Temptation Island: Nieuw vlees in de kuip

TEMPTATION ISLAND

In de vierde aflevering van het tropische paradijs vol verleiding worden we verrast door de komst van een aantal nieuwe vrijgezellen. Jan Sietse en Whitney bespreken, onder hun stevige work-out sessie, wat ze ervan vinden. Ze zijn het erover eens dat de nieuwe lading ‘fresh meat’ er goed uit ziet. Jan Sietse wijst ons erop dat ze ook allemaal een hartslag hebben. Dankje, Jan Sietse. Dat je Whitney en de kijkers er even aan herinnert dat wij vrouwen ook een binnenkant hebben. Vergeet onze lever, gal en slagaders ook niet.

René ontkent zijn jaloerse gevoel

We worden overdonderd door een alarm en zien dat ‘het lijstje’ op René’s kamer af gaat. Het lijstje houdt in dat je een beeld van je partner te zien krijgt. Vervolgens is René aardig ontstemd door het zien van een foto van een omhelzing van zijn vriendin Annebel met vrijgezel Hans. 

Wij weten uit de vorige aflevering dat dit gebeurde omdat Hans in tranen was en Annebel hem probeerde te troosten. René ziet echter een foto zonder context. Temptation Island, wat ben je toch een slang!

Vervolgens lijdt René aan een paradox. Naar eigen zeggen is hij niet jaloers, maar het doet hem wel wat. Zoveel zorgen hoeft hij zich voorlopig niet te maken. Annebel houdt zich netjes en heeft een goede gesprekspartner aan vrijgezel Ramon. Het is hem vast opgevallen dat ze de ketting R van René om haar hals draagt. Dat is lekker makkelijk, want die ketting hoeft dus niet weggegooid te worden als Ramon hem vervangt.

Gesprekken maken iets los

Als de mannen op nieuwe dates met de vrijgezelle dames gaan, mogen we getuige zijn van gesprekken die voornamelijk starten met het hoofdonderwerp ‘huidige relatie’. Ik blijf me verbazen hoe het komt dat single vrouwen dit een aantrekkelijk begin kunnen vinden. ‘’Goeie gesprekkken, daarvoor kom je hier’’ vertelt René. Ja hoor, René. Dit is Temptation Island. Je zit niet op de bank bij de Oprah Winfrey show.

Alle mannen, behalve Whitney, geven min of meer toe het niet safe te spelen. Dit kan betekenen dat ze zo zeker over hun relatie zijn, dat ze appel uit de boom van Eden best kunnen bewonderen. Of zullen wij er getuige van zijn dat ze binnenkort met een halve appel het paradijs uitgetrapt zullen worden?

Kampvuur beelden

Voordat het eerste kampvuur begint, zien we hoe de meiden zich opdirken. Weer iets, wat ik als vrouw, niet begrijp als er tranen kunnen vloeien. Of zijn die panda ogen voor het dramatische effect?

Linde heeft een aantal uitspraken gehoord die bij haar het verkeerde keelgat in schoten. ‘’Trek je bikini aan’’ en ‘’Ik ben een leeuw in bed’’. Voor haar zijn het Jan Sietses woorden die haar doen twijfelen.

Als Annebel haar vriend René ziet, zijn de meiden het unaniem met elkaar eens dat hij van een mug een olifant gemaakt heeft. Hè, wat een energieverspilling voor onze gespierde drama king…

Koosnaampje?

Iris windt zich terecht op over het feit dat haar vriend Whitney het over een ‘kuthoer’ heeft bij hem thuis. Hoe kan dit nou over haar gaan, als zij niet eens bij hem woont? Hij zou het volgens haar over een andere vrouw hebben of gewoon over zijn moeder. Ik hoop dat zijn moeder niet meekijkt als hij daadwerkelijk thuis woont. Die zal direct zijn motor en Playstation 4 in beslag nemen. En op zo’n manier naar je schoonmoeder refereren, maakt het ook niet zo gezellig tijdens het Kerstdiner…

Maris schiet vol tranen als ze haar vriend Ivo innige gesprekken met Esme ziet voeren, omdat ze blij is dat haar man een klik met iemand heeft. Daar is Temptation echter niet content mee. Ze laten haar nog een fragment zien in de hoop haar  vertrouwen in Ivo te doen wankelen. Ivo vertelt als een vrolijk trots kindje wat net het alfabet uit z’n hoofd geleerd heeft, hoe zeer hij op Esme gesteld is. Maris vertaalt dat naar iets positiefs.

René wil Ivo redden

Drama king René probeert opnieuw theater te maken door Esme aan te spreken. 

‘’Wij maken ons zorgen over Ivo… Wij hebben een aantal dingen gezien.’’ Ik begreep niet wie die ‘wij’ waren tot hij de namen van de andere mannen opnoemde. De kijkers hebben daar niets van vernomen.

Het is maar goed dat redder René even een stokje steekt tussen wat er mogelijk zou kunnen gebeuren tussen Ivo en Esme. Nadat Esme er wat lacherig op gereageerd heeft krijgt het gesprek een andere wending.

Ze vertelt dat ze biseksueel is en er het liefste een andere vrouw bij heeft als ze met een man is. “Dan heeft Ivo mazzel’’ zegt René terwijl hij zijn conclusies trekt.

Even later zegt hij met zichtbare frustratie dat hij dat “praten, praten, praten” tussen Ivo en Esme niet snapt. Omdat hij dan zelf op een gegeven moment een piemel in de mond van zijn vriendin had gestopt. Ah, dat is dus de reden waarom hij hier voor de goede gesprekken is gekomen…

Biseksualiteit

Naar mijn mening heeft Esme een goed punt als ze haar mening over preutsheid en stigma’s deelt. Toch vind ik het heel jammer dat biseksualiteit en seksuele openheid/polygamie met elkaar in verband gebracht worden. Dit zijn twee compleet verschillende dingen. 

Mening ‘on-ingelezen’ hetero man concludeert hieruit dat biseksuele vrouwen mensen zijn die niet kunnen kiezen tussen twee geslachten en altijd open staan voor een trio. Ze worden door veel vrouwen onterecht gezien als een bedreiging en door mannen als een seksobject. Wij biseksuelen zijn ook maar ‘mensen met een hartslag’ zoals Jan Sietse zo mooi zei.

Beeld bron cover: Tom Cornelissen

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Temptation Island te gaan.

Mag ik je nog heel even iets vragen? Zou je ons alsjeblieft willen steunen door Tv-Vrouw op social media te volgen? Dankzij jouw steun kunnen we doorgaan met het schrijven van leuke columns! Klik op het social media icoon hieronder. Namens het hele Tv-Vrouw team, ontzettend bedankt voor je support!

Home » Televisie » Aflevering 2 Temptation Island