Temptation Island: Een seizoen vol drama en ultieme verleiding

Temptation Island 2022

Temptation Island is dè reality show waarin menig Nederlander afleiding zoekt om zijn eigen depressieve leven even te negeren of te beseffen dat het altijd erger kan dan zijn of haar eigen relatie. De mensen die zich opgeven voor dit programma weigeren wegens jaloerse gevoelens een polygame relatie met open communicatie. Daarnaast willen ze ook weer niet uit elkaar gaan ondanks het eventuele geschonden vertrouwen.

Is dit hun laatste hoop? Of simpelweg een remedie tegen de angst dat het altijd zou kunnen dat er iemand leuker is dan je eigen partner en je die zomaar mis zou kunnen lopen? Hersenkwabben gevuld met wat als, wat als en nog meer wat als…

Ik moet toegeven dat gefilmd worden in een luxe resort op de Dominicaanse republiek, waarna duizenden Nederlanders je bekijken terwijl ze in hun popcorn stikken, is nog altijd stukken goedkoper dan een relatietherapeut.

Wat mij als eerste opvalt is dat ieder koppel die aan dit programma meedoet blond is. Kom op Temptation Island, het is 2022! Jullie kijkcijfers zullen stijgen met diversiteit.

Koppel Ivo en Maris

Ivo lijkt een vrije vogel die vrijwillig in een kooi blijft hangen. Terwijl hij niet van vooruit plannen houdt, zingt hij het al negen jaar uit met Maris in hartje Amsterdam. Het lijkt alsof Temptation Island voor hem de ideale gelegenheid is om even uit zijn kooi te vliegen en hij geeft toe open te staan voor groener vogelvoer aan de overkant. Maris ziet dit als een test voor hun relatie.

Koppel Iris en Whitney

Iris en Whitney komen over als een warm, stoer team. Ik zou zo bij ze achter op de motor stappen op Route 66. Voor hen beide is dit een test om Whitney weer te vertrouwen. Hij probeerde eerder al buiten de pot te piesen, maar bleef toch zindelijk. Hij heeft vrouwen op Tinder aangesproken om af te spreken, omdat zij niet durfden is er uiteindelijk niets gebeurd. Whitney zegt dat hij sowieso niets van plan geweest zou zijn als ze zouden toehappen. Als dit de waarheid is zou hij geen player zijn, maar een man die vrouwen ghost.

Koppel Annebel en René

Annebel leerde René kennen terwijl hij in z’n vorige relatie zat, via Tinder. De nachtmerrie van Iris. Zij mag niet te bloot gekleed van hem. Hij vergat even dat ze zich opgegeven hebben voor Temptation Island. Niet de zondagsmis.

Koppel Linde en Jan Sietse

Linde en Jan Sietse zijn nog maar een jaar samen en genieten soms meer dan drie keer per dag van elkaar in bed. Dat overstijgt het landelijk gemiddelde van de Nederlander. Dat ze met dat record überhaupt tijd hebben om mee te doen aan een tv programma verbaast me.

Jan Sietse vraagt Linde of ze belooft geen fysieke toenadering tot de verleiders te zoeken en hem niet op zijn ziel wil trappen. Een beetje frappant… Heeft hij niet een belofte te maken, aangezien hij zei dat hij in het begin van hun relatie nogal een ‘boefje’ was? Zij blijkt een vrije geest te zijn die met vriendinnen wil reizen. Klinkt naar mijn idee gezond. Hij vindt dat moeilijk.

Waarom ze meedoen

De dames willen het liefst zekerheden vastleggen met hun duifje en de heren hebben òf een behoefte aan vrijheid, of ze zijn een keer de fout in gegaan en hebben iets te bewijzen.

Ze mogen de vrijgezellen zelf uitkiezen

Hè hè, als de vrijgezellen te zien zijn ben ik opgelucht dat niet iedereen blond is. Eindelijk een greintje diversiteit. Op een bord zijn foto’s te zien die niet bepaald Linked In, maar zeker wel Tinder waardig zijn. De dames hebben lange volle haren, slanke lichamen en de heren zijn getraind. De meesten van hen beoefenen een sport. 

