Temptation Island: Bezwijkt Maris voor Jari zijn charmes?

Temptation Island

Deze week wordt Tempation Island ingeluid met een groot contrast die mij aan een ying yang doet denken. In de villa van de dames zien we ze in volle glorie genieten van een grote witte schuimparty. Bij de heren zien we René in het pikkedonker met zijn ziel onder zijn arm over het strand lopen. Wat is de oorzaak van deze zichtbare disbalans?

Dansen in je eentje

René is nog aan het tobben over de woorden en knuffels die zijn vriendin Annebel uitgedeeld heeft. Als zijn fotolijstje vervolgens afgaat en hij een stralende Linde en Jan Sietse ziet die de villa samen verlaten hebben, bereikt zijn meltdown een dieptepunt. Hij had daar zelf met Annebel willen staan. Vervolgens krijgen we een throwback van momenten van René te zien waarbij hij vermeld dat hij in het zwembad met ‘allemaal vrouwen’ gezeten heeft en met ‘allemaal vrouwen’ gedanst heeft. Dit zegt hij terwijl we kijken naar een shot van hem in zijn eentje dansend op een tafel. Leeft René in een alternatieve realiteit of moeten wij twijfelen aan onze eigen perceptie?

Bakvis overwint

Vrijgezel Jari deelt ons mee dat hij Maris echt leuk begint te vinden. Ik voel mijn zwarte hart vervolgens even ontdooien. In het begin had ik met hem te doen omdat het erop leek dat Maris hem zachtjes in de friendzone probeerde te duwen. Maar Jari laat zich niet kennen en strijdt voor ware liefde. Hij klautert uit de friendzone als een verliefde bakvis.

‘’Als Jari nou vijfendertig was…’’, zeggen de meiden.

Ach ja, het blijft een twintiger. Wat denken jullie dat het geheim van Madonna is, dames?

Maris geeft later heel voorzichtig toe dat de diepgaande gesprekken tussen haar en Jari ook warme kriebels bij haar veroorzaken. Daarop schiet het vuur bij de villa van de mannen als een speer de lucht in. En ik zet daarom triomfantelijk Like a virgin op.

Het vuur brandt vast niet vanwege Maris…

Degene die zich nu toch echt zorgen zou moeten maken is Ivo. Maar gek genoeg lijkt hij nog het meest rustig. In de middag ging zijn fotolijstje af en zag hij een foto van Maris op haar bed met Jari op haar voeteneind. Deze was hen aangeleverd zonder context.

We zagen een hele vage blur op het gezicht van Maris waar je als kijker niet zoveel mee kan. Ivo wist vanuit de pixels op 100 meter afstand aan te kunnen voelen dat zijn vriendin op die foto overstuur was.

Als het hem daarom even teveel wordt loost hij zijn tranen in een kussen. We zien dat René hem vervolgens begraaft in een fort van kussens. René weet zelf niet zo goed hoe hij met zijn eigen stress moet omgaan. Maar ik moet toegeven, als een grote gespierde man je onder een berg kussens begraaft als je het leven even niet meer ziet zitten, gaat de hele wereld daarop vooruit.

Grote tieten maar geen ambities

We maken kennis met Cleo en Antonio die meedoen vanwege (drie keer raden…) moeilijkheden op het gebied van vertrouwen.

Antonio injecteert het liefst een chip in de hersenen van Cleo om iedere stap die ze zet op de voet te kunnen volgen en Cleo zoekt een lievere, romantischere (en later blijkt: gespierdere) versie van haar huidige wederhelft.

Zowel de vrijgezelle mannen als de vrouwen zijn in de villa’s onder de indruk van dit geupdate vlees. Hun eerste verschijning levert hen punten op maar beide vrijgezelle groepen geven aan dat ze eerst nog willen zien of deze twee nieuwkomers over relevante inhoud beschikken.

Inhoud? Wat nou, inhoud… zou Antonio vast gedacht hebben als hij ons vertelt dat hij valt voor vrouwen met blond haar en grote tieten. Als hem gevraagd wordt of hij ambities belangrijk vindt schudt hij zijn hoofd.

Nou, ik weet in ieder geval dat veel vrouwen (waaronder ik) geen kans bij hem zouden maken. Ik ga nu maar even huilen onder een fort met kussens.

Eindelijk een echte man

Vrijgezel Ray leren we beter kennen tijdens zijn date met Cleo. Hij presenteert zich als een lieve jongen die zonder enige problemen binnen anderhalf uur naar Cleo toe zou rijden. Wat een volwassen man, concludeert Cleo. En zegt dat tegen hem terwijl ze zich beklaagt over haar huidige partner. Ze ziet hem nog als een jongen en niet als een man.

Ik hoop dat Antonio’s ego opgewassen is tegen deze snoeiharde kritiek. En in dit opzicht geef ik haar geen ongelijk want als ik aan ‘jongens’ denk zie ik een zolderkamer vol blonde Playboy modellen met cup E voor me, gescheurd uit het tijdschrift van hun vader.

Oh, wacht… ik bedoel op een smartphone gekocht door hun vader. Het was me even ontgaan dat we niet in de jarig tachtig leven.

Een man koopt tenslotte zelf zijn smartphone.

Te mooi om waar te zijn

Tegen het einde van de aflevering komen we erachter dat onze lieve, romantische Ray samen met een andere vrijgezel van Temptation afgesproken heeft om zich in te schrijven bij defensie. Cleo toont haar walging nadrukkelijk. Iedere man die zich aangesloten heeft bij defensie en die zij kent (en dat zijn er nogal wat) piesten buiten de pot. Hier gaat zij dus niet mee in zee.

Waarop Ray ons vertelt dat het stigma waarover zij spreekt klopt. Hij is in al zijn relaties vreemd gegaan. Jammer, Ray. We geloofden weer even in sprookjes maar de zoete rode appel blijkt toch weer vergiftigd te zijn…

Beeld bron: Tom Cornelissen

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Temptation Island te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op de link hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 4 Temptation Island