Temptation Island: Er hangt een leugenachtig virus in de lucht

Temptation Island

Denk je even lekker met een cocktail in je hand een lomp dansje op een hit uit de jaren 2000 te maken, creëert dat het uitgelezen moment voor de programmamakers van Temptation Island om je innerlijke harmonie te verstoren en je met de billen bloot te laten gaan. Deze week valt Temptation meteen met de deur in huis bij Casa Antonio.

Leugens die stinken

Antonio krijgt een aantal beelden van een verwijtende Cleo voorgeschoteld en reageert daar defensief op. Om zelf ook even met de deur in huis te vallen, vind ik dat deze aflevering een luchtje bevat dat niet bepaald naar rozen ruikt. Het meurt naar een rottende sliptong vol ontkenning en weggestopte geheimen in de rottende graten.

Antonio lijkt een pathologisch leugenspel voor ons op te voeren door eerst te vertellen dat hij zich gedragen heeft. Ik vraag me daarbij af waar voor hem precies de maatstaf lag. Zodra hij geconfronteerd wordt met zijn verdrietige vriendin geeft hij te kennen dat hij de eerste dag over de schreef ging, maar zich verder ingehouden heeft. We moeten onze stinkende best doen hem te geloven…

Vicieuze cirkel van de vreemdganger

Wat gebeurde er met Antonio?

  1. Antonio loog tegen ons (en tegen zichzelf) want hij had de impressie dat hij zich daadwerkelijk gedroeg.
  2. Hij wordt geconfronteerd met de beelden van zijn verdrietige vriendin. Zijn eerdere acties hebben deze consequentie als gevolg.

Wat denkt Antonio?

3. We zien dat Antonio zich stoer voordoet, terwijl zijn ego doorboort wordt met een dolk gevuld met beschuldigingen.

4. Laten we er vanuit gaan dat Antonio geen sociopaat is en dat het hem daadwerkelijk raakt dat hij iemand die van hem houdt te kort heeft gedaan.

Welk gedrag laat Antonio zien?

5. Dit heeft Antonio waarschijnlijk zo gekwetst en onzeker gemaakt dat hij besluit deze ongemakkelijke gevoelens te verdoven en met de eerste desbetreffende beschikbare vrijgezel (Fleur) de zee in te duiken en haar het hof te maken onder een warme douche in de hotelkamer.

Samengevat:

Antonio dacht zich gedragen te hebben > voelt zich afgewezen > wil de pijn verzachten en gaat de fout in > er volgt weer een consequentie

Er is maar één simpele oplossing voor deze cirkel. Want deze zal niet ophouden totdat je hem zelf doorbreekt, Antonio… ga in  t-h-e-r-a-p-i-e!

Op z’n hondjes

Ivo’s uitgesproken interesse voor polyamorie heeft Maris steeds dieper het hondenhok in geduwd. Eerst zag ze Jari nog als een puppy waarmee ze haar tijd in Temptation Island op kon vullen.Dat er van zijn kant een interesse in haar ontstond, was al snel duidelijk. Toch lijkt de interesse nu wederzijds te zijn.

Maris wijst Ivo af op zijn verzoek om met haar en Esme samen op dreamdate te gaan. Hierdoor kan Ivo niet meer genieten van de dreamdate die hij dan alleen met Esme doorbrengt.

Maris kiest ervoor om met Jari op dreamdate te gaan. Als we voor de camera een individuele shot van Jari te zien krijgen, spreekt hij letterlijk en figuurlijk met zijn tong uit zijn bek. ‘’We zullen dan meer privacy hebben, omdat alleen de audio opgenomen wordt. Dan zullen we dus stil moeten zijn…’’

In de vorige aflevering liep Jari al rond met een gefrustreerde knuppel in zijn zwembroek. Als hij tijdens de dreamdate tegen Maris zegt dat zij hem erg geil maakt weet zij er meteen korte metten mee te maken door te zeggen; ‘’Ik heb nog steeds een relatie.” Ik kan voor me zien hoe hij dan met een staart tussen zijn benen weer zijn hondenhok in kruipt. Laat je gekwijl dus maar achterwege, Jari…

Er hangt iets in de lucht

Als we denken dat we de ergste leugens meegemaakt hebben geeft Temptation Island ons nog een toegift tegen het einde van de aflevering cadeau. Als Whitney en vrijgezel Sabine gevraagd werd hoe hun dreamdate verliep krijgen we twee verschillende verhalen te horen. Volgens Whitney was het enige intieme contact dat er plaatsgevonden heeft lekker dicht bij elkaar zijn en knuffelen. Sabine vertelt ons dat ze hebben gezoend en elkaar een beetje hebben gevoeld.

Er hangt hier een leugenachtig virus in de lucht en nadat het Antonio heeft bereikt zijn ook Whitney’s neusholten besmet. Òf Whitney laat hier een kant aan ons zien die bewijst waarom hij en zijn vriendin zich hebben opgegeven, òf Sabine heeft een grote fantasie en had beter een romanschrijver in plaats van een klantenservice medewerker kunnen zijn.

Beeld bron: Tom Cornelissen

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Temptation Island te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 8 Temptation Island