een date. Annebel laat ons dan kennis maken met haar territoriale kant; Weg met die nieuwkomer, zij was hier eerder!

Cleo accepteert haar verlies en neemt genoegen met een date met één van de andere vrijgezelle mannen die zo onopvallend is dat ik zijn naam vergeten ben. Ze is blij met het armbandje dat hij voor haar koopt. Dat voelt als een soort troost. Ze heeft het namelijk al “moeilijk genoeg hier”, zegt ze terwijl ze onder de palmbomen van haar cocktail nipt. Ik voel oprecht ontzettend veel medelijden voor haar, omdat ik weet hoe stressvol het is als je op een tropisch eiland niet kan kiezen op welk strand nu weer moet liggen. Dit bedoel ik natuurlijk sarcastisch…

Trek in een complimentje 

Annebel is zichtbaar in haar nopjes op haar dates met Ramon. ‘’Wil je nog wel met mij op date?’’, vraagt ze. ‘’Straks wordt je door iemand anders gekozen…’’ Hiermee hint ze naar Cleo. ‘’Natuurlijk wil ik met jou op date… Jij bent de meest intrigerende vrouw die ik in tijden heb ontmoet. Tuurlijk kies ik niemand anders dan jou!’’

Dit zegt Ramon gelukkig niet echt. Want dan zou hij weer een veel te toegankelijke softie zijn. Hij houdt het bij subtiel flirten en bevestigt haar op een speelse manier. Ramon, you know your game! Laat Annebel maar smachten naar meer. 

Man met meerdere vrouwen

Ivo en Esme dromen nog steeds samen weg op hun eigen eiland binnen Temptation. Vergezeld door de soundtrack van een panfluit en spiritueel gezwijmel. ‘’Maris gaat je ook fantastisch vinden’’, zegt Ivo tegen Esme. ‘’Jij bent MIJ en ze houdt van MIJ. Jij bent heel mooie meid en jullie zouden samen een hele mooie combo zijn.’’

Eerder dacht ik dat Ivo hardop aan het brainstormen was over het idee van een open relatie, maar na deze opmerking lijkt het ook wel alsof hij zijn interesse in het Mormoonse geloof toont. Na Temptation Island zien we hem misschien verschijnen in de Nederlandse versie van Sister wives.

Kampvuur bij de mannen

Voormalige Drama king René besluit niet mee te gaan in de voorspelde tornado die op komst is. Hij is dolblij na het zien van zijn beelden. Het dringt tot hem door dat Annebel meer waardering verdient dan dat ze nu van hem krijgt. Hij spreekt uit dat hij de rest van z’n leven bij haar wil zijn. Na al zijn angstzweet heeft hij dit Disney momentje zeker verdiend.

Antonio is niet verrast en zegt opgelucht te zijn nadat hij te horen kreeg dat hij als een jongetje overkomt. Dan is er waarschijnlijk een eiland wat hij nog leuker zal vinden dan Temptation Island. Neverland!

Ivo’s gezichtsuitdrukking doet ons vermoeden dat hij niet blij is met de beelden die hij te zien kreeg. Zelf zegt hij dat het hem wel meevalt. Toch lijkt hij te balen van het feit dat Jari heerlijk zat te frunniken aan de beenhaartjes van Maris. Ivo houdt zich op het fysieke vlak in. Hij trappelt waarschijnlijk zelf van opwinding om een keer met Esme, de vrouwelijke versie van hemzelf, de koffer in te duiken. Zijn zichtbare frustratie valt dus te verklaren.

Whitney werd witheet

Arme onwetende Whitney… Iris heeft enorme twijfels over hun relatie vanwege zijn stoerdoenerij. Waarom spreekt hij zoveel kwaad over haar uit en noemde hij haar toch ‘kuthoer’? Het vreemde aan deze zaak is dat Whitney zich van geen kwaad bewust is. Wat mij razend nieuwsgierig maakt. Over wie had hij het nou? Zou Iris eerder gelijk gehad hebben en zou ‘de kuthoer bij hem thuis’ dan toch over zijn moeder gaan?

Terwijl Iris Whitney ervan betichtte dat hij haar op nationale televisie voor schut gezet zou hebben, flikt zij hem een kunstje waar hij u tegen kan zeggen. Ze vertelt ons voor de camera dat ze op een date was gegaan toen hun relatie tijdelijk uit was. Omdat ze dit Whitney nooit eerder heeft verteld, verandert de grote gespierde reus in een withete Whitney van woede. Hij noemt haar zijn toekomstige ex. Ik ben razend benieuwd wat de volgende aflevering van Temptation Island ons zal brengen. Of moet ik Ex on the Beach zeggen?

Beeld bron: Tom Cornelissen

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Temptation Island te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 5 Temptation Island