Waar zijn de gitaristen? Mijn artistieke hartje huilt nu een beetje. Even accepteren dat dit Temptation Island is en geen X-factor. Een paar minuten later heeft Iris dan toch een muzikant gekozen. Diepgang, expressie! Go Iris.

René is één van de weinigen die niet met zijn ego pronkt en geeft toe dat zijn vriendin Annebel vrijgezellen uitgekozen heeft die ècht haar type zijn. Daarin zegt hij dat ze het spel serieus neemt. Fair play…

Romantische vrijgezelle mannen

Er zit een aardig aantal gevoelige mannen tussen de vrijgezellen die op zoek zijn naar ‘ware liefde’. Als dit echt het geval is dan is het best aandoenlijk. Anderzijds is het natuurlijk een briljant aasje voor dames die hunkeren naar een man die zich wil settelen.

De kooi van Ivo gaat open

Vrijgezel Esme heeft precies de juiste sleutel van de kooi waar Ivo in zit. Hij heeft nu vaker zijn allergie voor dingen in het leven plannen met ons gedeeld. Als Esme stralend vertelt dat ze van spontane momenten in het leven houdt, zie je dat de duivel langzaam aan z’n touwtjes begint te trekken.

Terwijl drie van de vier mannen zich lichtjes druk beginnen te maken of ze niet te ver gegaan zijn door met hun zwembroek in het bubbelbad met al die vrijgezellen te chillen, lijkt Ivo Esme te blijven ophemelen. Zij is helemaal zijn type. Zijn vriendin zou blij voor hem zijn volgens hem.

De partner vervangen

De vrije vogels vinden elkaar en de sportievelingen vinden elkaar. Dit is de kracht van Temptation. Personen uitkiezen die de karaktereigenschappen bezitten om op te vullen wat er aan ontbreekt in de huidige relaties. Ze lijken onbewust op zoek te zijn naar iemand die meer op hen lijkt.

Afscheid tussen de koppels

De meiden waren heel erg blij toen ze hun eigen man een laatste keer mochten zien om afscheid te nemen voor de komende tijd. De mannen reageerden daar wat gespannen op. Zouden ze zich nu al op het matje geroepen voelen voor de snode plannetjes die ze diep van binnen smeden?

Er werden tranen gedeeld terwijl de stellen dicht tegen elkaar aan zaten. Ivo was eerlijk over zijn connectie met Esme en liet vallen dat zij open-minded is en zeven jaar in een open relatie heeft gezeten. Maris zei dat haar hart er stil van stond. Straks vliegt hij nog uit z’n kooi…

René doet zijn best

Voor René leek het moment van hereniging wel een biechthokje. Hij heeft iedere detail van de avond in het bubbelbad benoemd en verzekerd dat Annebel zich geen zorgen moet maken. Het lijkt wel alsof hij dit zo hardnekkig herhaalt om er zeker van te zijn dat hij in zichzelf gelooft. Dit biechten werkte averechts en waar eerst nog geen vuiltje aan de lucht was maakt Annebel zich nu juist zorgen.

René voelt zich dan ook op zijn eerste date met twee vrijgezelle dames te ongemakkelijk om ze te masseren. Hij stelt dan maar een handmassage voor. Het heeft iets schattigs dat hij zich zo om de reactie van zijn vriendin Annebel bekommert. Maar door zo streng voor zichzelf te zijn en haar af te schilderen als de jaloerse boeman, vermijdt hij dwangmatig verleidingen. Vermoedelijk zou het daarom in een volgende aflevering kunnen escaleren als hij een zwak moment gaat krijgen.

Jan Sietse vergeet zijn belofte

Jan Sietse, die aanvankelijk standvastig in het verbod op fysiek contact was, geeft eerlijk toe “door op date te gaan op een soort spirituele ceremonie, waarin hij de vrijgezelle dames aankijkt en zij zijn hart strelen, is hij wel een tikje hypocriet bezig.” Nena verklapt ons dat hij zeer bewust is van de camera’s die alles opnemen. En wat denk je, wanneer hij een eindje van ons vandaan zit en enkel zijn rug zichtbaar is hoor je hem pronken dat hij een leeuw in bed zou zijn.

Beeld bron: Tom Cornelissen

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Temptation Island te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aankondiging Temptation Island