Temptation Island: René laat vrijgezel Fleur de was doen

Temptation Island

Een nieuwe aflevering uit het paradijs van Temptation Island brengt ons bij een intiem tafereel. We kijken naar twee grote gespierde reuzen die tegenover elkaar op bed liggen.

Nee, het is niet wat in de eerste instantie zou denken… Whitney en René zijn met elkaar aan het bekokstoven hoe Whitney zijn relatie op dit moment ziet. Zoals het in de vorige aflevering duidelijk werd, heeft zijn vriendin Iris een date gehad in het jaar dat ze tijdelijk uit elkaar waren. Ze heeft dit pas tijdens dit programma opgebiecht.

René, sinds een paar afleveringen geleden gepromoveerd van ‘Drama King’ naar ‘Zen Meester’, steekt zijn broeder Whitney een hart onder de riem. Whitney geeft later in de aflevering te kennen dat hij tijdens de opnames opener over zijn gevoelens kan praten dan dat hij thuis deed. Ik vind het hartverwarmend hoe dit programma nieuwe vriendschappen doet opbloeien. Ook bij de dames groeit er zichtbaar een gevoel van saamhorigheid.

Ivo inspireert Antonio

Waar het Ivo thuis ontbreekt aan een gevoel van willen plannen, lijkt hij tijdens Temptation Island geen moment van zijn plan af wijken. Nog altijd is hij bereid om zijn liefde met meerdere partners te willen delen.

Toch moeten we niet vergeten dat polyamorie of polygamie niet per se betekent dat gevoelens van jaloezie als sneeuw voor de zon verdwijnen. Ivo lijkt zelf namelijk niet content over het feit dat Jari aan de benen van zijn vriendin zat. Het besef dat spelen ook samen delen betekent lijkt hem te ontgaan.

Een verrassend antwoord

Antonio staat met frisse moed in zijn schoenen voor de camera te vertellen dat hij zijn vriendin mist en meer voor haar over zal hebben. Als hij later op date met vrijgezel Nena is en zij hem vraagt of ze na ‘Tempa’ nog met elkaar om zullen gaan, geeft hij haar een verrassend antwoord: ‘’Ik ben meer benieuwd hoe jullie met elkaar omgaan.’’ Hiermee bedoelt hij Nena en zijn vriendin Cleo. Waarom lijkt het hem te interesseren hoe zijn vriendin met deze Temptation Island vrijgezel omgaat?

Of Ivo heeft hem geïnspireerd om over open relaties na te denken, of Antonio gebruikt zijn deelname aan dit programma om nieuwe vriendinnen voor zijn vriendin te verzamelen. Want als Cleo een drukkere agenda krijgt hoeft hij niet elk weekend anderhalf uur op en neer te rijden. Dat scheelt benzinekosten!

Vrouwen uit de jaren 50

Toen een deel van de vrijgezellen het eiland moest verlaten, en de keuze daarvoor bij de koppels gelaten werd, had René daar geen moeite mee. De liefde stroomt bij hem door de maag. In een eerdere aflevering heeft hij dikwijls benadrukt wat een ‘echte vrouw’ is en ook deze keer lijkt hij vast te houden aan dat klassieke plaatje: ‘’Fleur draait hier mijn wasjes.’’

Mijn opa zou het helemaal met hem eens geweest zijn. Het enige verschil: mijn opa was met mijn oma getrouwd vóór de vrouwenemancipatie…

Het kampvuur bij de vrouwen

Annebel, de eerste die de beelden van haar vriend tijdens het kampvuur mag bekijken, ziet hoe René aan de eettafel roept dat er nergens een ei is. ‘’Ik moet vreten!’’, wordt er geroepen. De verzorgende aard van Annebel slaat op hol en ze belooft meteen ‘even een maaltijdje’ voor hem te maken als ze hem weer ziet.

Ook lijkt ze even verbaasd te zijn dat niet iedere relatie bestaat uit een vent die uitroept dat er gewassen en gekookt dient te worden en zelf niet weet hoe de oven aan moet. Nee, Annebel, het grootste gedeelte van de chefkoks is nog altijd mannelijk. (Daar ben ik het ook niet mee eens, maar daar gaan we dit artikel nu niet aan wijden)

Ivo overschrijdt een grens

Als Maris ziet hoe haar vriend Ivo vastberaden lijkt om zijn poly plan tot uitvoering te willen brengen, druipt de ongemakkelijkheid ervan af. Het frustreert haar dat hij naar de camera uitspreekt hoe onprettig zij het zou vinden dat hij zegt dat ‘zij het zo belangrijk vindt hoe men over hen denkt.’ Door hier bewust van te zijn en het vervolgens toch te doen overschrijdt hij haar grens.

Ik vind het niet vreemd dat Maris (gék op dingen plannen) het niet chill vindt dat Ivo zijn eigen plan getrokken heeft en daar zo enthousiast over is dat zij voor het blok gezet wordt. Als zij nu ‘nee’ tegen deze driehoeksverhouding zegt is zij dadelijk de partypooper…

Miscommunicatie

De beelden van Iris zijn naar haar mening niet fout, maar ze scheppen voor hen beide verwarring. Natuurlijk hebben wij Whitney en Iris vanaf de voet kunnen volgen en snappen wij waar de miscommunicatie is begonnen. Toch lijkt Temptation zo’n kunst in het knippen en plakken van scênes verricht te hebben, dat Whitney en Iris nog heel wat bij te praten hebben voor hun relatie weer van een leien dakje kan lopen.

Het kampvuur wordt afgesloten met een Cleo die na het zien van haar beelden in een tranendal verkeert. Haar vriend Antonio vertoonde geniepig gedrag door de vrijgezelle dames de wc’s in proberen te lokken en lijkt door zijn flinke kater vergeten te zijn met wie hij allemaal heeft gedanst.

Zoals een lach aanstekelijk kan zijn, was de huilbui van Cleo dit ook. Ik had ontzettend met haar te doen en je zag dat zelfs presentatrice Monica Geuze aangedaan was en op haar af liep om haar te troosten. Zoals sommige relaties op dit eiland ten dode opgeschreven zijn, lijken de vriendschappen en het groepsgevoel springlevend te zijn.

Beeld bron: Tom Cornelissen

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Temptation Island te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen?

Home » Televisie » Aflevering 6 Temptation Island