Steenrijk Straatarm: Ik weet nu hoe het is om opgebaard te liggen

Steenrijk, Straatarm – woensdag 20:30 SBS6

‘Ik weet nu hoe het is om opgebaard te liggen.’ Nee toch, zegt hij dit echt? Voor de zekerheid spoel ik de aflevering van Steenrijk, Straatarm waar ik naar aan het kijken ben een stukje terug. Ja hoor, wéér hoor ik de welgestelde Patrick klagen over zijn eerste nacht in het huis van de arme Richard. Hij vervolgt zijn klaagzang: ‘Het was zo koud en hierboven wonen mensen en die lopen heel de tijd heen en weer….ik dacht heel de tijd Praise the Lord, hoe doen mensen dit?’

Het is op zijn zachtst gezegd een ietwat opmerkelijke opmerking van Patrick. Nu weet ik natuurlijk niet hoeveel ervaring de beste man heeft met de dood, maar ik heb persoonlijk nog nooit mensen over een opgebaard lijk heen zien lopen. Als je eenmaal een paar meter onder de grond ligt te rotten, wil er weleens iemand over je torso heen wandelen, maar zolang je nog geen tuintje op je buik hebt hoef je niet bang te zijn dat er iemand een marathon gaat lopen over de baarkist.

Idem dito

Sinclair, de zakenpartner van Patrick, doet ook mee aan het programma Steenrijk Straatarm. Hij blijkt eveneens te beschikken over een riante verzameling aan bizarre opmerkingen. Wanneer hij het huis van Richard binnenloopt zegt hij:’ Ik voel hier heel veel liefde, ik voel heel veel spullen.’ Nee Sinclair, je ziet heel veel spullen. 

Wanneer de rijke deelnemers in deze aflevering Steenrijk, Straatarm het duivenhok van de arme Richard gaan verschonen, is het hysterie alom. Een hoop gegil, wapperende handjes en geklaag over hoe vies het karwei is. Aan het einde van de klus moeten de duiven weer naar binnen gelokt worden, maar dat wil niet echt lukken. ‘Nou mijn spanningsboog is weg dus ik ga naar binnen, fock hun’, zegt Sinclair. ‘Ja vind je het gek!’, roep ik naar de tv, ‘die vliegende mormels zijn zich het apelazarus geschrokken.’ De angstige duiven zitten intussen in shocktoestand op de daken van de nabijgelegen huizen.

Vader en zoon

Tot zo ver de rijke deelnemers van het programma Steenrijk, Straatarm. Het arme gezin bestaat uit vader Richard en puberzoon Alex. Vader is in de financiële problemen gekomen na zijn echtscheiding en kreeg daarbovenop ook nog eens tot tweemaal toe een hersenbloeding. Hij is inmiddels volledig arbeidsongeschikt verklaard en vult zijn dagen met radio maken, vliegtuigspotten en duivenmelken.

Richard en Alex hebben normaal gesproken een weekbudget van 80 euro. Ze mogen een week ruilen met het weekbudget van Sinclair en Patrick en krijgen 2000 euro in handen. Hartstikke leuk voor die mensen, maar ik heb wel mijn vraagtekens over de manier waarop het bedrag besteed wordt. Een etentje van 192 euro, voor ruim 500 euro aan honkbalspullen en één jas van 420 euro.

Voer voor toetsenbordridders

Door kritisch te kijken waar vader en zoon het weekbudget aan uitgeven in Steenrijk Straatarm, zal ik ongetwijfeld een hoop commentaar over mij heen krijgen op social media. Als je zo weinig hebt en je krijgt 2000 euro in handen, dan ga je toch zoveel mogelijk spullen kopen die je hard nodig hebt? Dan heb je het wellicht na afloop van het programma een klein beetje minder zwaar. 

Een jas van 100 euro is ook warm. Mijn winterjas komt nooit boven dat bedrag uit en ik ben nog altijd niet dood gevroren. Al zullen er best mensen zijn die dat laatste jammer vinden. Sorry jongens, voorlopig geen wandeltocht over mijn baarkist. Nog even geduld.

Klik hier om naar alle artikelen over het programma Steenrijk, Straatarm te gaan.

Steun Tv-Vrouw door ons te volgen op social media ❤️ 

Wil je weten wanneer, op welke zender en hoe laat je Steenrijk, Straatarm kunt kijken? Op televisie wordt het seizoen 8 van het programma Steenrijk Straatarm elke woensdagavond om 20:30 uitgezonden op zender SBS6 en op streamingsdiensten KIJK en NLziet zijn de afleveringen die je hebt gemist terug te kijken.

Beeld bron: Still Tv SBS6 / Steenrijk, Straatarm / seizoen 8 / 2023

Home » Televisie » aflevering 5 seizoen 8 Steenrijk Straatarm 2023